Studené obědy

4035
11.6.07 13:06

studené obědy

Je to hrůza, v červnu už řeším vedra. Copak loni se to dalo ošulit (my dospěláci + batole jedoucí ve skleničkách),ale letos už mám problém.
V poledne se mi nechce vařit, namrazeno pořád nemám a někdy mám sama chuť na „studený oběd“?

Taky studeně obědváte? A jestli jo, poraďte, co…těstovinové saláty mi chutnají jen kupované, doma se mi nedaří mít ty těstoviny prosáklé tou omáčkou…kombinace něco a chleba se taky nedá jíst pořád…
A hlavně, aby se z toho najedlo dvouleté dítě. :wink:

Díky za každý tip
NiKi

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

2649
11.6.07 13:29

My tedy moc studeně neobědváme, ale výborný je tenhle recept. Do uvařených těstovin zamíchat na drobno nakrájená rajčata, ochutit troškou soli a bazalkou. Zakapat olivovým olejem. Je to výborné jak teplé, tak studené.
Ještě jsou taky dobré studené těstoviny s pestem - ale tam jsou oříšky, takže záleží, jestli už to dítě jí. A čočkový salát - červená čočka zamíchaná se zeleninou, kterou dítě jí. Je v podstatě jedno jakou. Lehce osolené, zakápnuté jablečným octem, dá se přidat lžička bílého jogurtu.

Martina

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2733
11.6.07 13:40

ahoj, já bych to u takto malého dítka ještě nedělala, osobněvařím pořád teplé jídlo a něco po studeno spíš k večeři, anebo zybtky od oběda.
A už rok vařím hned po ránu po snídani. Dřív býval Vítek těch 20-30 minut v ohrádce, poslední dobou se v tento čas dívá na DVD a já si navařím třeba hned v 8 ráno-žádné složitosti, buď hustou zeleninovou polívku, anebo vesměs jakoukoli dušenou zeleninu, k níž střídám přílohy.Jelikož vstáváme kolem 7 hod, tak snídani, ranní hygienu i vaření zvládám rychle a kooem půl9 jsme ready jít ven nebo si hrát…a tou dobou žádné extra vedro nen, oběc vydrží akorát teplý, nebo v poledne lehce přihřeju. V poledne se mi teda taky vařit nechce, nejn kvůli vedru, ale většinou se venku zdržíme dýl, někoho potkáme, a tak.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
11.6.07 14:17

Vařím denně, protože obědváme doma všichni. Rozhodně bych se nebála nechat dítě 2-3 dny v týdnu o studeném obědu,ale hlavně aby mělo živiny, které potřebuje. Víš já vaření flákám, když manžel odjede někam na služebku, ale když je doma, tak si to nedovolím. Samozřejmě až budu pracovat, tak bude chodit do města do jídelny, přece se kvůli jeho teplým obědům nerozkrájím.

  • Nahlásit
  • Citovat
2733
11.6.07 14:35

Radino, tobě chodí denně muž na oběd domů? to tě teda lituju:) naštěstí ten můj chodí normálně na obědy v práci, takže večer vezme zavděk nějakou tou rychlovkou od oběda, co vařím sobě a Vítkovi…on je masožrout, tak denně péct maso a k tomu omáčku atd by se mi fakt nechtělo.

Nikino-jinak do studeného těstovin. salátu dávám dresink-namíchám půl na půl kys. smetanu s bílým jogurtem, přidám sůl, když je to pro nás, tak i pepř. a pak různě dochutím. Miluju kopr, takže nasekám často spoustu čerstvého kopru, nebo česnekový-prolisuju2-3 stroužky česneku. Anebo jen bohatě dám nasekané bazalky a oregána-nejlépe čerstvé.
Jinak-pokud ti to malý bude jíst, tak proč ne? jen u nás by to neprošlo, Vítek těstoviny a čerstvou zeleninu nechce, spíš jen ty pidi mušličky a snějakou omajdou.
K.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
11.6.07 18:55

Jo,jo, Kristain, kdyby jenom chodil domů na oběd…on doma přímo pracuje :lol: .
Syn je moc špatný jedlík a tak ho do školní jídelny nedávám, protože si na něho stěžovaly učitelky i kuchařky že nic nejí. Manža je vděčný jedlík, sní v podstatě všechno a malá je po něm, takže v podstatě vařím ráda.

  • Nahlásit
  • Citovat
9868
11.6.07 19:48

Ahoj, přesunula jsem diskusi do vaření :)

L.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1919
12.1.14 07:38

Ahojte, vraciam sa opat od pondelka do prace a budem musiet nejako poriesit obedy. Do jedalne chodit nechcem (alebo skor vynimocne ak si obed zabudnem), nikdy mi tam nechutilo tak si budem nosievat z domu. Mate nejake fajn recepty na studene jedla ktore zasytia a su aj zdrave? Teple a cerstve budem mat vecere, takze na obedy by mi stacili nejake cestovinove a strukovinove salaty. Ak mate nejake osvedcene recepty budem rada ak mi poradite.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
12.1.14 07:56

@rodinka4
strukovina je luštěnina? :lol:
mám oblíbený cizrnový - vařená cizrna (nebo z plechovky) + sušené švestky pokrájet + jarní cibulka, zakapat oliv. olejem, osolit + balsamico si dávám - je to syté a vynikající kombinace

různé variace na kuskus +zelenina + tvrdý sýr

nebo fazolkový - orestovat na cibulce zelené fazolkové lusky + zasypat sekanými vlašskými ořechy, to jím studen někdy si zase zakapu balsamicem nebo si i medovohořčicová zálivka je chutná…

  • Nahlásit
  • Citovat
1919
12.1.14 08:03

@stazinka09 ano lusteniny :) tiez som hladala v slovniku ze co je cizrna :mrgreen: nezvyknem ju pouzivat, musim vyskusat… na kuzkus som uplne zabudla. Dakujem za inspiraciu. :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3918
12.1.14 08:04

@rodinka4 co nějaká celozrnná bageta s kuřecím masem a zeleninou?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1919
12.1.14 08:11

@Haňulík tiez super len sa chcem co najviac vyhnut pecivu lebo moja vaha je hrozna a nechcem menit cely satnik. Hroznu vahu myslim naozaj hroznu, nie ze tu placem ze mam 70 kg

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11527
12.1.14 08:29

Tak urcite salaty jdou udelat na tisic zpusobu…nebo nejake kolace na slano :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11527
12.1.14 08:33

Ted jsem si vzpomnela, co delam a miluju to i za studena- chilli con carne a pecene brambory s rajcaty ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
12.1.14 08:34
@rodinka4 píše:
@Haňulík tiez super len sa chcem co najviac vyhnut pecivu lebo moja vaha je hrozna a nechcem menit cely satnik. Hroznu vahu myslim naozaj hroznu, nie ze tu placem ze mam 70 kg

tak obecně všude tam, kde by jsi použila těstoviny do salátu můžeš použít strukoviny :lol:, myslím tím kombinace se zeleninou, různé zálivky - takže čočkový salát, fazolový salát, cizrnový i hrách se dá použít a je to dost syté, že už nemusíš přikusovat pečivo.

Taky pohanka není marná, tu mám ráda v kombinaci se zeleninou a jogurtovou zálivkou (+bylinky).

Ty luštěniny vždycky vařím dopředu a víc, ze zbytku dělám polívku nebo různé guláše, nebo si pár porcí zamrazím… časová i ekonomická úspora…

  • Nahlásit
  • Citovat

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama