Červená řepa-jak zpracovat?

20
8.7.07 13:58

Červená řepa-jak zpracovat?

Ahoj, nemáte zkušenosti se zpracováním červené řepy? Můj 10měsíční syn ji miluje, vím,že se zavařuje do nálevu, pokusím se ji uchovat co nejdéle čerstvou, ale nemůžu nikde zjistit, zda se dá i ZAMRAZIT ? Povařená, naporcovaná… Dík za tipy. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
8.7.07 14:56

řepa

ahoj Janiiiku, já jsem řepu povařila a už hotovou jako příkrm dala na mrazák a bylo to OK.
Dělala jsem si tak buď kostičky a ty vyndavala dle počtu a potřeby, nebo jsem si dělala směs s vařenou mrkví.
Myslím,že ta nakládaná je pro prcky asi moc kořeněná, ostrá. Ale mě chutná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
8.7.07 20:38

tak moje dcera jako mala milovala repu s jablkem, tak jsem ji ju strouhala v teto kombinaci. Do mrazaku jsem ji i s jabky povarila a zamrazila a bylo to ok. Jo a repa ti vydrzi syrova v lednicce dost dlouho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
8.7.07 20:43

U nás je stále VELMI oblíbená polévka z červené řepy. Nakrouhat, třeba s mrkví nebo černým kořenem, se Solčanskou uvařit, rozmixovat, zahustit (my dáváme kuskus nebo celozrnné zavářkové nudle), něco zeleného (petržel, libeček, řeřicha…), trošku olivového oleje a na talíři dochutit kysanou smetanou.
Katka a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
8.7.07 22:46
katulinek píše:
U nás je stále VELMI oblíbená polévka z červené řepy. Nakrouhat, třeba s mrkví nebo černým kořenem, se Solčanskou uvařit, rozmixovat, zahustit (my dáváme kuskus nebo celozrnné zavářkové nudle), něco zeleného (petržel, libeček, řeřicha…), trošku olivového oleje a na talíři dochutit kysanou smetanou.
Katka a spol.

To zní moc dobře, asi vyzkouším :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
9.7.07 00:24

Ahoj, přesunula jsem diskusi do vaříme a konzervujeme :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport