Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem nezmokla.
Se stestim jsem dobehla do lekarny a pak jeste do Alberta , to uz s prvnimi kapkami, kdyz jsem vysla z Alberta, bylo uz po bource a krasnej vzduch… jsem si to uzivala celou cestu zpatky…
Doma jsem zjistila, ze mame vodu kolem oken, byly na mikroventilaci a na balkone mela manzel susit hadry za squashe, jsem si nevsimla, a par chrastitek, co jsem vyprala. Tak hadry byly na zemi, chrastitka snad sebere tatinek pod balkonem, az pujde domu…
Ahojky,
jsem teď nějak zaneprázdněná.....Jak mě šéfová vyšplouchla s tou prací, tak teď mi i ten menší uvazek začala tak nějak znepříjemňovat.Já si nenechám nic líbit, jsem holka od rány a s pádnejma argumentama, ale tady bohužel musím jak se říká držet hubu. Teď s tím polovičním uvazkem budem socky, ale bez něho na ulici, tak mě to tak štve, že jsem se dokonce včera rozbrečela a neměla na nic sílu…Ale už je to zas dobrý, já se stim poperu…
Kobro, Wapíku atd…Kojení: Tak já jsem to tu taky poisovala, z porodnice jsem přišla už s příkrmem, nevím jestli já mám málo mléka a nebo malá neumí pít. Ale spíš to první, ať se snažím sebevíc, skoro nic neodsaju a malá mi pila tak 30 ( mám váhu). Takže dokrmuju. Měsíc jsem to vydrželase stříkačkou, ale pak už jsem dávala i stovku a nepřišlo mi to ani pro ni dobrý ( v leže, hltala vzduch atd).Tak jsem začala používat lahvičku od aventu a je to super. Nejdřív jí přiložím k prsu, nechám tak 20 min i déle a pak dám UM. Nechávám většinou oblečení dole, snažím se aby měla stejnou polohu jako při koju, koukáme si do očíček atd.....S přisátím problémy nemá. Nutrilon se má dávat nejdříve po 3 hodinách, takže doporučené dávky také nestíháme, když spí, tak spí a já ji kvůli jídlu nebudím…Sní tedy méně, než jsou údaje v nějakých tabulkách, ale přibírá a je spokojená…Už to neřeším a neobviňuji se. Prostě dokud mlíčko nějaké bude, budu přikládat ( i mezi ofiko kojením, když je nevrlá…). Jinak na dopití, když není plně kojená mi byla dr. doporučena jen převařená voda. Nepřipadá mi ale, že by malá měla velkou žízeň, asi to přední mlíčko, které asi tedy vypije jí stačí. Trošku vody ale pobere. Určitě jí nebudu dávat nic slazeného.Chci aby byla navyklá na vodu, max neslazený čaj…
Opruzeniny, na ty zaklepu, netrpíme, ale já jsem z různých krému přešla na obyčejný pudr a i ty červené zapařené pruhy od plenek krásně zmizely…
Milli - to s babičkou je smutý…Já bych ale na pohřeb asi nešla. Myslím, že se s milovaným člověkem lze rozločit tak nějak sama v sobě a ne se stresovat na hromadných akcích. Je to hrozný nával na psychiku a dost často i neosobní…
Omlouvám se za román, zatím běžím, jdeme jíst…
jinak ten nutrilon máme ten hypoalergení, tzn. pěkně mastný---400 g za 250 kč ![]()
holky ještě jsem tu chtěla poděkovat Milli za to zavinování. Já to teda neumím dokonale, ale malému to i tak stačí a ze spaní si vyndá pak ručičky sám. Ale normálně to bylo takové nevrlé dítě, moc dlouho nepospal. A tedka jak vidím, že je takový rozmrzelý a nervozní utáhnu ručky a položím do postýlky a spí. Večer žádné uspávání, ani přes den. Předtím jsem k němu musela 10× chodit podat dudlík ukonejšit a všechno to je asi tím, že se ruší těma ručičkama.
A ještě jsem tedka vyčetla jinou fintu, naducaná peřinka a hezky na ní(ne pod ní…
) položit miminko a ono hezky zapadne a je jako v bříšku. tedka jsem to poprvé vyzkoušela, dala malého na bok, aby nerušili ty ručičky a taky spí…když jsem ho dala jen tak tak pobrekával…
Tak holky zkuste to taky, třeba jen ty chudátka ještě nejsou zvyklé na ten velký prostor kolem sebe. Prý tak kolem 3-4měsíce je to přejde.
Ahoj holky,
tak tu čtu, že kojíte, krom těchto horkých dnů, po 3 a více hodinách. Já od začátku kojím po 1,5 hodině, někdy i častěji. Malej krásně přibírá. Dneska jsme byli na kontrole v šestinedělí - vážíme 5,05 kg (váha při propuštění 3,1kg) a měříme 56 cm (porodní 50cm). Jsme na horní hranici přírůstku.
Z toho kojení po 1,5 hodině jsem naprosto vyřízená - hlavně v noci. Dneska mi doktorka doporučila dát večer před spaním Nutrilon, aby si zaplácnul žaludek. Prý mám pravděpodobně sice výživné mléko, ale asi málo syté. Co myslíte?
Taky jsem se chtěla zeptat, jestli máte při kojení problém jako já. Malý se krásně přicucává a saje, jenže v poslední době se mi přitom začal kroutit, bouchá ručkama kolem sebe, odtahuje se, aby pak začal brečet, že jsem mu vzala prso. To trvá minutku, dvě, pak se uklidní a docela v klidu dokončíme kojení. Máte s tím někdo zkušenost? Kojím na madonu nebo tanečníka.
prekvapena - tady mas odkaz, kde je seznam laktacnich pdcu, tak snad nekou vas vyberes
, http://www.kojeni.cz/poradci.php
jo jeste k te zaruce UM, nevim co jsi koupila, ale ja mam Nutrilon 1 - a ten se ma snist do mesice po otevreni a to uz skoro budeme mit ![]()
k nam jeste bourka nedorazila, je tady strasne, doufam, ze se nam to nevyhne, jak vcera ![]()
wapik - myslim, ze to vetsinou deti vi, kdy maji dost, ale muzou byt i vyjimky
, to jsem ti tedy odpovedela, vid
, ale bohuzel je to tak, jo jinak se netrap tim, ze nebudes kojit, nejsi prvni ani posledni a me kdyz to nepujde, tak to taky vzdam, jeste zkusim taky tu laktacku
, at mi rekne, jak ona to vidi
duhovko - tedy takovy porod zazit, uz by jsem nikdy nerodila, nekdy mi ti doktori pripadaji, ze zkousi, co ty maminky vydrzi,
psala jsi, ze jsme 3 co mame 100 v pase
, to jsem nikdy nemela, ale je to pekna mira, ne?
takova kulata
, uz mam nafouknuty balon a dnes jsem poprve cvicila, tak snad to k necemu bude
jo a ještě k porodu ..Duhovko, jako by si mě vrátila zpět:) taky jsem musela jen ležet od 4:15 do 12:20, byla připojená na monitor a taky mi pak dávali tu vnitřní sondu, na tvář miminka. Nemohli jí tam dát správně, zandavali asi 5 x a pak jsem se nemohla pohnout ani o milimetr, vypadávalo to
Já neměla normální kontrakce do břicha, měla jsem ty křížovky a taky nastřižená hráz a potrhaná jsem byla. Mě to tlačení přišlo jako vysvobození takže mě to ani nebolelo. Kdybych to dítě měla jen vytlačit, tak rodím pořád, ale to maso předtím......No, ale už jsem na to taky skoro zapomněla ![]()
To štěstí za to opravdu stojí ![]()
tak mám krizi
malej dneska sosá co hodinu a teď nechce hlady ani usnout
Smilco-já mám na Bebe napsáno,že do 14dnů-což je 4 dny po této lhůtě. Kdybych se nebála-tak mu z toho uvařím 30,aby prcek usnul.
Já mám ožužlané prsa a malej je taky nespokojenej.
Nevím jestli to chytil ode mně,ale já dneska jím co mi přijde pod ruku- fakt jsem hrozně moc hladová. Asi mám spurt do šířky.
Jinak těch 100 a víc mám já-ony si tě holky asi spletly. Já bych těch 100 klíďo brala a ještě ten apetit a jídelníček od Ell.
Tak mi držte palce,abych si to dnes v noci nehodila. Nebo vezmu odsávačku a zkusím odsát a ony se mi ty prsa nalijou-to mám zkušenost,že odsávačka je zaručený efekt na nalití. Fakt nevím.
Wapiku- ty Butovice nejsou marné-jede mi tam bus-ale musím zjistit jestli je nízkopodlažní - já se bojím jezdit klasickou sockou-nebudu na nikoho křičet,aby mi pomohl- stačilo mi jezdit s obr břichem a vidět ty lhostejné obličeje sedících mladých pánů.
A kolik se platí v případě,že tam za ní dojedeš???
Taky mi není jasné-jestli tu bude co platná-protože malej může být napapaný a spát a tak mi asi tu techniku jen tak neupraví.
Jdu zkusit jedno prso odsát-fakt mi to nedá-riskovat nechci,že za chvílil bude chtít znova a já nebudu vědět,zda se teda napil nebo ne.
střelečko: malá dnes taky chtěla pravidelně po 2 hodinách, to jsou ty vedra, jinak vydrží i 4
PREKVAPENKA: mě dneska taky nechtěla vůbec usnout a když jo,tak to byl jen takový povrchový spánek a budila se a brečela. hrozila jsem se večera jak budeme usínat, dala jsem ji chladnější koupání. Ve 20.30 jsem ji uložila do postýlky, zatím jsem zvedala 1× asi před 20 minutama, tak uvidíme…nějak se kroutí ![]()
HOLKY KDO JSTE JEŠTĚ NEPOSLAL ÚDAJE OHLEDNĚ MÍRY A VÁHY, POSÍLEJTE MI NA SZ, díky
jéé Zuzi-chtěla jsem se mrknout na seznámek a ono mi to vyjelo,že to chce heslo. ![]()
Ríša spí dneska celý den-vzbudil se na kojo a zase usnul. TAkže možná je přespaný. Ještě jsem se chtěla zeptat,zda někdo nepoužívá kosmetiku Hipp.
Mě došel azulen olej-tak jsem vzala vzoreček z babyboxu a jsem z něho nadšená (teda aspoň já)- je fantastický- úplně jiný než ten obyč. Krásně se vsákne a je hebký, nádherně voní. A ani po něm není osypaný-když se mázne. JInak obličej- jemná krupička- většinou ale bílá. Zato na ramínkách má pěknou krupici - červenou-asi potničky- dneska jsme vyletnili,ale stále to tam má.
wapíku: no já nevím, někdy se mi malá sama pustí a je vidět, že má dost, jindy hltá jako zjednaná a přepíjí se, pak samozřejmě blindí…takže asi vědí, jen na to občas zapomínají ![]()
další blbý dotaz
Genciálka- koupila jsem to na ty bradavky,ale chtěla bych to využít na svou pusu-udělal se mi na spodním rtu až k zubům strašně bolavé bílé fleky. Před chvílí jsem baštila chleba a dala jsem si tak kapku kečupu a pak jsem tancovala bolestí po obýváku. Abych se vrátila k dotazu- je tam napsáno neužívat vnitřně a já si na to už z prvního porodu nepamatuji. ![]()
Ještě k tomu mám pořád problémy s konečníkem-takže beru jakési čípky,ale jaksi neúčinkují. K tomu stále krvácím-očistky.
Těším se,že po šestinedělí bude klid-a snad se upraví i to kojení.
Jdu se mrknout na ten seznámek. Prcek nespí,ale manža se obětoval vzal kytaru a šel si k němu drnkat - takže hlídání je zajištěno.
Seal-dneska jsem dělala tvůj mazanec-ovšem-pekárna selhala a nepípala na přidání ingrediencí-tak jsem to tam vmísila ručně těsně před koncem smířena,že se asi nepovede. Nakonec jsem dostala sprdunk od manži,že jsem tam dala velký bochník (a dělala jsem ho z poloviční dávky-nemáme tu mladého) a střední propečení. Ovšem jak se rozkrojil-manžel otočil a vše co mi vytknul vzal zpět a chválil a chválil i to,že je to tmavší. Prý je to nejlepší mazanec co jsem kdy upekla.
To mě potěšil.