Poradna duly
Jana Čurdová
Bobulko OK tak skusím odstříkat jen ráno z toho plného do úlevy ono je fakt co s těma zásobama potom
Jdu na oběd rajská s plněnýma paprikama to miluju a to si neodpustím
Dobrou chut všem k obědu
Duhovko
uvidíš, že se Filda srovná..
i když si dokážu představit, jaké by s Tobíkem vytvořili likvidační komando ![]()
Počasí lepší, neprší, fouká vítr, místama slunko, tak snad už zítra zas bude letnější počasí.
P byl v lese a říkal, že tam bez dozoru lítali vlčák a rotvajler. Jako páníčky měli, ale bůhvíkde. Některý lidi maj fakt v těch palicích vymatláno. Přeju jim aby potkali hajnýho a ten jim vypálil pořádnou pokutu.
Dnes k obědu jen gulášovka, později odpoledne si uděláme na grilu tacos s kuřecím-ňam.
Váhu zítra zcela mimořádně nenahlásím, ale příští pondělí už ano, tak doufám, že za ten týden bude dole už kilo.
Koren taky krvácím a asi budu celé šestinedělí. I MS mám dlouho. TAkže zítra si koupím ty samu ještě dvoje-jen lituju,že jsem si nekoupila těch dlouhých batist více balení- jenom dvě. To byly nej vložky.
Malej konečně zabral-ale musela jsem mu dát prstíček,aby usnul-jinak ne a ne usnout. Má na tvářičce spoustu potniček-tak jsem uvařila řepíkový čaj - ten jsem měla na žaludeční problémy doma a dr. s tím náhodou přišla,že si ho mám koupit na to osypané bříško (bylinkové koupele na to zabraly). Jsem zvědavá jak si poradí s pupínky na tvářičce.
Koren a jak je na tom Florka?? Nekrvácíš náhodou z toho stresu???
Duhovko- do jara si snad Filda na sestřičku zvykne a budou nej kamarádi.
To bych neměla strach a ještě bude o něco starší a rozumnější. ![]()
Včera jsem byla v obchodě a nějak mi nedělá dobře pohled na těhuli. Jako by mě opařili.
Prostě už asi nechci další porod zažít.
Taťka dneska vaří-to se mám.
Jinak tady dopředu hlásím,že úbytek váhy žádný,ale nijak mi to neva-hlavně,že nepřibývám. I když včera jsem si neměla co obléknout- moje černé kalhoty z předtěhu jaksi přes jizvu nezapnu. Přitom jsem je v těhu pod bříškem nosila. Takže by mě potěšilo změnšení objemu.
Překvapenko - na ty potničky na obličeji- zkus potírat vlažným hořkým černým čajem. Mě to zabírá i na tu seboreu. Krásně se to zklidní a vybledne. Několikrát denně namočím vatový tampón a přetřu jí obličej.
Já se nudím a honí mě mlsná…pomóóc ![]()
dobrou chuť k obědu ![]()
ten čajík jsem zkusila,ale moc nezabral.
Ono je to zajímavé-chvíli vypadá hezky a třebas za hodinu mu zase ty potničky vylezou a je to ošklivé. Uvidíme co na to ty bylinky,když tak se vrátím k čaji.
Taky jsem před chvíli bílila lednici-měla jsem po kojení příšerný hlad.
Bobulko četla jsem tvůj příspěvek manžovi-ten má pořád pocit,že chudáka malého trápím hlady-protože pořád otevírá pusinku a když jej máme na ruce-tak nás „ožírá“ -tak jsem mu aspoň dala příklad,že to hladem opravdu není.
Welu - taky se mi zdá, že odstříkáváš zbytečně moc. Určitě je to zbytečné z toho upitého prsa, stejně tak i večer před spaním. Nám říkali už minule v porodce, že odstříkat jen do úlevy = odstříkat jen tak, aby v prsu nebyly hmatný tvrdý místa. To mi neříkej, že musíš odstříkat stovku, aby jsi odstranila zatvrdliny?
. Já odstříkávala do úlevy prvních pár dnů doma a bylo to vždy max. 20, i když bych z prsa „vymačkala“ klidně i tu stovku. Nechci sýčkovat, ale tímhle by jsi si mohla zadělat na pořádnou mastitidu. Teď koukám, že už jste to s holkama pořešily.
Jinak ty prášky a spaní Adušky určitě nesouvisí - máš prostě hodný děťátko ![]()
Korena - tak jak je na tom Florka? Často si na ní vzpomenu - sousedku v dětství kousl pes do obličeje, dlouho tam měla jizvu, ale teď už tam nemá nic vidět.
Překvapenko - u nás je to s obličejem podobné. Chvíli má úplně pěknou pusinku, pak se vzbudí, začne šermovat po pusině ručičkama nebo když ji držím, tak se začne o mě dřít, protože hledá a je zase „poďobaná“. Tak ji přetřu čajíkem a až se zklidní, tak i pusina se zklidní. Sem tam ji musím dát i rukavičky
![]()
Jo, a taky jsem zjistila, že nejvíc hledá u mě. Když ji po kojení vezme taťka nebo babička, je většinou v pohodě. Ona ze mě snad to mlíko cítí, mrška ![]()
Welu - vždyť ona je celá po Tobě.
Dobře si vzpomínám, že na miminu jsme tě málokdy potkali před jedenáctou dopoledne. A vždycky jsi začala ¨„tak jsem se právě probudila…“
a večer si tuším mizla taky mezi prvními.
Užívej si to hodné dítě, mamino
Welu-holky mají pravdu- teď jsem četla na kojeni.net,že čím víc odstříkáš-tím víc se ti bude tvořit mléko-takže začarovaný kruh.
Bobulko-ten náš hledá všude. ![]()
Dneska jsem zjistila,že ho manžel drží jako já při kojení tělo na tělo-tak ať se nediví,že u něj hledá.
Teď jsem ho přiložila k tomu postiženému prsu a trošku s ním zaimprovizovala a našla jsem polohu,kdy mě to nebolelo-to byla úleva. A krásně mi pak usnul.
A máš pravdu,že když se otře o nás-tak se to zhorší. ASi budeme mít miminka s citlivou pletí. Náš malej to má po mamče. Aspoň něco.
Holky brali vaši Dr. miminkům krev z patičky??? Nevím proč tomu mému brali znova,když v porodnici to absolvoval. Snad se aspoŇ dozvím krevní skupinu,když už se to dělalo u naší dr.
Překvapenko - Amélce brali krev z patičky jenom v porodnici, naše dětská už ne, to je mi teda záhadou, proč ji Ríšovi brali znovu… ![]()
Mel - to nám to pěkně začíná, sotva na konci prvního týdne a ty už se odmítáš zítra zvážit!!!
Jo a zkoušela jsem na hejbesetv.cz ty cviky v šestinedělí a nejde mi to spustit, ani ty v sekci po šestinedělí mi nefachčí, přitom ostatní mi pustit jdou, tobě to funguje?
Kořenko - já myslela, že krvácení v trvání 6ti týdnů je normální, aspoň minule jsem to tak měla a nic jsem neřešila. Ale mohlo by to být tím zvýšeným stresem a shonem, co teď máš, to je fakt.
Welu - ty prášky na tlak už nebereš, ne? Tak si myslím, že ty, co jsi užívala v těhotenství, už jsou z těla dávno pryč a nemůžou mít teď na malou v mlíčku žádný vliv. Prostě máš tak hodné miminko. ![]()
Bobulko - vždyť ty zas tak moc zhubnout nepotřebuješ, jsi štíhlá už teď a bříško půjde dolů časem, jak se zmenší děloha a když ho zpevníš posilováním, takže ty máslové sušenky si bez výčitek svědomí klidně dej. ![]()
duhovko: no já bych to krvácení brala v 6týdnech,…jen já už vůbec nekrvácela, jen občas po delší pauze v kojení se mi objevil takový výtok resp. špinění. Ale od včera se mi rozjelo krvácení, že musím zase vložkovat - dnes již 4vložky nasáklé…je to síla asi jako když jsem odcházela z porodnice
nebo na začátku MS…vzloženě cítím,jak to ze mě leje :-/
Milli: Florka je v pohodě, myslím, že si na to ani nevzpomene - zlobí jako obvykle
Dnes po návratu od babičky tedy zase dělala ty její naschválky - šílený ![]()
Ahoj, tak dneska jsme vyborne oslavili konec sestinedeli - sli jsme pesky z Braniku do Mechenic (cca 20 km) do hospody, jak ji vychvalovali v Ano, sefe - http://www.fregatta.cz/. Pocasi nam vyslo, mala celou cestu (az na jedno nakojeni) spinkala, akorat cesta byla podel silnice, nic moc - priste uz jen vlakem nebo autem. Restauraci chvalim maximalne - jidlo bylo fantasticke, lepsi nez v Zahrade v opere. Je to tam akorat na kocarek - je tam vytah, pak terasa s vyhledem na Vltavu je fakt krasna. Obsluha mohla byt milejsi, ale zlomili jsme je priznanim, ze jsme prisli pesky z Prahy, asi nas meli za nejvetsi exoty.
Mela bych navrh na dalsi tema - baby-friendly mista, vylety. Zrovna se to probira v casopise Reflex a moc toho nevykoumali, akorat jsem tam narazila na dost smutny clanek, ze ceska kultura pohlizi na aktivni materstvi jako na podivny prepych a kvuli omezene nabidce baby-friendly mist, vetsina rodin s detma konci ve fastfoodech (nejcasteji v Mekaci) nebo v Ikea.
welu - kolu ani kofolu nepiju kvuli obsahu kofeinu, po perlivych vodach mala ma prdiky, ale jestli mas vylozene chut, tak jsem si jista, ze mensim mnoztvim cehokoliv se nic zkazit neda
prekvapena - sitovane kalhotky jsem nosila prvni dva tydny, pak par dnu jeste jen na noc. Protekajici pampersky jsem taky resila, zkusila jsem i huggiesky, a pak jsem prisla na to, ze obcas dite proste kaka vic a protece cokoliv, pak se snazim je akorat castejic menit a byt trpeliva…
Prekvapena - já ty síťované kalhotky nosila jen v porodnici, doma obyčejné bavlněné volnější kalhotky
Welu - zkoušela jsi to bez toho odstříkávání? Já jsem taky po příchodu z porodnice odstříkávala, protože jsem měla hrozný přebytky. Doma jsem pak přestala pít čaje na podporu kojení a odstříkávala jsem míň a míň, trochu ze začátku trpěla, ale ustálilo se to a teď nemusím odstříkávat vůbec. Ani ráno (taky někdy spí 8 hodin). Sice mám někdy ty prsa fakt brutálně nalitý, ale kdyžtak jdu ráno do sprchy a neodstříkávám, jen nahřeju teplou sprchou a ono něco samo odteče. Jak rikaly holky, cim vic odstrikavas, tim vic se tvori. Kdyz to budes porad odstrikavat, nikdy se to neupravi.
Duhovko - jsem to hubnutí nějak flákala, se stydím
Je mi jasný že jsem bez úbytku. Dnes dva nanuky - Míša a Nogger.
![]()
Bobule - zkoušela jsi takovej ten komunistickej dudlík? Tu kytičku? My jsme měli silikonovej od NUKu a nic, pak jsem zkusila ten klasickej latexovej a malá dudlá jak o život
Welu - colu nebo kofolu si občas dám na chuť, ale jen trošku, napiju se třeba od manžela, bublinky a kofein dohromady asi nic moc.
Jo a včera mi švagrová říkala že když piju brčkem nebo žvýkám žvýkačku je to stejný jak pít perlivou minerálku (taky u toho polykám vzduch)
Opruzeniny - holky máte někdo opruzenej zadeček? Verunka jo, nevím jak je to možný - že by tím že ji nepřebaluju v noci? Mažu Bepantenem tak snad to pomůže - má takový dva malý červený flíčky
Fidak- tak to jsi teda pěkný machr- takovou štreku pěšky.
Mě zítra čeká návštěva a chtějí jít na prochajdu do Šárky a tak jsem dost na nervy a vymýšlím nějakou krátkou trasu. Nezvládám to ještě dobře. Na prochajdách vozil mladej a já se za ním ploužila. Při delší chůzi mě bolí břicho a v kříži. Břicho víc- pořád se za něj držím. Je mi trapně- minule jak tu byli na návštěvě-tak jsem měla nemocenskou a nemohla jsem nikam a teď zase přijedou-protože jsou tu na dovolené a já jsem opět na hromadě.
K tomu se přidaly problémy s konečníkem-mám ho opět poraněný,ale takové bolesti jsem při těhu neměla-nemůžu ani sedět a ani ležet- nejlepší je to na boku. Ale co musím zatnout zuby a něco vydržet - večer mi když tak pohlídá manža a já si dáchnu a budu ležet.
S tím dudlíkem- malej ho přijme jen někdy - nedudlá pořád a než ho přijme - taky musím vyvinout úsilí,abych mu ho tam v příhodný čas dala.
Teď trpíme na prdíky- resp. kakání je pro nás porod- pláčeme a kroutíme se jako žížaly - a za 20 min. se ozve děsný pšouk s obsahem a je hotovo a spokojeno. Taky vaše dítka takto trpí? Fakt už nevím co mám jíst.
Ahoj, hlasim navrat z chalupy, ted uz tu budu zas nejaky cas pravidelne. Pekne jsme si to uzili, i kdyz nekdy byla chalupa pro ctyri deti 0-4 roky a 4 dospele mala. Byli jsme i na houbach s malou v satku a hriby bysme mohli kosit, co vam budu povidat, to jsem snad nikdy nevidela, skoda, ze jsme kvuli detem spechali. Ale ja houby stejne nejim, jen je strasne rada hledam.
Violka najela na vecerni rezim, kolem devate ji davam spat a budi se az mezi druhou a ctvrtou, pak teda po dvou hodinach. Usina sama, dudana stale bojkotuje.
Julcu mam u babicky do stredy, protoze se jdeme s Violkou v utery fotit. nejake fotky uz mame z minuleho tydne, ale jeste jsem si je nemela cas ani prohlednout, casem dodam. Jen vim, ze Violka nam cele foceni bud prorvala nebo prospala, tak proto jdeme jeste spolu jednou.
Tak ted uz me rychle nic nenapada… doctu vas v prubehu zitrka, je to kolem 25 stranek, tak snad to stihnu… Jdu dovybalit a narvat pracku…se mejte…
Dobré ránko
Duhovko
mně to jde spoustit normálně, zatím jedu podle šestinedělí jedna a dvě, dneska obhlídnu trojku
Včera jsem necvičila a vůbec. Padla na mne nějaká únava- a jasně, že si tento den vybral Štěpán k prudění a od oběda pořádně nespal a večer už regulérně řval z přetažení, do toho pořád manžel, že má určitě hlad.V půl jedenácté jsem ho naposledy nakrmila a šoupla mu ho ať dělá co umí, že jdu spát ![]()
Teď tu piju kávu, Štěpán je v lehátku, prdí a mezitím na mne vrhá úsměvy
. P už odjel do práce a Tobík ještě chrní.