ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5964
21.7.09 20:23

jo, Renule, v tomhle Ti fakt neporadím :cry: Sama nevím… Uvažuju, že si zajdu malou zítra nebo pozítří převážit, ať mám jistotu. Ale my už zase spíme. :wink:

Holky, promiňte, že to píšu, ale teď jsem si na WC všimla, že smrdím, stejně jako Barča. Nemůže to být těmi kvanty pribináků, co sežeru nebo tím železem, co beru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
21.7.09 20:28

Veruko - seborea - když mám čas a má to horší, přikládám vlažné obklady z Jarichovy vody /při kojení/ a noc mažeme Holtovou mastí. Jinak přes den několikrát přetírám tamponkem namočeným v černým čaji. To úplně zklidní a vybledne. :P Jinak - taky máme dny, kdy si říkám, tak konečně už se to lepší a pak bác, zase se to vyrojí. Doktor říkal, že je to dlouhodobá věc, může trvat i půl roku - rok, než to úplně vymizí. A s teplem mám počítat vždy se zhoršením. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
21.7.09 20:41

Ahoj, hlasime se po foceni, Violka to opet prorvala a prospala, znovu uz se asi nedostaneme. Nejak ted nestiham, takze fotky jsme jeste stale neprohlidla a ani vas nemam doctene. Postupne.
Chci se zeptat, kdo jste si kupoval kocarek po netu, ale z bazaru, jak vam ho poslali, nebyl nejaky problem? Ja si chci koupit kocar z MMB a zatim se mi libi same mimo Prahu a Plzen. Z posty mam ale strach, po svych zkusenostech.Tak zatim vaham. Potrebujeme nejaky na zahradu, chci ale levny max. kolem 1000Kc.
Jedna kamaradka mi nabizi Deltim, pekny, ale me se zda strasne velky a tezky, ja mam trojkolku Hoco, tak asi proto.

Ke kojeni - Violka se ted taky casto krouti jak hadice a trha mi prsem, je to dost neprijemny, taky jsem si myslela, ze mam malo mleka, ale treba dneska to nedelala vubec. Tak nevim, mozna nejaky spurt. Nebo brisko.
Zda se mi, ze se pekne kulati a roste(ko mame az na zac zari), tak to zatim neresim.
Zatim, ja zas letim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
21.7.09 22:04

ahoj holky, tak jsem se konečně dostala k pc.

Dostala jsem zánět prsu, ze soboty na neděli mě to prso začalo hrozně bolet, tak jsem začala s obklady, ale do rána, jsem už měla šílenou teplotu 38,7 a do večera 39,8, prostě to nešlo dolů a já nevěděla co se děje, přítel mi potom dělal zábaly, ať se ta teplota trochu stáhne, tak to šlo na 38,5, a díky tomu jsem byla schopná se postarat o malého v noci, brala jsem i paralen¨, ale to bylo jako nic. V pondělí jsem šla k doktorovi a tam na příjmu mě sestra sprdla, proč jsem nepřišla včera, jestli nemám 90,– , říkám, že mám, ale já jsem byla ráda, že ležím, a ne ještě někam jezdit, paní doktorka pak byla moc hodná, dali mi na to antibiotika a dnes už jsem jako rybička, sice mám ještě 37,5, ale to už je nic, nepřála by jsem to ani svému největšímu nepříteli, zítra jdu na kontrolu

už vím i z čeho jsem to získala :) - jsem prostě blbá, začala jsem přikrmovat a tak jsem mladýmu místo kojení dala dávku UM, ale prso jsem neodstříkala a to se stalo několikrát, ale mě to nepřišlo nutné, protože předtím se mi vůbec nenalévali a teď tohle :roll:

Wapík - ani nevím, jak vím o čem mluvíš, mé dítě se chová naprosto stejně, má pořád hlad a já neznám nic jiného než kojení, nejhorší je, že ti každý řekne něco jiného a já už ani nevím, podle čeho se mám řídit, začala jsem jej i přikrmovat a tak potom je v klidu, ale dnes nebyl v klidu celý den, a tak nevím, jestli to mám přisuzovat svému zdravotnímu stavu nebo něčemu jinému, docela mě to štve, protože první dítě jsem nekojila, tak jsem si říkala, že tady to vyjde, ale jak je vidět, je něco špatně

prekvapena - jenom k těm kloboučkům, já je používám od začátku a nic lepšího to není, navíc mi i dr. i laktační poradkyně říkali, že je mám postupně odbourat, takže to raději nezkoušej, pokud Vám to jde normálně

teď jsme byli po týdnu na kontrole a přibral jen 5 dkg, myslíte, že je to dost?

potničky - nám na to doktorka napsala jarichovu vodu, ale ještě nevím, jestli účinkuje

duhovko - tabulku pošlu ráno, musím si ještě změřit ten pas, ale raději až ráno :)

jejda to je román, tak se z něj omlouvám, ale já se potřebovala vykecat :) díky za trpělivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
21.7.09 22:12

Mroe
kočár z MMB jsem kupovala třeba já a paní mi ho poslala PPL. Ale bylo to dost drahý. Je fakt, že to byly tři části.

To trhání u prsa znám taky, to je děsný a pěkně to bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
21.7.09 22:41

Renuule - tohle mi dělá malá večer, že se pouští prsa a ječí a pak zase hledá. Myslím že to je přetažení nebo bříško. U nás na bříško pomáhají teplý zábaly - vždycky nahřeju takovej ten modrej gel co se buď nahřívá nebo dává do mražáku a položím jí ho na bříško. pěkně ji to uklidní - když je nejhůř, lehnu na záda, na prsa položím gel a na gel malou, ona cítí že je u mě a ještě ji to hřeje - to zabere vždycky. A když pláče v noci, taky si ji položím na prsa a ona usne - já ne nebo jen na chvíli takže mám jistotu že se mnou v posteli nebude celou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
21.7.09 23:00

Jsem totálně v pr… Mladej už od pěti nespí. Zdá se hladový-prsa totálně vyšťavená-tak jsem mu před chvílí dala tu mou 30 na zítra a stejně béká a není spokojený. Bříško to není. Tak nevím. Nebo si obrátil den a noc. V kočárku je spokojený,ale v postýlce dělá rodeo.

Nutně potřebuju dodělat ty formuláře na zítra a vytisknout-má to 20stran a manža se na mě :-) Zítra nevařím stávkuji a budu se věnovat jen sobě a prckovi - vyžehlím,uklidím si v rámci možností. Zase se rozjíždí kolotoč,kdy chodím nakupovat a veškerou domácnost obstarávám já.
To tak nejde - a to za sebou nemám ani šestinedělí.
Fakt obdivuji druhomatky co mají ty své ratolesti doma a ještě nejsou samostatné a musí vymýšlet program i pro ně. To už bych nezvládla.
On člověk zvládne vše-ale když pak vidí,že přijde drahá polovička a jen si lebedí-tak si říká proč?

Ufff- malej usnul v kočáru-a tak jsem si otevřela acidofilní mléko-snad se mi prsa vzpamatují.

Smilco-koukám,že taky bojuješ-díky za info ke kloboučkům. Horečka nad 39 je hustý-ani se nedivím,žes nešla na pohotovost- vím jak to tam chodí- několik hodin člověk sedí na chodbě a přitom jeho tělo potřebuje nutně ležet a spát.
S tou váhou ti neporadím- myslím,že je důležité,že mimi neztratilo na váze. Ten příkrm schvaluji-já si ho taky koupila a teď si s ním můžu akorát-protože má trvanlivost po otevření jen 14 dní-a tu dobu jsme už prošvihli a jak by se mi dnes a zítra ta výživa hodila.

Mroe - škoda s těmi foty-tak hoď do galerky své fota- máš tu asi nejstarší dítko-abychom viděly-jak na tom za chvíli budeme. :wink:
S tím kočárkem neporadím- vím,že Mili chtěla koupit jetý kočár.
Ale jak znám naše štěstí s nákupy zboží-tak bych se nedivila.že by byl problém. I když na MMB jsem zatím vše koupila bez problémů.

Reni a nemáš náhodou nějaký poblém?? Jako v sobě-jestli nejsi nervozní-oni ti špunti to vycítí a pak jsou taky nervozní a nespí. Viz. dnešek - já jsem taky nervozní z toho zítřka- abych to všechno zvládla a měla v pořádku a nemusela na ten úřad pak jezdit vícekrát. A malej to taky vycítil a proto tak řádil.

To jsem se zase rozepsala- ale jdu spát- vyčistím klofáky a hurá do hajan- za chvíli bude další kojo-snad se ve spánku něco vytvoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
21.7.09 23:52

tak mám za sebou kontrolu v šestinedělí - vše je ok, vyšetřoval mě jen rukama že prej je ještě brzo na cokoliv jinýho. Nechala jsem si píchnout injekci (stála 180 Kč) a domluvili jsme se že rok budu chodit na injekce, potom půl roku prášky, podle kojení buď normální nebo Cerazette a pak na to můžeme vlítnout. Říkal že po císaři můžu otěhotnět po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
22.7.09 06:08

Duhovka - jj, být to ve středověku, živím se jako kojná :lol:

Smilca - 5dkg se mi zdá dost málo, co na to dr.? Zánět jsem měla u Matýska a byl to masakr - jako hodně těžká chřipka s horečkama ke čtyřicítce :? - dobře, že jsi dostala atb.

Mroe - kočár z MMB mi minule poslali PPL (levnější než pošta) a teď ten „nový“ mi pán přivezl na smluvené místo zadarmo. A pochlub se fotkama, ať mám inspiraci - jsme už taky objednaný na focení.

Prekvapena - váš taťka si po práci lebedí? tak to ho honem zapřáhni - jak jednou uvidí, že to zvládneš sama, bude to tak pořád (viz já :? - i bílit jsem se naučila).

Fidak - ty bys chtěla do roka otěhotnět? Já pořád přemýšlím nad tím třetím, jestli jo nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
22.7.09 08:27

malej zase řádí-takže huštám kočárek a snažím se ho uspat,abych mohla odstříkat to bolavé prso-včera mi ho zase pěkně poranil a zdá s mi ta rána větší a dnes mi zase vytékal hnis. KOupila jsem si ty homeopatika,ale nevím dávkování.

Jsem zralá na chocholouška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
22.7.09 08:49

krásné ránko :-)

děkuji vám moc za tipy co s tím naším ječidlem. Bylo to patrně bříško, páč maminka si v noci vzpomněla že papala moc melouna :-( já nevěděla že by mu to mohlo udělat paseku :roll: V noci spinkal od desíti do čtyř. a pak do sedmi takže snad to bude už dobrý…

Dneska nás čeká tropický den, zalezeme si asi odpoledne do parku.

překvapenko: tnemáš náhodou lehátko? Včera když Ondra řádil tak jsem ho tam vrzla nohou houpala a byl klid. Problém s prsy nezávidím :-( naštěstí neznám ťuk ťuk ťuk. Náš tatínek takydoma nic…, promluvili jsme si a už se snaží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
22.7.09 08:55

Milli
tak ty už máš takhle brzo po porodu choutky na třetí??? 8O :lol:

Ze mně všechno negativní spadlo s tím, že už mám „splněno“ a už se nebudu tahat s břichem a dva poslední měsíce těhotenství jsou pro mne očistec a o porodu ani nemluvím :-) .
Já bych tři brala hned, ale bez toho procesu no :-)

U nás ty večery Štěpulovo než pořádně usne taky nic moc. Nemůže zabrat a pak je o to nevrlejší. Včera jsem od pěti do devíti kojila po hodině, v devět se po pěti dnech pořádně pokadil, pak dostal najíst teprve v půl jedenácté zabral.

Dnes budu volat na tu neurologii, tak nás snad objednají brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
22.7.09 09:04

Milli - do roka ne, v ideálním případě bysme se začali snažit když Verunce bude rok a půl a během půl roku bych chtěla otěhotnět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
22.7.09 09:21

Mili ty jsi fakt odvážná-na tři dítka a tak po sobě- já vím,že vidina holčičky je lákavá. :wink:
Já bych do toho taky možná i šla,ale zase bych nechtěla zažívat ty poporodní stavy + nynější problémy s kojením. Těhu jsem měla ok-to mi nevadí být těhotná.

Hm- kočár nezabral,alespoň jsem mezitím odstříkala- nohou jsem ho vozila a ruce jsem použila k odstříkávání-fakt mě to štve,že nemám chvilku klidu na tuto činnost. A pořád kňučel-tak jsem mu holt tu poctivě odstříkanou 60 dala-ale jen 30.Je o poznání klidnější- kdybych mu dala vše-tak spí jak zabitý,ale vyžrala bych si to odpo-jelikož se mi nestihne vytvořit tolik mléka.

Snad se mi ho podaří uspat a můžu pracovat.

Reni-on sice taky pomáhal,ale já potřebuji dneska zanést velkou složku na úřady a na to vyplnění jsem potřebovala být u compu v klidu a když byl klid-tak jsem neměla potřebné podklady,protože je zapomněl manžel v práci. A malej ze mě teď cítí,že jsem nervní z toho presu. K tomu to kojení-že má málo a už ze mě srší blesky a hromy.

Tak jdu do vany a udělat polévku na oběd-musím se snažit jíst zdravě-snad to pomůže tvorbě mléka. A tisknout.

Tak se holky nepřipečte v tom hicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
22.7.09 09:34

ahoj holky, tak sme vcera trhli rekord..malá nemohla usnout 8hod a pak 8 hod spinkala..chuderka..
jinak prekvapena: já piju čaj pro kojící maminky, tam je taky fenykl, snazim se jist hodne dietne a nenadýmavě..a pro malou mám fenyklový čaj od Hippa v granulích.. je to pro miminka od 1 týdne.. pár loků s flašky zvládne..maximálně do ní nalijeme 5 loků..ale i tak nám to docela pomáhá..jinak když nás chytne amok..tak to stojí za to..máme pořádně vyvinuté plíce 8)
teď nás trápí opruzeninka na prdelce a pipince..tak větráme a zkoušíme ruzné mastičky..neznáte nějakou osvědčenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí