Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, stále nestíhám a mám problém s vařením, pečením..Prosím máte někdo nějaké tipy na uvaření oběda do půl hodiny???
díky moc…
těstoviny s tuňákem(treba Rio mare) zamíchaný s lučinou..mnamky ![]()
Uvarit testoviny, vedle toho nechat na panvi rozehrat a povarit zmrazeny sekany spenat a balkansky syr a cesnek. Mozno pridat smetanu a hotovo! Nemusi se solit, balkanksy syr je slany dost. Je to mnam!!!
Mám podobný problém(i s večeří) a přidám 2 recepty spíš na rychlou večeři : Lečo - mražený lečo ze sáčku(na pánvičku) + sůl + pepř +(jak zelenina trošku změkne) salám + vejce
Zapečený chleba se sýrem- Krajíc staršího chleba namazat tence máslem nato kečupem a nato plátky sýru.Zapéct chviličku v mikrovlnce.
Uvařím těstoviny, namočím si sojové maso, na pánvičce opeči cibuli, česnek, přidám sojové maso, mraženou kukuřici, když jsou, tak žampiony a červené fazolky, přidám soj.maso, sůl, pepř, kečup a smíchám s těstovinama. Do půl hoďky to je na talíři.
Možná si vzpomenu ještě na něco.
Ještě mě napadly špagety s mletým masem. Mleté maso na panvičku a do něj co chceš, koření, zeleninu, houby, kečup, podusit a dát na špagety, posypat sýrem.
Květákové placky: uvaříš květák, nadrobno nasekáš, pridáš česnek, sůl, pepř, majoránku, vejce, hl.mouku a na pánvi děláš placky. Podávat s vařenými bramborami. To je naše hodně oblíbené jídlo. K tomu zeleninový salát nebo tatarku, mňham, hned bych si je dala.
Brambory uvařit ve slupce, oloupat, promačkat přes sítko. Do zapékací misky dát vrstvu brambor, vrstvu rozehřátého (původně mraženého)špenátu (nemusí se ochucovat).Vrstvy opakovat, navrch silnější vrstu rozdrobené nivy…dát zapéct. když zbyde čas a máte chuť na masíčko, možno do vrstev mezi brambory přidat orestované kousky kuřecího ![]()
Holky, moc dekuju!!!Uz jsem vyzkousela nektere a super!!!
treba jeste nekdo neco pisne…
zatim pa pa
Taky mám jeden - filé osolit, opepřit, opaprikovat, opéct na oleji. Pak dát do pekáčku na to nasypat strouhaný sýr smíchaný se strouhankou 2:1. Zapéct.
A ještě jeden na super omáčku na těstoviny: Šunku, nebo šunkový salám nasucho opeču na teflonové pánvi, pak přileju šlehačku, opepřím a přidám nastrouhanou nivu a uvařenou brokolici. Tu v rámci úspory času dávám vařit k těstovinám
Nesolit, niva je většinou slaná dost.
Jo a ještě jeden - sice to není rychlovka ale dělá se to samo ![]()
syrové brambory nakrájet na kolečka, dát do zapékací mísy, přidat nakrájenou cibuli, osolit, opepřit, promíchat. Přidat naklepané a okořeněné plátky vepřového masa, zakrýt ještě vrstvou brambor (jinak je maso vysušené), zalít smetanou a péct cca 1 hod. Před koncem sundát vrchní vrstvu brambor, aby maso chytlo tu správnou barvu a je to.
Ahojky, co třeba takhle zapečené žampiony?
Nožičky pokrájím na malé kousky a na troše tuku podusím na pánvi, přidám šunku, dle chuti okořením a chvíli nechám prohřát, přidám 3/4 nastrouhaného sýra a vše promíchám. Kloboučky od žampionů rozložím na dno pekáčku (trošku vytřeného tukem), plním je připravenou směsí a posypu zbytkem sýra. Peče se nezakryté v rozehřáté troubě při 150-200°C asi 15 minut.
Příloha - brambory
P.S. - je to hodně syté, ale výborné ![]()
Ahojki,ja nedavno objevila stranky www.varime-detem.cz a uz jsem par receptu zkusila.myslim,ze jsou to jednoduche a rychle recepty.
Taky máme jeden oblíbený, pšeničný Bulgur s tuňákem z plechovky. Bulgur je moc dobroučký (chutí připomíná oříšky) v OD Kaufland 100% seženete, vaříme dle návodu a ke konci přidáme tuňáka v oleji.......možno přidat i dušenou zeleninku dle stavu ledničky. Je to během 15minutek!
Cuketka s bramborama na kari:
na panvicce vyskvarim kousek speku nakrajeny na kosticky, pridam nakrajenou cibuli, oloupanou vetsi cuketu (vykrojit jadrinec) nakrajenou na drobne kosticky, okorenim (Harmonie chuti - obsahuje sul, kari, prip. grilovaci koreni), podleju vodou a dusim cca 8 min - cuketa nema byt blativa, staci, kdyz zesklovati, podle chuti pridam nadrobno nakrajeny cesnek (cca 2 strouzky). smicham s vedle uvarenymi bramborami. Pri podavani pridam cca 2 lzice zakysane smetany.
Hotovo za 20 min., lze obmenovat, napr. misto koreni nechat rozpustit taveny syr a uz nepridavat smetanu, pro barevnost lze pridat kukurici a spenat.....
A teď trochu z jiného soudku -
Jogurtová buchta:
3 vejce
1/2 hrnečku cukru
1 bílý jogurt
1/2 hrnečku oleje
1 hrneček hladké mouky
1 prášek do pečiva
Všechny pří:,–(y se smíchají a může se přidat kakao, Granko, kokos, ořechy, nastrouhaná čokoláda na vaření, tyčinka Margot, Sojová tyčinka, káva, banán, jablka - možno různě kombinovat ![]()
Dneska jsem udělala trošku větší obměnu této jogurtové buchty:
1/ nejdřív jsem tam přidala jahodovej pudink rozmíchaný v trošce mléka (ani ne deci) + jsem tam musela přidat trochu hladké mouky, aby to nebylo tak řídké
2/ trochu kokosu
3/ trochu instantní kávy
4/ trochu kaka na pečení
5/ navrch jsem pokladla kousky ananasového kompotu
A je to moc moc moc mňami ![]()