ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12196
17.7.09 10:24

ahojky-tak jsem se vrátila od dr a vážení.
No paní dr. byla třída- nechala se počůrat -ukázala mi jak se používá rektární rourka,ukázala jak se nosí na tygříka-jak se hezky vyprdí na bočku-a radila,že musím být v pohodě a klidu.
Když jsem jí řekla,že beru homeopatika,tak že nemám utrácet a raději si dát trošku piva nebo vínka-semtam.
A malej - ani se mi nechce věřit,že tak povyrostl- za ten týden přibral 310g -takže má 4310 a měři 53cm. Obvod hlavičky se taky zvětšil.

Mili-to vázání jsem zkoušela,ale asi špatně-zkusím to až budu sama doma-malý taky rozhazuje ručičkama a budí se. A nejraději usíná zabalený do peřiny- ne do bavlněné deky(ta je málo pevná a nemá to bezpečí). Jenže ono je tak horko,že ho do té peřiny nechci moc dávat-tak to simuluji polštáři,že ho z každé strany obložím a pak spokojeně chrní.

Ráno jsem si dala koktejl- domácí z jahod a banánu a kys. mléka a ledu.
A teď jsem dožvýkala chleba se sekanou na studeno-mám děsný hlad-pořád by se tam něco vešlo. Makám jak zjednaná-tak bodejť - tělo potřebuje kalorie.

A dneska si přijede tchýně pro mladého a já tu budu první večer úplně sama-manžel bude spát v práci-jelikož mají provoz v noci a vrátí se bůhví kdy a v neděli opět v práci. Jsem zvědavá jak to bude na působit na malého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
17.7.09 10:32

Ahoj holky,
ty vedra jsou ubíjející. Večer dusno, malou jsem nechala v krátkým i s holýma nožkama a přikryla jsem jí osuškou. V noci se odkopala a probudila se studená jako led. Jsem blbka, zahřála jsem jí, ale rozjíždí se opět rýma. To bych brečela, snad se to stabilizuje a nezhorší.
Taky víc pije, večer pořád 2 hod usíná, ale noc je dobrá. Včera si pospala aspoň v kočárku, akorát musíme pořád drncat, jezdit, dokud opravdu nezabere.

Ell , není ještě šance na zlepšení, aby Martínek pod narkozu nemusel? Buďte stateční, aby se vše zvládlo.

Jo a my taky máme dneska 6 týdnů. Radši bych míň, nějak to utíká a člověk se otočí a je po mateřské, toť realita. :wink:

Přeji pěkný víkend, akorát se má ochladit o 10°, takže opět teplotní skok. Uvidíme, zda se to vyplní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
17.7.09 10:35

Milli - z těch tipů je asi nejlepší ta Vrchovina (http://www.enpeka.cz/…on/index.php)
Je to kousek do města, kousek k přírodnímu koupališti, na louku, do lesa, VÝBORNĚ tam vaří, je tam bowling (na večer pro matky :-) )… Něco takovýho by to chtělo - mnohostranný vyžití :D

Překvapenko - tak šup sem s těma informacema od doktorky - o rource a vyprdění :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
17.7.09 11:00

Žížala - a jak je to tam s dětským koutkem nebo hřištěm? Tady poblíž je něco šikovného, ale nevím jak daleko by to bylo pro ostatní. http://rezidence-kejzlice.cz/ Pro přijíždějící vlakem bych mohla dojet autem - mám to kousek. No je na to ještě dost času, tak můžeme promýšlet a plánovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
17.7.09 11:38

Ahoj tak už je po vítání občánka

No to nejsou cizí lidi ale lidi z OÚ známe se je to matrikářka a místostarostka a ony samy říkaly že by to měly nazývat jinak než vítání.

Donesly nám krásnoiu kytici, knížku pro miminko jak se tam zapisují různé události a 1000,–

no pokecali jsme, dokonce jsem zjistila že nejsem jediná kdo si stěžuje na porodnici je nás tady 11 novopečených maminek tak jak je chodí vítat vykládají zážitky a nejsem sama kdo si stěžoval na přístup k prvorodičkám.

Jinak ano vítání bývá n aúřadě ale prý si váží miminek a chodí domů osobně a že už to tak 5 let nedělají aby zvaly maminky je to tak pohodlnější sice nemají fotečku ale my budme dělat křtiny a ještě se nafotíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
17.7.09 11:46

Milli - já jsem taky chtěla zkusit zabalit, jenže to naše hádě sebou tak mele, že je z toho hnedka venku. Asi nemám ten grif. Zabaluju ho jen tak provizorně na kojení, jinak bysme se ani nenajedli a to je fakt, že ho to zklidní. Tedka v těch vedrech ale nevím… :roll:

U nás teda na chvíli pomáhá digestoř. To mi třeba na půl hodky usne, nebo se zklidní. A pak taky kočárek, on třeba nespí, ale kouká se. Jenže v tom vedru tedka, no někam pod stromy a drncat… :wink:

My jdeme na kontrolu v šestinedělí v pondělí, tak jsem zvědává, mám taky pocit, že vyrostl, pomalu odkládáme 56.

auto - včera jsem jela v zácpě a malý už měl čas na jídlo, jak se nejede tak se probral a hrozně řval…já na něj nemohla, zastavit v zácpě taky ne. No byla ze mě za chvíli troska..... :cry: holky co s tím když jedete sami a dítě křičí, jak je ta sedačka otočená, tak se k němu ani nedostanu. No brrr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
17.7.09 12:56

No miminka i ve stínu trpí v takovém vedru takže nejlepší je doma chládečku protože venku je dusnu a jim se špatně dýchá takže ve vedrech raději doma s tak malýma miminkama taky jedeme na návštěvu až po 4 hod nejhorší je jít ven s miminkama kolem 11 až 15 hod to je největší hic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
17.7.09 13:24

Wapik - když je takhle hic, nechávám ho jen v plínce a balím nahatého do plátýnka. Jinak by se asi přehřál.
V autě žádnou radu nemám, když je to chytne, zkouším pustit šum v rádiu nebo nahlas zpívám a povídám. Jinak nezbývá než vydržet domů nebo k nejbližšímu odpočívadlu. Proto jsem taky u obou kluků od mala trvala na tom, aby s nimi vzadu nikdo nesedával (pokud jedem jen dva dospělí) - ať jsou zvyklí, že někdy holt musí chvilinku vydržet.

Welu - u nás si váží miminek taky, když jim posílají osobní pozvánku na vítání :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
17.7.09 13:41

http://www.novinky.cz/…o-prace.html

toto je hnus-nějak nechápu jak se to mohlo stát? Chudáček maličký-jak musel trpět. :cry: :cry: :cry:
Takové zprávy mě vždy dostanou.

nebo dneska jak zemřela vnučka s prarodiči v autě. Můj manža od narození prvního nechce pustit děti s nikým jiným do auta než s námi. Prý-když už se má něco stát-tak všem.

Nějak mě to dostalo-to jsou ty hormony.

Za půl hodiny je tu návštěva a já ještě žehlím co se dá-hlavně mimi věci-těch je málo.

Mili taky mám malého v tričíčku a v plence.

Wapiku-proto neřídím-asi bych to psychicky nevydržela,kdyby mi tam tak brečel a ještě by se nám něco stalo. Ale jak psala Mili,že jsem od malička zvykala dítě na mluvení nebo zpívání nebo nějaké jiné pazvuky-jako ššššš a u toho pracovala atd. Aspoň vím po kom je mladej tak ukecaný-v jednom kuse mele-asi mi to vrací-taky jsem v kočáru do něj pořád něco hustila a jezdila po prochajdách.

Welu -tak to už je řádná občanka Zlína,když byla přivítaná-u nás se asi nic neděje. A při prvním-jsem se 14 dní před odstěhovala. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
17.7.09 13:50

Ahoj, naprosto souhlasim s Welu - lepsi je zustat doma, i kdyz i doma mi dite cely den knoura a chce co hodinu pit. Mozna az po 6 nekam na na chvili vyrazime.
Holky, mozna trochu blby dotaz - na to vitani obcanku ma prijit pozvanka nebo se mame nahlasit sami? My bydlime jinde, nez mame trvaly pobyt.
Welu - teda, ten Adriancin rezim je uzasny, mate fakt sikovne dite!
ad zavinovani - urcite to dite uklidni, docela me prekvapilo, kdyz mi doktorka pri prvni navsteve (Kacce byl tyden) vynadala, rekla at to nedelam, ze to miminko brzdi ve vyvoji. Nesouhlasim s ni (prece v brisku bylo jeste min mista nez v zavinovacce a je to prirozeny) a Kacku jsem balila prvni 3 tydny do velke plinky, pak se postupne naucila spat bez zavinovani.
ad sraz - prijde mi lakava myslenka lokalnich srazu, to by vyzadalo mene organizacnich usili a mohlo probehnout driv nez na jare. V Praze bychom si mohly sednout nekdy na chvili nekam na zahradku, co myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
17.7.09 14:25

ahoj Maminy :-)

to je tedy hic, fakt :-( taky půjdeme ven až po čtvrté hodině, doma máme chládeček starej barák. Mladej teď zrovna usnu, tak se vrhnu asi na žehlení fuj… :-(

ad sraz: jsem pro na jaře udělat celorepublikový a nebráním se ani lokálnímu dříve. Jsem z Českého Brodu, takže do Prahy kousíček :-)

vítání občánků: u nás se musítenahlásit na matrice, protože z Kolínské porodncie zprávu o narození nedávají. Takže jsem tam byla už mladýho nahlásit. V9tání proběhne pravděpodobně až v listopadu. Zvou si až tak půl roční děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
17.7.09 14:55

Milli - tak já jsem to dneska znova zkusila…asi to není úplně dokonalý, ale když ho balím když je v klidu, tak neprotestuje. A je fakt, že dneska už podruhé usnul v kolíbce. Ale pomáhám mu trochu digestoří. :wink: On je totiž hodně aktivní a pořád máchá rukama a je fakt, že ho to asi ruší.
Doma je asi 25st. tak v tý plínce by mu vedro být nemělo, taky ho přikrývám. DÍKY… :lol:
JO a ten tip do auta to není špatné…asi začnu jezdit vepředu, když bude brečet a jsme dva, tak to člověk lépe snáší a časem si zvykne. Ono větším dětem asi už můžeš domluvit, ale to mimčo prostě řve. Ale jak jsme se rozjeli tak ticho…

JInak zkoušíme taky Baby Calm, dali jsme poprvé a hnedka byli u kojení rány jako z děla. Sice se chudák kroutí, ale vyprdí. Holky já mám pocit, že nejím nic špatného a pořád má tolik prdíků. To nemůže být mojí stravou… :roll:

pražský sraz taky dobrý nápad… :wink:

jinak o tom dítěti co ho mamina zapomněla v autě to je hrůza…říkal mi to manžel…se mi udělalo špatně… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
17.7.09 15:24

Zdravím všechny

Musela jsem teď dva dny strávit mimo domov, neboť nám dělali schodiště, tak jsem byla bez PC

Stihla jsem dočíst, ale nějak už ani nevím, na co reagovat. Tak jen na co si vzpomenu
Koreno - doufám, že už je Florka v pořádku. A s tím zánětem vím přesně, jak Ti je. Já měla už dvakrát v jednom prsu. Tak hlavně se snaž odpočívat. Prý se to má vyležet jako chřipka, jinak se to rádo vrací - viz já jsem toho zářným příkladem. Ale ono se to při dvou dítkách nedá, já vím :roll:

Horka - tak si představte,že já tu naši Bobuli musím přikrýt dekou, jinak nespí. Raději s ní nejdu ani do města, aby si lidi neklepali na hlavu. Já ji dám jen bodyčko s krátkým rukávkem a ona se pořád budí, kroutí, kope…zkoušela jsem přikrýt plínkou a nic. Tak jsem ji nožižky až k pupku přikryla dekou a najednou klid a spala 2,5 hodinky. Teď už taky spí od jedné, venku v kořárku,ale přikrytá. Kdyby to vážně někdo viděl, myslel by si, že nejsem normální.

Jinak my byli ve středu na převážení - máme 4630g a 58 cm, obvod hlavičky 38cm. Ptala jsem se, jestli nepřibíráme málo, ale prý je to dost a pak doktor je spokojen. Navíc je super, že jsme se po těch zánětech přece jen rozkojili. Ony prý ty děti s větší porodní váhou můžou přibírat pomaleji. No, když vidím Ell tak pochybuji :wink:
Ale malá je pořád vcelku hodná a spokojená, tak si nemyslím, že by nějak strádala.

Moje kontrola - pan doktor trochu koulel očima, když mě viděl a ptal se, kdo že mě rodil. Pak mě prohlížel a prý mám ještě pořád krvavé očistky, což se mu moc nelíbilo, tak mi dělal vnitřní UTZ. Tam bylo ale všechno v pořádku, tak mě znovu pořádně prohmatal /kupodivu mě nic nebolelo/, ale řekl, že děloha není ještě pořád stažená, má minimálně ještě 9 cm. /proto mám asi ještě pořád tak velký břuch/ Takže já ještě žádné velké cvičení nedám. Mám se ještě šetřit, protože moje děloha prý dostala neuvěřitelně zabrat a je totálně vyšťavená. Barča byla na mě prostě moc velká. A uzlíky mi zaplaťpánbůh odstřihnul. Mně se taaak ulevilo. :P A taky mi předepsal antikoncepci. Prý je ale nutné brát pravidelně ve stejnou dobu. To chci vidět. Mám problém brát železo po snídani a po večeři. :wink:

Sraz - super nápad. Mně cestování autem nevadí, jsem zvyklá jezdit po celé republice, a to i podle mapy. Ráda bych vás poznala osobně a vaše uzlíčky taky. Nový Jičín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
17.7.09 15:28

Ahoj,
hlásím, že žijeme 8) .včera večer jsem rozepsala příspěvek,ale než jsem ho odeslala,tak mi klekla baterka…tak už nemám sílu se k tomu vracet,tak jen kopíruji pro info co jsem psala do Ledna:

No máme dalmatina.
http:
img.mimibazar.cz/foto/6/081117/14/f1475185.jpg /> Opravdu to bylo štěstí, že to dopadlo ještě takhle…taky to mohla zchytat do obličeje, nebo ještě hůř…v té vteřině, než jsem zasáhla, mi proběhli ty nejhorší myšlenky :x , zlášť, když jsem byla loni svědkem, jak tchýni zřídil jejich pes :o
Taky jsme nenechávali Florku samotnou se psem - buď jsme na zahradě byli, nebo byl pes oddělen za brankou, která rozděluje zahradu. No ale zrovna shoda okolností - byli jsme na zahradě, takže pes puštěný,pak jsme šli domu jíst a spát - a po spaní mi hned Florka vylítla ven, takže jsem psa nestihla zavřít…ale jako nikdy by mě to nenapadlo…kolikrát mu třeba naschvál dupla vší silou na ocas, když ležel, nebo ho tloukla lopatkou, štípala do nohy, tahala za ocas, do misky mu šla i mu brala klacek a pod…a nikdy si nic nedovolil :o
Florka za to vždy zamozřejmně dostala vynadáno i na zadek,ale tím víc ji to motivuje k provokování - jako u všeho :evil:
Tak jsem prostě zaskočená a zklamaná i z toho „že se něco takového mohlo stát i nám“ :x a ani nemám moc sílu se na psa podívat :(//

renule+seal: Florka se psa určitě bát nebude a nebojí - ještě řvoucí před příjezdem sanitky si chtěla jít k brance,kde byl pes pro kočku, se kterou mi odešla ven…a vůbec se psa nebála…dnes mu musela za každou cenu jít hodit přes branku kost od oběda…a manžel se ji ptal,jestli ho má ráda - tak prý jo… :roll:

Včera si naši nechali Florku na noc,ale pro změnu jsem zase ponocovala s Tomíkem :roll: Pořád chtěl sosat a i dnes celé dopoledne…tak nevim, zda nemá málo :o Po včerejší poradně má přírůstek za 14dní 750g,tak zatím nestrádal -teď nevím…
Bolest od zánětu docela polevila,ale stejně jsem pořád KO

rektální rourka: chtěla jsem se zeptat, jak to s ní praktikujete? Koupila jsem ji, kyby bylo nejhůř, tak abych to použila správně :o
Jsem už tak paranoidní, že jsem dnes přeměřovala i Tomíka -zdál se mi horký.Tak jsem nejdřív naměřila po ránu 37C a pak 36,8C tak je to OK

Taky jsem zjistila,že klasický rtuťový teploměr-rychloběžka, se už neprodává 8O …obešla jsem 3lékárny - prý od dubna :o

add.sraz: jsem pro, jen doufám, že jsme blízko středu , daleko bych se sam taky asi nevydala - tak 50-60km

široké balení -také to flákám -Tom je strašně opruzený.Dr. říkala,že dělám maximum (gentialka, Imazol,bepanthen) + ráno jsem ještě otírala heřmánkem …a už to má 14dní :?

• dávala jsem pampers+obyč plena+ortoped.kalhotky -ty meli igelit,tak možná z toho to začalo :o - jak balíte vy? Plenky pod body se mi jinak pořád sesouvaly :o

včera jsem vyslala z nutnosti manžela pro plínky-pro jistotu jsem mu to napsala "pampers 2 nebo Happy 1 -2×˝ …no co myslíte koupil Happy 2 2× :twisted:

…pardon za mega příspěvek,ale já se sem zas už jen tak nedostanu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
17.7.09 16:28

bobulko-tak stejný problém jsem měla s prvním klukem-on musel být zahalený do deky- celou hlavičku a pak spal-jinak byl hrozně neklidný a tu deku jsem vozila v zimě v létě. Takže je to normální- akorát i teď je hrozně zimozřivý-v zimě navlékám a i po ránu do školy přes léto drkotal. 8O a já šla kolikrát oblečená v krátkém rukávu a bylo mi akorát a on v bundě drkotal.

Jdu něco pojíst nebo umřu-babička si odvezla starší dítko a tak jsem tu zůstala sama s prckem. A nechtěl spát-tak jsem ho dala do kočáru a násilím uspala v chodbě,kde je tma-sice nevím co s ním pak budu dělat večer,ale co - relax po návštěvě a vyžehlení půlky koš prádla potřebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí