Poradna duly
Jana Čurdová
Mroe: to je smutné
, tak snad se tatínek bude těšit z vnuček a přijde alespoň trošku na jiné myšlenky
welu: já jím taky skoro všechno, ale třeba vůbec nemůžu kupodivu melouna, už to mám vyzkoušené, měla jsem 3× a pokaždé bolení a srágorka, takže už to nezkouším. Jinak nejím luštěniny a omezuji kořeněná a pálivá jídla. Dnes jsem měla na návštěvě obalovaný květák, tak jsem zvědavá…zatím ve 20.00 krásně usla…tak ťuk ťuk ![]()
Milli: taky bych se k vám na špenát a br.knedlík ráda pozvala a vzala bych i manžu…je to jeho nej jídlo ![]()
Jinak jsi mě fakt pobavila s výrokem tvého manžela po návratu domů
…ikdyž to v té chvíli asi vtipné nebylo viď ![]()
My dnes byli s manželem na fotbalovém turnaji za Prahou a bylo to strašně prima, byl tam i program pro děti a mladší byla moc hodná, celé to prospinkala v kočárku, pak nás pozvali známí na obídek, tam jsem přebalila, nakojila a po chvilce mi zase Julinka vytuhla, jeli jsme ještě chvíli na hřiště. Domů jsme dorazili kolem 16 hodiny, malá se vzbudila, tak jsem si s ní hrála, už krásně vnímá, otáčí hlavičkou a směje se s otevřenou pusinkou,,,,je to legrace
, pak jsem s ní chvilku cvičila, dala chladnější vaničku, nakojila a spokojeně mi usla. Dneska zatím nejhodnější beruška ![]()
Zuz
jojo, tyhle dny jsou úžasné.
To si člověk říká - třetí?? Jasně
![]()
mel: to máš pravdu
, ale manža by k tomu ještě potřeboval zaručit toho kluka
![]()
Trošku jsem zase upravila tabulku, doplnila jsem váhový přírůstek od propuštění z porodnice a udělala v tabulce i vyhodnocení
Hodně z vás ještě nedalo údaje, budu průběžně upravovat, tak posílejte, díky ![]()
Koukala jsem na metříky a většinou druhé mimčo mají mamči kolem 2,5-3let toho prvního…uvažuju, kdy je „nejlepší“ věk.. ![]()
Zuzka - pěkná tabulka, i to hodnocení. Jen škoda, že tam není víc ostatních miminek, snad se ještě přidají.
Včera odpo jsme šli na pouť, měla jsem Marečka v šátku, tak jsem ho i v tom mumraji nakojila
. Mates skákal na trampolíně, ve skákacím hradu, houpal se na lodičkách a vykoulel si Supermana a koupil balonek s medvídkem Pú. No peněz to stálo dost, všechno po 30Kč, ale jednou za rok mu to dopřeju ráda.
Milli: no pouť je pouť
, my každorečně absolvujeme Matěje se známýma, pak máme pouť na chalupě a nakonec i u našich
, ale taky nějak zběsile neutrácíme ![]()
mroe:zapoměla jsem ti pochválit krásný úlovek smějící se Violky s otevřenými ústy
, tak se mi to taky konečně povedlo a dala jsem též do galerky ![]()
údaje do rostoucí tabulky ještě dost chybí, hlavně holky ze začátku tabulky, co už maj po šestinedělí…Ridicka Míša, Zanka, Lupe, Weela…kdepak jsou?
Dobré ráno ![]()
Zuzi - jojo, holky mají miminka a úplně to tady zanedbávají
…a tabulka je hezká, ještě kouknu na ty inovace ![]()
Mroe - to s tátovou ženou je smutné, zvlášť pokud to šlo tak rychle a nebyl čas vyrovnat se s příchodem toho nejhoršího....... holky mu ale určitě zvednou náladu a dají mu novou chuť do života.
Welu - s jídlem to taky nijak nehrotím, jím skoro všechno, denně min. 2 jogurty, už jsem měla i zelí a smaženej květák, teď máme brokolicovou polívku........ 2× denně piju kojočaje - taky střídám Teekanne a Leros a malýmu dávám Babycalm, občas Sab. Žádný strašlivý bolení nepozoruju, vždycky se chvilku šklebí a tlačí a pak to přejde. Tak snad problémy nemá.
Milli - já bych se zas pozvala na ty koláče! Mňam, ty tam dáváš samý dobroty - tvaroh, cibéby a povidla s drobenkou - to je superluxus vše v jednom! ![]()
Zuzi - tak inovace fakt bezva
Jen prosím mrkni na ty centimetry - myslím, že je tam v tom pořadí 1.-3. nějakej zmatek… Nnada je na 1. s 9 cm a Mroe je označená jako 3. s 10 cm........ ty třetí místa jsou tam navíc myslím dvě..... Doufám, že jsem se dobře dívala ![]()
Zuzi - krásná tabulka, taky si říkám, kam se poděly Zanka, Weela a spol… Já už sem teda taky nechodím tak často, ale aspoň občas nahlídnu co je nového. ![]()
Mroe - tatínka je mi líto, ale Julinka s Violkou mu určitě zvednou náladu, když už by ho nedokázaly rozveselit jeho vnučky, tak to potom nevím kdo jiný. Držte se. ![]()
Milli - ty teda pořád tak vyvařuješ, až mě jdou z toho oči kolem, když to tady vždycky čtu. Přihlásíme tě do soutěže „Hospodyňka roku“, nechceš? ![]()
No a na údaje od víc miminek si ještě budeš muset počkat, ti naši „posledňáčci“ mají teprve 3 týdny. ![]()
Kojo čaj - já piju od Megafytu, ten mi chutná nejvíc. Úplný humus mi přijdou ty instatní slazené od Hippu a Hami, dostala jsem je od kohosi dárkem a vůbec mi to nejde přes jazyk, tak pokud to někomu chutná, klidně vám ty 2 piksle pošlu ctí a darem…
Překvapenko - já taky ještě pořád krvácím, ale není to tak silný, jak to bylo minule po císaři, to jsem měla fakt intenzivní krvácení celých 6 týdnů, teď se střídá krvácení s výtoky různých barev - pardon za ten „barvitý“ popis.
Mě víc trápí to pobolívání močáku, MS bolesti nemám, ale ten močák je takovej protivnej, jsem zvědavá, co na to bude hlásit má „mudr pudr“ po šestinedělí.
Hubnutí - zítra čekám výsledky za 2. týden!!! Já nepřispěji, neboť jsem s děckama na týden u babičky s dědou a váhu jsem prozíravě nechala doma…
![]()
Ahoj holky, tak se hlásím, že žijem, včera jsme byli na kyčlích tak snad OK, pak jsme taky byli na kataraktách taky OK.
Jak u Vás dopadla čtvrteční bouřka? U nás to docela krutě lámalo stromy, nám se bohu dík nic nestalo, ale v lese to spadlo na projíždějící auto (šli jsme se po bouřce podívat kamarádům na chatičky jesli neutrpěli újmu) a v tom autě seděla i těhule cca 5-6 měsíc a prý tam byli i děti kupodivu se jim taky nic nestalo jen byli v šoku, já teda taky kdž jsem to viděla.
Mroe je mi to líto
Úsměv se nám ještě nepodařilo zachytit, ale občas ho hodí už i na Anežku.
Váhu Patrička dodám v pátek, to jdem na vážení v 6ti týdnech
Tak malej na 10 min. usnul a ta kačena ho v nestřeženým okamžiku vzbudila
a malej tu zas vřeští… ji jednou přetrhnu ![]()
musím jít chovat
žížala:tak nevím co myslíš? Co se týká míry miminka, tak zatím 1. je Nnada - 63cm a 3. místo se dělí mezi Mroe a Bobulku, mají stejně 58cm ![]()
Teri: tak to dobře znám, Žanda mi Julinku taky často budí, nejvíc supím, když je to po náročném uspávání ![]()
Veruko
já jsem se „rozhodovala“ podle práce. Že bych ty mateřské ráda za sebou a pak do práce. takže jsem „potřebovala“ porodit do Tobíkovo tří let. Vyšlo to akorát, otěhotněla jsem měsíc před Tobíkovo druhým rokem. No a taky mi letos bude 33.
Ve dvou a půl už je děcko částečně samoobslužné a místy se s ním dá domluvit.
Ovšem jestli po té druhé mateřské bude školka a jestli já seženu práci-toť otázka ![]()
Žížala - co jsou to cibéby? Tak říkáte rozinkám? Mě to zní jako améby ![]()
Ty místa 1-3 u délky asi byly myšlený jako aktuální pořadí. Nárůst je tam hodnocený jen u váhy - ta má pořadí 1-3 jak v aktuální váze, tak i v přírůstku.
Duhovka - no jo, mě to nějak nedošlo, že jsem rodila o šest týdnů dřív, než ty poslední z nás ![]()