ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3259
20.7.09 08:57

Dobré ráno,
tak já měla celkem náročný víkend, mamku mám v nemocnici, chytl ji žlučník, tak tam leží, uklidnili ji to, ale do toho má nějaký zánět, měla skoro otravu krve, no maras. Do toho doma sám taťka po chemo slabý, tak jsme mu vezli oběd a tak. Takže veselo.
váha - tak dnes je pondělí,jak se to bude hlásit tajně nebo veřejně :lol: já jen že jsem mimořádně narazila u našich na váhu, takže vím jak na tom jsem a už teď můžu napsat, že dobře, víc než jsem čekala :lol: :lol: :lol:

potničky - holky mě na ně celkem zabral ten Sudokrem co tu zmiňovala welu, Martin to měl strašné, a po namazání to vymizelo, zas je takový hezoučký a taky nenavlíkat, prostě ho oblíkám dost málo,aby se nepotil a jsme spokojeni oba.

pití - tak já piju denně minerálky normálně bublinkové, páč jsem nevysledovala žádné zlepšení ani zhoršení při vysazení nebo pití, takže neřeším, Kofolu si dávám když jdem na pivko, tak čepovanou, taky bez reakce. Jediné co vím co mu evidentně nedělá dobře je bohužel pizza :( ať dovezená nebo z trouby, to mě mrzí. No což přežiju to, stejně není zdravá :wink:

ke srazíku- já byhc jela bez starší, to by bylo vražedné komando v kombinaci s Tobíkem a Filípkem si myslím :roll: :lol:

Jdu teď ven, je tam chladněji, ale svítí sluníčko, tak jdem na písek s kamarádkou( a na pivko :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
20.7.09 09:36

Prekvapena - u nás na prdíky platí nejvíc cvičení. Večer před spaním tak 10 minut masíruju a cvičím s nožkama a prdí při tom jak zjednaný.

Ad jídlo - v sobotu čerstvé domácí kynuté buchty, asi tak půl plechu :oops: , Mareček to přešel bez výrazných potíží.

Ad váha - když pominu dva úlety ve stravě, tak mám překvapivě -10 dkg :lol: . Čekala jsem spíš něco navíc.

Ad srazík - pokud bych jela sama, jako že jo, tak určitě jen s Marečkem - oba bych je těžko uhlídala, obzvlášť Matýskovy nebezpečné akce s vodou apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
20.7.09 10:22
Milli píše:
Ad váha - když pominu dva úlety ve stravě, tak mám překvapivě -10 dkg :lol: . Čekala jsem spíš něco navíc.

Milli - ty mi přesně mluvíš z duše :lol: :lol: :lol: Já jsem taky čekala díky víkendovým zákuskům u rodičů, meruňkovýmu táči a nemalýmu množství domácích hranolek spíš přírůstek, ale jsme na tom stejně!
Taky hlásím mínus deset deka :lol: :lol: :lol: Ráno jsem vlezla na váhu a to číslo mě fakt rozesmálo :lol: :lol: :lol:

Ell - tak ať tam mamku brzo vykurýrujou :wink:

Mel, Duhovko - velká poklona, že stíháte to cvičení - ještě s dvěma dětma… Já se každou volnou chvilku, když malej chrní, většinou vrhnu na vaření nebo nějakej drobnej úklid (smetení chlupů ze psů, přetření otisků mokrých čumáků na skle a nerezu, úklid linky, nandání nebo vyndání myčky.......) a než to udělám, tak je malej zase vzhůru a na cvičení už nezbývá čas.......

Fidak - 20 km??? To je vražedná štreka i za normálních okolností, ne tak měsíc po porodu........
V noci taky nepřebaluju a vždycky po ránu omyju zadek vodou jen nad umyvadlem a lehce namáznu. Trošku opruzenej jsme ho měli jen jednou - namazala jsem bepanthenem a bylo to hned pryč.

ad síťované kalhotky - nosila jsem je ještě i doma, asi 14 dní, i když ke konci už jen na noc. Očistky jsem ještě měla docela krvavý, tak abych si nezničila normální kalhotky a aby to všechno větralo - frnda i jizva.

Welu - kolu si občas dám, na chuť, ale vždycky jen tak půl skleničky (je tam hodně bublin). A kofolu jsem měla v hospodě místo piva - ta točená bývá víc vybublaná, a taky v pohodě. Když si klidně můžeš dát dvě až tři kávy, aniž by to mělo nějakej velkej vliv na mlíko a na mimčo, tak proč by sis nemohla dát trochu koly nebo kofoly........ tolik toho kofeinu nevypiješ :wink:

No nic, jdu venčit. Dneska plánujem po obědě výlet do města s kamoškou, tak aby kluci psí vydrželi. Dneska se jim venku bude líbit, není tam takový vedro :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
20.7.09 10:27

Ahojky, tak pěkně dočítám. Po pár dnech nepřítomnosti mám co. Utekli jsme před tím horkem v bytě. To se fakt nedalo - ještě že je alespoň na chvíli kam.

Holky, co plánujete látkovat - už jste začaly??? Já stále čekám až přejdou ty pařáky, aby se mi v těch plenách neupekl. Ondra ještě kajdí 5× denně. A ke každému prdu je křik. A že už umí nabrat obrátky. Dnes mi přijde, že před tím se v breku jen cvičil, a teď už si umí pořádně zařvat.

Dneska máme doma 26 - je to snesitelné. Děsím se dalších veder. :roll:

A taky by mě zajímalo, kdy asi vyndat z autosedačky tu novorozeneckou vložku? Abych ho tam chudáka necpala. Jsem si říkala, jak asi budu zvládat sama jezdit autem. No snažím se, ale pořád se necítím nijak valně.

add váha - mě se kilča drží a nepouští a přitom nijak moc nehřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
20.7.09 10:37
Žížala píše:
Milli píše:
Ad váha - když pominu dva úlety ve stravě, tak mám překvapivě -10 dkg :lol: . Čekala jsem spíš něco navíc.
Milli - ty mi přesně mluvíš z duše :lol: :lol: :lol: Já jsem taky čekala díky víkendovým zákuskům u rodičů, meruňkovýmu táči a nemalýmu množství domácích hranolek spíš přírůstek, ale jsme na tom stejně!
Taky hlásím mínus deset deka :lol: :lol: :lol: Ráno jsem vlezla na váhu a to číslo mě fakt rozesmálo :lol: :lol: :lol:

Tak to mě těší, že „hubneme“ stejně :lol:

Lupe - začneme látkovat, až se ustálí kakání. Zatím je to tak 4-5× denně a ráno vždycky po probuzení děsná nálož. Co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
20.7.09 10:54

No zrovna dneska jsem ještě necvičila, protože mladý pán nechtěl sklapnout víka a mrčel a mrčel. No už je v kočáru na zahradě, ale teď pro změnu vařím a ukizím a peru. Po víkendu je to vždycky nářez. Podle mne nejvíc bordelku nadělá ten největší :lol: :lol:

Kolu bych si klidně dala-no já si jí vlastně dávám :-)

Novorozenecká vložka
vyndám ji až trošku udrží hlavu nebo až se tam prostě evidentně nevejde. Zatím má 5 kilo a vejde se.

Tak víkend bez Tobíka
okáčko, užijou se s tatínkem-taky je to potřeba :-)

V noci přebaluju jen když se pokadí, což se stalo doteď dvakrát. Opruzenej není. V podvečer ho hodně nechávám rozbaleného, cvičím s ním, trápím na břiše a to vše rozbalený.

Mám prostoje, jdu něco dělat, aspoň u toho zatáhnu břicho :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
20.7.09 11:15

Milli - já jsem si taky říkala až se ustálí kakání a nebude tak vedro, ale nálože máme pořád. Tak nevím, aby to neměl celé kojo.

Ještě jak jste řešily kojení - já kojím z obou i z jednoho dle toho jak má mladý pán hlad/žízeň. Pořád se mi nalévá levé víc, ať dělám co dělám. Kdyby byla rada, jak zajistit souměrnost.

mel - je tam tak zapasovanej, že si říkám, abych ho tam netrápila- do 3 měsíců snad udrží víc hlavičku, jelikož Ondra je dlouhej jak týden před výplatou, už jsem musela najet na oblékání 68.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
20.7.09 13:46

Ahoj všem,

váhu bohužel nenahlásím, protože ji taky nemám a připojila jsemse později, tak pošlu příští pondělí :oops: Sama jsem zvědavá…

Ell - ať je mami brzo v pořádku. Tatínek je teď sám doma?

Síťované kalhotky jsem taky nosila ještě týden doma kvůli větrání, vyhovovaly mi víc.

Látkování - já začala po 14 dnech, až jsem se cítila lépe a začala doma víc fungovat. Nemáme s tím žádný problém, i když sem tam jednorázovku ještě dám. Při přebalování se ji snažím nechat chvíli navolno, ať si pokopká a vyvětrá se.
Dneska měla ráno jednorázovku a zrovna se jí podařila extra řídká nálož, takže byla oranžová snad úplně všude. Než jsem jí svlíkla ten podělaný overalek, měla špinavé už i ručky, tak jsem ji vydrhla v umyvadle od krku dolů - a to si ještě prskla po cestě, takže mi ohodila nohy i koberec, očistná procedura na 20 minut :lol:

Bobulko - malá mi dělá něco podobného. Cumel nechce ani za boha, zkoušela jsem to X krát. Když ji nosí manžel, je klidná, sotva ji vezmu já, lítá jí hlava zprava doleva a hledá kde se přicucne - když jí dám prso, jen dumlá a spí :roll: . Pije sice pěkně (až na to, že u kojení vždycky kadí, takže tlačí a pije zaráz, někdy se vzteká, kašle, no děs - a ty zvuky!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
20.7.09 14:01

Ahoj holky, tak jsem se na vás přišla zase po delší době podívat. Máme tak aktivní miminko, že není čas ani na jídlo natož na pc :-)
asi nás trápí koliky, takže máme hodiny hysterického pláče.. prý se to do 4 měsíců upraví:-) ale koupili jsme feniklový čajík a je to možná lepší..dokonce od včerejška si hraje na hodné miminko :) začala po čajíku pěkně prdět a krkat a hned je nám lépe:)
Prý vypadáme jako 2měsíční miminko a když to srovnám s našema sousedama v porodnici, tak je to pravda.. Lilinka je pěknej macek.. sice podle Dr. by mohla víc přibírat,ale velká miminka podle mě přibírají pomaleji… máme široké balení, kvůli levé kyčličce… tak má naše čertice přes 4kg a když s ní chodím v noci kolem tří hodin, tak se pěkně pronese :) jak nemám čas na sebe a na jídlo..jím jen 3× denně.. tak mám nahoře už jen 3kg a vejdu se do svých původních kalhot, takže alespoň nějaké plus to má..
taky nás trápí moučnivka, dali nám na to fialku, docela pomáhá.. tak snad budeme mít brzy klidné a spokojené miminko jako většina a já budu mít i více času..
mějte se hezky a pozdravujte miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
20.7.09 14:01

Tak já teda hlásím - 5 kilo 8O 8O 8O , ale podotýkám nenesu za to žádnou odpovědnost…jím 2 nugety denně + sušenky a nezdravé jídla, ale myslím, že to je zásluha velmi častého kojení. Martin opravdu hodně a často pije, tak je to určitě tím. Takže já jsem se dostala na váhu před těhotenstvím, ale mám obavy že ty další kila už tak lehce nepůjdou :wink: a taky bych měla na to rozblemcané břicho cvičit…

Seal - jo je sám doma, on taťka má ten vývod a nechce nikam jít, zvala jsem ho k nám, ale že doma má lepší zázemí a tak. No mamka by se měla snad brzy vrátit, tak pak to už půjde.

Dělám francouzské brambory…mňam se těším.

Průstřely plen jsou na denním pořádku, ještě jsem nenašla plenu která by vydržela :lol: no jo má blbou velikost 6kg..ty 3-6 jsou malé a 4-9 velké :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
20.7.09 14:11

tak jsme ještě něco dočetla..
duhovka: ještě tomu porodu.. kontrakce byly silný poslední asi 3hodiny už to bolelo jak prase..ale při tlačení to polevilo, což byla sice úleva,ale blbě se tlačilo..ale malá vylezla a ani hlavičku neměla šišatou:) porod probíhal bez komplikací,ale už sem byla strašně unavená a ty bolesti e konci byly neúnosný, tak sem si pěkně zahejkala :oops: :lol: každopádně nejvíc sem hulákala, když šla ven :lol: aspon sem měla pravý filmový porod :?

jinak naše malá přišla na to, že muže dudat i dudlík a ne jen prso.. čajík jí dávám s lahvičky..dycky je pár loků a taky jí to jde, pak jí tam hvízdnu prso a to se pak krásně krká :-)

no nic půjdu budit, přebalovat a kojit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
20.7.09 14:12

Teda Ell, tiše závidím! To je super, šikulka 8)

Teď mi Janinka připomněla s tím čajem - zkoušela jsem jí ho trochu dát v těch vedrech, když se mi zdálo že má žízeň, ale málem se mi utopila :? Po lžičkách ani z flašky ho nepřijmula, vždycky se příšerně rozkašlala asi jak to vdechla, všechno vyprskla a pak jsem několik minut uklidňovala hysterický řev. Bylo mi jí tak líto - co dělám špatně??? Vám, co jste to zkoušely mimča normálně pijou z flašky? (vím, že to nedoporučujou, ale zajímá mě, proč to u nás nešlo) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
20.7.09 14:17

Seal - hele mě se Martin taky topí, chce to čas oni si zvyknou, že je to jiné než prso, já to dělám i tak, že strčím savičku do pusy a tu vodu jakoby vymáčknu na jazyk…i tak se trochu osvěží a napije. Feniklový čaj nechtěl, šklebil se strašně, vodu snese, ale dávám ji jen v těch vedrech a když jsme venku a není možnost nakojit, bojím se ho kvůli těm ledvinám nechat bez tekutin delší dobu.

To mi připomělo, mylsím Gozra se ptala …naděje na zlepšení sice je, ale i tak to vyšetření prostě MUSÍ udělat :roll: asi bych to mohla odmítnout, ale člověk nemá info a pak si vyčítat, že jsem něco zanedbala.....

Jdu dodělat oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
20.7.09 14:18

Ell gratuluji k takovému krásnému úbytku váhy. Já jsem sice taky na své váze,ale ta figura to je hnus velebnosti.
Když se to se.. tak se to se.. - hlavně,aby se máma pořádně doléčila a vrátila se co nejdříve domů. Táta bude asi velký hnací motor.

SEal taky dávám sem tam pití- převařenou vodu,ale ze stříkačky. Z lahve umí pít prďola taky.

Jani-takže fenyklový čajík přímo Lili a ne sobě?? Já piju různé čajíky a je pravda- jak psala Ell,že pizza byla fakt maras. Malej ječel jak na lesy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
20.7.09 14:19

jo a k tomu pondělku-já nic nezhubla- spíš si myslím,že přibrala,ale jelikož nemám digitál-tak nevím.
Ještě bych do tabulky uvedla obvod přes pupíky-jak nám jdou bachory po porodu dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí