Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Taky by mě zajímalo, v čem je problém - lepí se na formu nebo je polosyrová?
L.
Ahoj, a v čem je konkrétně problém? Já mám silikonovou formu i horkovzdušnou troubu a problém s bábovkou jsem neměla.
Ahoj:o)) já sice neporadím ale trošku přicmrndnu" z jiného soudku:o))) Já bych radši používala formu normální než silikonovou… před necelým rokem běžel v TV pořad o tom, že v ČR nejsou přesně stanoveny normy pro silikonové formy a když je ve výzkumáku rozřezali a prozkoumali, tak zjistili, že se při vyšších teplotách uvolnuje a ted nevím co…
U nás to prý není ošetřené, a tak se můžou používat, třeba ale prý v Německu by na trh nesměly…
No já moc nepeču tak nepoužívám ani jednu:o)
NO to byly formy z Tescoma, ale treba takové formy z Tupperware jsou nezávadné, v atestech vycházejí dost dobre.
Pravda silikoovou formu z Lidlu za 90,– Kč tmavě modré barvy bych si asi nekoupila
Před prvním pečením musíš vymazat formu tukem ( Lukanou ). Jednou za čas je to vhodné zopakovat. Jinak já peču bábovku bez problémů.
Díky za odpovědi - nedaří se mi to tak, že je nedopečená - světlá.
Právě nevím jestli je to teplotou a nastavením trouby nebo formou?
Iva
Ahojky, můžete mi poradit?
Zkusila jse v silikonové formě bábovku a vůbec mi nešla vyklopit. Co dělám špatně ![]()
Iva
Ahojte,
prosím nevěděl by někdo co udělat, když peču v silikonové formě, tak se mi vždycky bábovka uprostřed vyboulí ![]()
Poraďte prosím, zkoušela jsem různé recepty, ale vždycky to dopadne stejně… Děkuju ![]()
Těsto má vždycky tendenci uprostřed vyskočit, to je normální
Pak bu%D seříznot nebo ještě horké otočit a boule se trochu srovná.
Dobrý den, dostala jsem silikonovou formu a bábovka se mi vždy hned od začátku začne připalovat. Připálený je především vrch bábovky a okraje (tam, kde přiléhá k formě). Peču v plynové troubě
Ahoj. Můj dotaz je stejný jak ten Váš. Formu nevymazávám ale bábovku po upečení nikdy nemůžu vyklopit, takže jsem to po třetím pečení vzdala a péct už ji nebudu. Koupila jsem si ale formu vánočního stromku, je o hodně menší, mám formu vymazat? co mám udělat, aby se stromek vyklopil? Poradí mi někdo? Na kolika stupních v troubě pečete stouto formou? děkuji za radu.
@miladu píše:
Ahoj. Můj dotaz je stejný jak ten Váš. Formu nevymazávám ale bábovku po upečení nikdy nemůžu vyklopit, takže jsem to po třetím pečení vzdala a péct už ji nebudu. Koupila jsem si ale formu vánočního stromku, je o hodně menší, mám formu vymazat? co mám udělat, aby se stromek vyklopil? Poradí mi někdo? Na kolika stupních v troubě pečete stouto formou? děkuji za radu.
Ahoj, já když peču v silikonové formě, vypláchnu jí před nalitím těsta studenou vodou - jak to bylo v návodu
A nikdy jsem problém neměla. Peču na tolik stupňů co normálně, takže bábovka na 180. Nikdy jsem s tím problém neměla ![]()
Dobrý den všem
I my jsme podlehli silikonu a zkusili ty od teskomy.
Bohužel ani jednou se nám řádně nevyklopili.
Co děláme špatně? Poradí někdo Slávek
Ahoj holky, poradíte?
Dostala jsem silikonovou formu na bábovku a nedaří se mi upéct klasickou piškotovou bábovku
v horkovzdušné troubě.
Díky Iva