Poradna duly
Jana Čurdová
Překvapenko - díky za tip, já jsem zatím praktikovala jen studené obklady a masírování v teplé sprše, první den jsem si vzala Paralen.
S tím UM si zkus koupit takové to porcované, nevím, které značky se tak vyrábí, ale třeba Nutrilon jsem viděla v sáčcích na jedno použití.
Duhovko - POZOR!! Pokud máš už červený flek, nesmíš masírovat. Přilož ten tvaroh, tvaroh rozmíchaný ve slivovici, můžeš i jen plenu namočenou ve slivovici.....teploty se můžou bohužel i vrátit. Vlastní zkušenost.
Přeji brzké zotavení ![]()
ahojky-tak jsem zpět z prohlídky.
Mám totálně smíšené pocity. Malej má tu vyrážku i ve vlasech-na tváři a na ramínkách-zmínila se o kvasinkách-takže mám používat canesten. Na tvář mám používat vitamínovou mast a taky chtěla,abych si koupila krém s močovinou-ale řekla jsem jí,že mám excipial.
Pak zkoušela jeho svaly a nelíbilo se jí,že ji nechce chytit za prsty a nezvedá se. Prý,že budem chodit cvičit. Chtěla ho vidět ještě příští týden,ale to jsme pryč. Samozřejmě počůral sestru (minule doktorku), pak i mě a hodil tam stoličku-ta se nelíbila dr. a že mám koupit probio kapky. Pak hodil ještě jednu stoličku a ta už se jí líbila,ale stejně si mám ty probio koupit.
V lékárně je neměli-tak musí manža,ale upozornili mě na to,že stojí 600Kč. ![]()
Duhovko díky za tip na porcovanou UM. Měli tam nutrilon-takže jsem vzala 3pytlíky-tzn.,že to budu mít na 6× nebo na dobu,kdy třebas budu muset někam na úřad.
Jediné pozitivum je,že za těch 10dní přibral 400g. Takže mi z toho vyplývá,že mlíka musím mít dost. Sice ne hektolitry,ale na ty dvě hodiny mu to stačí a pak zase dokojím,aby byl spokojený.
Jdu něco udělat dokud hajá- jsem totálně na odpis. Prochajda + ještě zvedání a přenášení kočáru přes schody. Moc mě baví hláška z porodnice,že mám první rok zvedat jen miminko.
Venku je krásně-tak jdu vyprat to co stihnul u dr. zasvinit.
Ještě dotaz-používáte hoky kojeneckou vodu nebo normál z kohoutku?
Mě došla kojenecká-tak váhám,zda mám zajít do obchodu nebo ne.
Překvapenko
kojeneckou vodu nemusíš převařovat, voda z kohoutku by se pro takhle malé převařit měla - tak si vyber ![]()
Jsme v Mostě.
Spíš mi jde o to,zda má kvůli 60ml vody jít pro kojeneckou nebo převařit tu naši. Ale vzhledem k tomu,že se nelíbí dr. jeho stolice-tak raději zaběhnu do obchodu.
Překvapenko, já jsem musela při odchodu z porodnice podepsat, že dám dítěti do 1 roku jen balenou kojeneckou vodu, takže já bych tu z kohoutku raději nepoužila…
Bobulko - a proč to prso nesmím masírovat? Já mám pocit, že se mi ta zarudlina pořád zvětšuje, za jak dlouho by to mělo ustoupit, nevíš?
duhovko-já jsem prsa masírovala-před kojením,abych dostala to mléko pryč. Důležité je,aby měl v místě,kde je to zarudlé bradičku-tam saje nejvíc. Takže my museli použít polohu 69. ![]()
S tou vodou díky-zajdu ji koupit-do večera času dost.
Duhovko, fakt jo?? ![]()
To mi přijde dost tragické teda-nutit matky podepisovat takové věci.
Mel - no jo, už i u Fildy jsem to musela podepsat, jinak by mi to dítě asi nedali nebo nevím, co by dělali… ![]()
Tééda tak to je drsné s tou vodou…jako kvalita vody v kohoutkách se leckde dá s kojeneckou srovnat, tak nevím oč jde, že by o prachy????
Já teda kojeneckou nikdy nedávala, Nikolku jsem nejdřív jen kojila a pak Um dělala z převařené vody z kohoutku. My ji tady máme dobrou.
A už vůbec nikdy bych si nekoupila obyč.vodu v obchodě, to fakt nechápu ![]()
Jěště mě napadlo, jak to Duhovko zkontrolují??? Jako dali dětem nějaký čip který začne u nich pípat, jakmile dáš jinou vodu než balenou???
přijde mi to strašně směšné a rozhodně já bych si je vychutnala a nic nepodepsala, jéé škoda, že to u nás nechtěli, by mě zajímalo co by dělali…
překvapenko - no teda, hele pujč si v knihovně Prevíta, třeba máte taky takového malého prevítka,který u dr. ze sebe schválně dělá zaostalé mimčo(kdo četl ví o čem mluvím, žejo?) ![]()
To po sobě čtu a vyznělo to jakoby překvapenka měla zaostalé dítko, probůh to si vůbec nemyslím, to jen ten prevít to tak dělal, že doma vždycky odvykládal hafo básniček a u dr. se schválně zmohl max. na slova typu glgl a tak
![]()
Ell - prevíty jsem četla všechny a za svobodna a bezdětna to byla sranda. Teď už to sem i chápu nebo prožívám ![]()
Já taky nikdy doma kojeneckou vodu neměla. Převařovala jsem , vodu máme kvalitní. Třeba na chalupě ale kupujeme balenou - tam je hodně kamene a chuťově je nic moc, tak kafe, čaj, vaření ano-ale na pití holt balenou-což se mně dost prodraží, protože já piju hodně ![]()
Jste mi s tím podepisováním připomněly jak staniční sestra nechápala proč chci zaplatit regulační poplatek za svůj pobyt v nemocnici. Mi pořád strkala tu darovací smlouvu a já jí peníze-no komedie hadr.
Její argument - přece to nebudete platit, když to tady nikdo neplatí se mi dělaly mžitky před očima. Jako ona to myslela dobře - ale!!!!! Ach můj bože… ![]()
meluzinka píše:
Jste mi s tím podepisováním připomněly jak staniční sestra nechápala proč chci zaplatit regulační poplatek za svůj pobyt v nemocnici. Mi pořád strkala tu darovací smlouvu a já jí peníze-no komedie hadr.
Její argument - přece to nebudete platit, když to tady nikdo neplatí se mi dělaly mžitky před očima. Jako ona to myslela dobře - ale!!!!! Ach můj bože…
Tohle jsme taky řešily a kupodivu fakt většina rodiček podepsala.
Prekvapena - tak gratulujeme k úspěšné kontrole. Je fajn, že při všech těch starostech a trápení s prsama alespoň Ríša pěkně nabírá váhu.