Poradna duly
Jana Čurdová
tu jsem něco našla holky na opruzeniny
Vitamínová mast na prdelku (od Jůlinek z www.rodina.cz)
Recept je z Motola, od kožní lékařky, co dělá jen dětičky:
Klidně se dá umíchat i doma:
1 tuba Calcium pantothenicum mast
1 tuba Infadolan mast
1 tuba Erevit mast - ten se přestal dělat, tak to lékárníci řeší různě: dávají tam buď 1 ampulku Erevitu a také se objevila hojivá mast s vit E
zuzi, taky to po mne chce heslo? upravis to prosim, chtela jsem se zeptat, dostala jsi ode mne miry, posilala jsem to tak pred tydnem,ale neco mi to nahlasilo,ale tomu jsem nerozumela
, tak kdyz tak dej vedet, poslu znovu
prekvapenko, tedy ty si uzivas a ja si tady stezovala na nejaky zanet prsu, to je nic, proti tomu, co vse trapi tebe, zkus tu laktacku, ta ti snad poradi s nejvetsim problemem, at muzes v klidu kojit, na ten zadek pouzivam nyni mast Faktu, a hoji to spolehlive, tak at uz te nic netrapi
tak koukám, že nás s kojením a přikrmováním bojuje více ![]()
překvapenko - soucítím s tebou.. a s odstříkáváním jsem na tom úplně stejně. Jsem nešikovná, nejde mi to a odsávačkou nic neteče ![]()
Ondra dopoledne taky jedl po necelych 2 hodinach. Jeli jsme ale dopoledne do Prahy takze jsem kojila i na parkovisti europarku
Pak spal celou dobu skoro 4,5 hodinky co jsme jezdili po Praze po nakupech. Auto ma prostě rád
Ale pak vysosal jen 25 a stacilo mu to, dokonce si i povidal a byl desne akcni…v pul sest pak dal 130 ale za hodinu zacal jecet tak jsem mu dala znova vysosal 95 az u toho usnul… ale spal jen chvilicku a jecel a jecel, tak jsem mu jeste uvarila nutrilon. Dal 60. Holt asi budu muset vecer vzdycky dokrmit…
Ja se v tom nasem klukovi tedy vubec nevyznam. Jak je mozny ze kdyz vysosa 25 je spokojeny a po 130 mu to nestaci? No uvidime… Kazdopadne ti drzim pesticky…
duhovko: takovy porod tedy zazit tak do dalsiho ditka uz nejdu:-(
holky, tak ještě jednou, už jsem to odheslovala, kdyby to nešlo, tak se můžete normálně mrknout jako na naše stránky pod odkazem " Jak rosteme "
http://cerven2009.wbs.cz/…ROSTEME.html
JINAK HESLO JE POŘÁD STEJNÉ JAKO JSME MĚLI NA ZAČÁTKU PRO NAŠE STRÁNKY, KDO NEVÍ POŠLU NA SZ
hihihi-já o žádném heslu nevím
Zuzi ty nás napínáš.
Hezky to máš zaheslované. ![]()
Měla bych jít spinkat-ať se může tvořit mléko- vypadám krásně- bradavky natřené na fialovo-hm-parádnice. Pusa je taky fialová.
Wapiku prosím písni mi na SZ kontakt na tu laktační poradkyni-raději bych někoho odzkoušeného-doufám,že byla dobrá.
Tak sladké sny maminám i našim broučkům.
![]()
ahoj holky!
Od pěti nemůžu spát, jen jsem nakojila a teď koukám do stropu, nechápu, spánkový deficit jako prase a já nespím. Dnes jdu taky na KO po šestinedělí, které včera skončilo.
Prekvapenka + ad odstříkávání - mám to s tou ruční technikou úplně stejně co ty, v porodce mi PA ukazovala jak na to, ale prostě mi to nejde, teče to všude jen ne do lahvičky. Takže jsem neváhala a koupila odsávačku od Aventu, sehnala jsem ji novou za 800Kč včetně 2 lahviček. Když budeš chtít, tak ti kontakt pošlu do SZ.
ad opruzeniny - krom Bepanthenu hlavně zadeček myju skoro vždy vodou, normálně v umyvadle a klepu, opruzeny nemáme. Ubrousky používám občas a to buď Pampers nebo Babylove, oboje senzitive.
Zuzka - míry a váhy zašlu v pondělí, jdeme s Kubíkem na KO v šestinedělí, tak to bude komplet ![]()
Veruko -díky,ale odsávačku mám-taky za supr cenu
,ale mě šlo o to,že tou rukou bych si nemusela otevřít tu ránu na bradavce. Ale rukou to nejde-sice stříká všude možně,ale do kelímku se širokým otvorem ne. Pak to teče po rukách-dneska jdu umývat celou sedačku-jak jsem ji zaneřádila.
Veruko-kdybych měla přebalovák v koupelně-tak bych taky myla zadeček,ale tak nevím jak ho tam přenést-protože kadíme immervehre celý den nejméně 10×. A běžným rituálem je,že mi po… celý přebalovák,když mu zvednu nožičky-a to má v pleně už většinou pěknou nálož-takže se to nečeká. Třebas to časem vychytám a naučím se ten grif.
Seal-tak teď snídám tvům mazanec-je supr-fakt jako klasický mazanec nebo vánočka-ne ten chleba co jsem pekla doposud. Mám radost,že se dílko podařilo. Akorát jsem dosypávala mouku- a dosypala jsem to ječnou celozrnou moukou.
Malej spinká a já tentkokrát s ním nespím a raději se okoupu a umyju hlavu. Uvidíme-jak to zmáknu přes den. I když bych si toho šlofíka dala.
On totiž kolem té třetí blbě usíná- ho přebalím a vzbudí se mi.
Dobré ráno,
tak v noci taky celkem obstojná bouřka tu byla, teď už zase praží slunko, je tam teda větřík tak to enní tak hrozné jako včera.
Zuzi - tak já jsem se do tabulky koukla, moc lidí tam teda míry nemá…holky flákáte to…honem to Zuzce poposílejte. A heslo mám v SZ ještě zezačátku těhu jak ho Milli posílala takže v pohodě ![]()
odsávání - tak mě to tou rukou jde, musíte prostě dojit jak kravku
nemačkat bradavku, ale to okolí hezky směrem k ní a plynule netahat hhh
Jsem ráda, že tu nejsem jediná s tou 100vkou na krku, teda na břichu, včera jsem začla aspoň tančit ty břišní tanečky, cvičit se mi fakt nehcce radši se zakroutím…
duhovko - tééda užila sis ten porod pořádně, asi ti to chtělo vynahradit ten první císař, no máš to za sebou a Amélka je hezký výsledek no ni?
Jo jsme si vzpoměla, že někdo tu psal, že se mu o mě zdálo…snad Kobra…a ono máš holka pravdu já mám opravdu na ženu celkem hluboký hlas…však taky s oblibou zpívám Elvise ![]()
Prekvapenka - taky nemám přebalovák v přízemí v koupelně, moc se s tím „neprdím“, malému sundám plenku, vyhrnu body, přehodím na předloktí a mažu ke koupelně, tam umyju, utrhnu papírovou utěrku, dám na zadeček a pádím k přebalováku který mám na cestovní postýlce přidělaný…tak nějak nám to jde, v patře u ložnice je to snažší, tam mám vše v koupelně ![]()
Ty jo, to je hodin, odsávám, jsem v pyžamu a za 15min mám vyrazit k doktorce..uff..zatíííím
veruka: ok ![]()
prekvapenka: máš to na SZ
smilca: nic nedorazilo, zkus znovu ![]()
Zuzi díky- už jsem se pokochala. Jsi šikulka. ![]()
Akorát,že my nebudeme mít přesně 6 týdnů při vážení,ale jen 5. Protože jedem na dovču k našim.
Musím běžet pomoct tlačit-to je zase křiku.
Ahoj holky ![]()
Já vůbec nechápu, jak to stíháte, že máte čas pořád sem tak aktivně přispívat ![]()
Dopoledne máme většinou zabitý - ráno mezi 6-7 nakojíme, pak si ještě tak do 8 poležíme, pak vstávám, snažím se vysprchovat a nasnídat a trošku pouklízet - což občas taky nevyjde, když malej pobrekává, pak je najednou zase 9-10 h, tak kojíme, pak jdem venčit a je poledne, připravím něco na jídlo, pak zas kojení a odpoledne kolem 16 h už jsem tak vyšťavená, že tady usínám v sedačce… sranda je, že pak přijde domů Michal a vypadá to, že si celej den ležím a nic nedělám
Naštěstí to ale chápe a jídlo si buď připraví nebo ohřeje sám.......
Dneska to byla taky sranda - v 5 jsme kojili a pak už nezabrali, tak jsme se přesunuli do obýváku, lehli si spolu na sedačku a do 8 si malej broukal a ne a ne usnout. Zato já jsem sotva stála na nohách, padaly mně víka a tuhá jsem byla vždycky za pár vteřin - pak zabroukal, já jsem se vzbudila, pak zas vytuhla, … a tak pořád dokola..... ani nevím, kdy šel M. do práce..... Po 8 h jsme umyli a přebalili, pak nakojili a teď už naštěstí chrní. Stihla jsem snídani a přečetla pár nedočtených stránek…
Milli - s babičkou je mi to líto..... upřímnou soustrast...... s tím pohřbem nevím, asi bych šla - rozloučit by se člověk měl, zvlášť pokud odejde člověk tak blízký.....
Nápor na psychiku to určitě je, tak možná kvůli snížení rizika ztráty mlíka bych tam netrávila úplně celou dobu… psalas, že máš možnost pobýt u někoho na zahradě.......... Však uvidíš, jak se budeš cítit.
Překvapenko - taky mě pobavila ta tvoje věta o ceně a kvalitě zboží v tom Nextu
(teda myslím, že to byl Next.....)
S těma bradavkama ti nezávidím - úplně živě jsem si představila dítě polykající kus bradavky a ta představa mi nedělala dobře
Drž se a přeju, ať máš úspěch s tou poradkyní a ať se ti to rychle zahojí! Třeba ti k tomu opravdu pomůže ![]()
ad opruzenej zadek - tak se taky hlásíme do klubu, teď v těch vedrech se nám taky trošku zadnice osypala, jak pořád kadíme......... Vodou jsem předtím omývala jen po ránu a od včerejška už taky při každým přebalení...... Je to pohoda, přebalovák máme v koupelně. Myslím, že je to lepší. Mažem Infadolanem a Rybilkou nebo protiopruzujícím krémem od Hippu.
… úplně bych zapomněla:
Zuzi - posílala jsem ti SZ, taky prosím o heslo........
Zuzanico prosím taky moc o heslo.
JInak nějak jsem nepostřehla jaké míry přesně se u dětiček uvádějí.
Takže při narození 2870 g a 48 cm.
Při propouštění z porodnice 2660 g
Při převzetí do péče u dr. ( 6.dní) 2700 g, 48 cm a obvod hlavy 35 cm
Měsíční prohlídka 3840 g a 51 cm
Prohlídku v šestinedělí absolvujeme 3.8. tak dám vědět..