ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2725
22.7.09 17:45

Mroe - jo, jsem si vzpomnela na jeste sikovnejsi graficky programek, navic v cestine http://www.slunecnice.cz/sw/picasa-3/ Tam otevres fotku a pak zmacknes export pod fotkou a tam nastavis velikost, daji se tam fotky upravovat i hromadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
22.7.09 18:21

Milli
já bych na pohřeb šla, chtěla bych se rozloučit.

Holky já myslím, že nějaká ta zmrzka nebo sušenka nevadí, když toho není hodně nebo to není jediné co jíte. Zas jako co by člověk z toho života měl.

Já dnes poměrně dietní špenátové těstoviny s kuřecím, no ale teď jdeme grilovat - to je můj mor-dobrý je, že mi jede i zelenina, tak uzobávám a pak se těch uzenin a lahůdek tolik už nevejde.
Mladej bude v noci na odstříkaném, já budu na sangrii :-)

Mám tu zas chůvy, tak si užívají kočárek, já jim zase vařím a tak a spokojeni jsme všichni.
A Štěpán se na mne dneska celý den směje s pusou od ucha k uchu-to je krása :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
22.7.09 18:21

ahoj jsem doma

Vyřízeno na půl. Nechala jsem doma jeden papír a ještě musím na katastr a pak to tam pošlu poštou. Hurááá.

Po cestě jsem se stavila na Anděl. Měli slevy- v nextu - 50%. Ale tak hnusné věci za tak hnusné ceny jste ještě neviděli. Předražený sekáč.
Zato jsem v Zaře koupila velkému synovi džíny a triko. Padly mi hned do oka a tak jsem neváhala. Ale boty k šatečkům opět nemám.

Mili-upřímnou soustrast. Asi bych tam šla,ale na na celý cermoniál-vím jak je to v kostele dlouhé a pak pochod na hřbitov a tam další rozloučení.

Mroe-tak už doma??? Šup šup s fotkama.

AAA- slyším rychlovarnou konvici-asi se opravily zásuvky v kuchyni. :wink: Jdu ho pochválit.

Ještě si musím postěžovat. Mladej mě začal děsně kousat do bradavek. Ale šíleně-tak si říkám jestli to není zlozvyk z té láhve co mu dávám. Co myslíte???

Jdu odstříkávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
22.7.09 21:24

ahoj holky,
Milli- upřímnou soustrast, já bych na ten pohřeb asi šla. Řešila jsem něco podobnýho když mi v 6. mesíci těhotenství umřela babička, šla jsem. Šíleně jsem to obrečela, manžel měl strach o mě a o malou, když viděl jak se na tom pohřbu zalykám, ale zvládly jsme to. Jestli z toho můžeš ztratit mlíko nebo ne to nemám tušení.

Hubnutí - ráno jsem se zvážila (po tom co jsem byla na velké) a měla jsem o půl kila míň než při startu naší hubnoucí akce (o kilo míň než v pondělí). Tak jsem to oslavila, dala jsem si u tchýně Magnum a bublaninu :oops: :oops: :oops: Takhle to asi nepůjde.

opruzenina - nám pomohl Bepanten, ale až za tři dny.

Kontrola v sedmi týdnech (doktorka měla minulej týden dovolenou) - vážíme 4375 gramů a měříme 54 cm (při narození 3240 a 50). Domlouvaly jsme se předběžně s doktorkou na očkování - dáme pneumokoka Sinflorix - první injekce ve 3 měsících a meningitidu (asi až v roce). Neštovice a klíšťová encefalitida jsou prej zbytečný, žloutenka je dobrá, ale až pro větší děti. Co budete dávat vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
22.7.09 23:10

Holky prosím zase o radu :-(

Ondra celej den hodnej, krásně papal, nebrečel, kadil a spinkal. Padla ale půl osmá večer a jekot jako blázen. Tak jsem ho nakojila vypil 80 ale stále jekot až se zalykal. Myslela jsem že ho zase bolí bříško, dávala jsem mastičku, teplou plínku ale nic nezabýralo. Tatínek už to nemohl vydržet a přiměl mě udělat mu Nutrilon. A to zabralo… vypil zase 80tku a teď spokojeně spinká. Tak já teď nevím. Mlíko mi teče ale že by nebylo výživné? nebo To Ondrovi nestačí? jsem z toho teď zmatená, smnutná :-( Jak to teď bude? Budu moci dál kojit? Jak to děláte vy? když dokrmujete? Dáváte nejdřív z prsu a pak dojíte Nutrilonem? nebo kojíte jen např. 1× denně a jinak dáváte UM? děkuji za vaše reakce a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.09 02:33

Ahoj holky,
dlouho jsem se neozvala, ale myslim na vas. Moc nestiham a pocitac si nekdy treba dva dny ani nezapnu. Koukam, jak tak ruzne bojujete s kojenim atd. Zdravim Wapika, Smilcu, Renuuli, Prekvapenku atd. Musime vydrzet!!! No u nas je to obdobna story, jen s tim odstrasujicim rozdilem, ze nase mala jeste ani v 6 tydnech neziskala zpet svou porodni vahu! :( Chodili jsme kazdy tyden na prevazovani, od 4.tydne dodavam odstrikane mleko, od minuleho jsem musela zacit davat UM, ale jen rano a vecer 100 ml. Bohuzel ani to nestacilo a chuderka mala nam porad zivori. Takze jsme najeli na dokrmovani po kazdem kojeni. Takze asi tak kazde tri hodky kojim (15min z kazdeho mi bylo receno) a pak dodam 100 ml UM. Vzdycky cekam co si vezme, ale zatim vzdycky vyzahla vse. Obcas pridam i sve odstrikane, ale odstrikam najednou max. 30ml z obou prsu. Mrzi me to, ze nemuzu exkluzivne kojit, ale po veskere snaze, i navsteve laktacni poradkyne, holt musim myslet predevsim na zdravi nasi holcicky. Je pravda, ze ted je daleko spokojenejsi- Wapiku, presne stejne jsem byla jako u vytrzeni, ze je to uplne jine miminko- smeje se, brouka si a tak. S tim sanim- Prekvapenka- mam lahev od Aventu s tim anatomicky tvarovanym dudlikem a zatim vypada, ze kojit nezapomnela (i kdyz nekdy je to taky ocistec- trha hlavou, mysli kolem sebe rukama nebo usina a nejde probrat). Ale na druhou stranu ji musim pochvalit, ze v noci pekne spi (5-6 hod) a usina taky hezky. Porad pouzivame dudlik, ale kdyz je spokojena, tak si na nej skoro nevzpomene.
Milli- taky uprimnou soustrast :cry: Ja bych na pohreb sla, myslim, ze je dulezite se vyporadat se smutkem, aby pak v cloveku nezustal. A treti dite ve Tvem pripade- urcite!!! Vypadas jako skvela mama a treba se zadari holcicka…
Jo a jeste blahopreji k utvoreni hubnouciho klubu :) Ja bych to potrebovala jako sul, ale jelikoz se tu moc nevyskytuju, budu muset sama. Jenom jsem si rikala, ze byste si mohli treba udelat hubnouci metriky, kteryma se budete chlubit a zaroven to nakopne nas ‚outsidery‘.
Omlouvam se za roman, ale jsem rada, ze jsem se konecne dokopala k napsani. Mejte se fajn 8)
 kobra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.09 02:36

Jo a malem bych zapomnela- vcera se mi o vas zdalo- byly jsme spolu v porodnici :D Pamatuju si teda jen Spagetku a Ell, ale bylo vas tam vic. V tom snu jsem byla prekvapena, jak ma Ell hluboky hlas :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
23.7.09 07:12

Díky za názory - asi půjdu chvilku na obřad a pak na hřbitov - tchýně má v té vesničce známou, tak u ní na zahradě bude s klukama a já jen odběhnu nakojit. Hodně jsem to zvažovala, pořád to ve mě hlodalo - přece jen se všeobecně ví, že jsem byla nejoblíbenější vnouče a chci se rozloučit. Před pár lety babička říkávala - už to nebude dlouho trvat, stejně tu nikomu nejsem platná, ale dvě dušičky si to opláčou - ty a M. (moje teta). Na to se těžko co říká. Taky mě babička oslovovala trochu nezyklou variantou mého jménem, jmenuju se po ní a jí tak oslovovala její maminka. Je mi děsně líto, že už mi tak nikdy nikdo neřekne :cry: . Ale už dost smutku, potřebovala jsem se z toho vypsat.

nnada - netuším, kde se to zaseklo, napíšu Lesině.

Fidak - očkování jsme tu už probíraly - my dáme z nepovinných jen žloutenku před nástupem do školky a pak klíště.

Renuule - a jak to máte s přibíráním, jde pěkně nahoru? Já v těhle hicech kojím občas i po hodině - cůcne si na žízeň. Asi bych se řídila tou váhou. Jak si zvykne na flašku, může začít bojkotovat prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
23.7.09 08:07

Dobré ráno!

Tak zase odbíhám na chvíli mezi kojením…včera odpolko jsme snad kojili non-stop, chuděra má žízeň a tak se neustále dožaduje, na procházku s kočárem jsem šla až v půl deváté večer…a v noci mi spal poprvé 5h, nicméně já už byla po 3h nastartovaná na krmení :)..jsem zvědavá na dnešek, má být ještě větší pařák…

Milli - upřímnou soustrast, já sama na pohřeb (v těhotenství) nešla a teď bych to asi taky nedala…ale uvidíš, jak se budeš cítit..

ad opruzeniny - zatím nemáme, ale přebaluju fakt často a zadeček mažu bepanthenem, jinak má prý pomáhat Imazol, ale ještě jsem ho neměla potřebu otevřít..

ad UM - zatím taky netřeba, sice mi přijde že jsou prsa dost měkká, ale mlíka je nejspíš dost, naposledy mi za 9 dní přibral 550g, jsem zvědavá na pondělní kontrolu v 6ti týdnech a vážení. Fakt kojím stále po 3h, i když delší interval by v noci bodnul..

Tak zatím, jdu se vrhat na snídani a taky musím péct, odpolko babička slaví 80tiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.7.09 08:24

renuule - a to se ti stalo poprvé?nevěš hlavu, já to teď dělám tak, že ho nakojím, snažím se 20 minut jen z jednoho prsa, jak mi řekla laktačka a potom, když vidím, že má ještě hlad, tak mu dám UM, většinou vypije 60, nedělej to naopak, protože potom to budeš muset odstříkat, tedy podle toho, kolik se ti mléka tvoří, já tedy nejsem zkušená kojička, ale teď už jsem se trochu ponaučila, tak jen předávám dál :) , takže dělám to po těch bojích teďka 2 dny a zatím to vychází ,že UM má 3 x za den a jinak kojím, jo a dávám mu to po lžičkách, je to sice zdlouhavé, ale dá se to, papá pěkně a je daleko klidnější, tak hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
23.7.09 08:36

Milli - toho s babičkou je mi líto, upřímnou soustrast, já bych na ten její pohřeb šla. Taky jsem se svou babičkou strávila v dětství hodně času, umřela, když mi bylo 14 a neumím si představit, že bych se s ní bývala nešla rozloučit. Ale je to na tobě, jak ty to cítíš.

Opruzeniny - nám Bepanthen ani Rybilka nezabírají, vzhledem k permanentnímu kakání ten zadeček nemá moc času k hojení, takže nám teď doktorka napsala Imazol 2× denně a mezitím mazat Rybilkou. Největší změnu ale podle mě udělalo to, že jsem přestala používat vlhčené ubrousky a umívám jí při každém přebalování prcku vodou a mýdlem. Ještě to nemáme úplně zahojený, ale vypadá to podstatně líp, taky už při přebalování tak neječí, takže ji to asi i míň bolí, chudinku moji malou.

Problémy s kojením - někdy jsou ty rozjezdy takový pomalejší, mně minule Filda ze začátku taky pomalu přibíral a hodně brečel, u prsa jsem ho měla skoro pořád, takže stimulace byla určitě dostatečná :lol: , ale prostě to dlouho trvalo, než se vytvořilo pořádný mlíčko a do té doby jsme měli pořád přírůstky kolem té spodní hranice - to trvalo skoro 3 měsíce, pak se to najednou rozjelo a začal přibírat zase hodně (Amélka se narodila s nižší porodní váhou než Filda a ve 3 týdnech váží to, co Filas ve 2 měsících…). Některý děti zas naberou hodně ze začátku a pak se to zpomalí, prostě ne všechny děti jsou tabulkový, tak se s tím tak netrapte. :wink: Řešila bych to UM, až když by byly dlouhodobě nespokojený, pak by to oboustranné trápení opravdu nestálo za to, ale pár dní pobrekávání a zvýšeného dožadování se prsa může být jen důsledkem spurtu…

Včera jsem si byla vyzvednout novou váhu - už třetí v pořadí8O , nejdřív mi přestala fungovat ta, co jsem ji používala v těhu, tak jsme po porodu koupili novou, ta nefungovala už jak jsme ji doma vybalili z krabice, tak teď do třetice další a zdá se, že tato by nám mohla chvilku vydržet. :lol:

Dneska jdeme s Fildou na očkování proti žloutence, doufám, že se mi v ordinaci nerozbrečí obě děti zároveň… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
23.7.09 08:44

Milli- tak nevím, mně dr. říkala že klíště je pro malý děti zbytečný, že i když to dostanou, je to jako chřipka. Že máme raději nechat naočkovat sebe a naše rodiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
23.7.09 09:32

ahojky

děkuji za vaše rady a tipy. Docela mě to uklidnilo. Budu tedy kojit časněji klidněi po hodině, to mě nevadí. Ale někdo mi říkal že by se nemělo dříve jak po 1,5 hodině, že by se mu to mlíčko v bříšku smíchalo s tím starým a pak by ho bolelo. tak já nevím? Je to pravda? V noci jsme papali zase až ve čtyři. dal si 85 a spokojeně hned usnul. pak jedl v 7 dal 65, teď v 9 dal zase 65. vím že ty čísla jsou jen orientační, podle přesnosti váhy… ale přijde mi to na 2 měsíční dítě docela málo? nebo kolik by toho měl vypít?
Jinak váhově přibývá za týden jsme měli 50 dkg, ale nevím jestli to stačí? Prostě asi roste tak musím baštit :-)
Ještě jednou moc děkuji za názory a rady.

Za chvilku přijede ségra pojedeme do Prahy do dětského ráje vyzvednout nějaké věci pro prcky :-)

tak vám přeji pěkný den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
23.7.09 09:45

Dobré ráno,

překvapenko - myslím na Tebe, protože moje levé prso je stále „živé“. Včera jsem zkoušela kojit s kloboučkem, ale i přes něj to tak šíleně bolelo, že se to nedalo vydržet :( Tu bradavku mám 2× tak velkou a rozpraskanou ve srovnání s mým zdravým pravým prsem, vypadá to hrozně a pořád mě v něm bodá :? Chodím doma s prsama venku, mažu, pomalu jí zpívám a ta mrcha ne a ne se zahojit. Už jsem z toho taky pěkně zdrchaná. Mám ho pořád plné, protože kojím jen z toho zdravého, z bolavého odstříkávám, ale ne do prázdna, to se zas bojím, že se bude tvořit mlíka ještě víc a bojím se zánětu, prostě začarovaný kruh. Je to hnus.
A jinak si mě pobavila „hnusnými věcmi za hnusné ceny“ :lol:

Milli - na ten pohřeb bych šla, když Ti byla babička tak blízká..Upřímnou soustrast :(
A tu holčičku bych ve Tvém případě určitě zkusila :wink:

Duhovko - teď si mi připomněla váhu, jdu prošmejdit i-net a nějakou si vybrat, už jsem na ni dostala penízky :) Ať vím přesně, jaký jsem tlusťoch :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
23.7.09 10:02

opruzeniny: já dávala 2× deně Imazol + 2× mazat gentialkou a mezi tím bepanthen. moc to nepomahalo,tak jsem přešla z vlhkých ubrousků na otírání papírovým kapesnčkem namočeným v heřmánku a pak ještě důkladně dalším kapesníčkem osušit + bepanthen a je to skoro zahojené po 14dnech :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí