Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hm…to je blbe. chapu, ze urolog je pro tebe krajni zalezitost, ale odpovedela sis vlastne sama. to, ze nejde pretahnout zrejme zpusobilo infekci, jelikoz se mu tam hromadi bakteie a vymyt to proste nejde. zkus jeste nejake koupele v rebricku nebo hermanku, jestli to pomuze na ten zanet. ale s takovou se to myslim bude opakvat
. preji brzke zvladnuti problemu
A nemůže ta špička být červená právě tou mastičkou. Pokud vím, dává se na to kortikoidní mastička a to je pěknej neřád ![]()
Já právě nevím, přestala jsem mazat minulé pondělí. Mohlo by to být z toho?
Zakladatelka
Hele náš syn má to samé, nijak to nehodláme řešit, jemu to problémy nezpůsobuje, však on si ho přetáhne sám. Jenom doktorka mu ho přetáhla na 18timěsíční prohlídce a potom mu taky hrozně zrudla špička, namazala jsem to framykoinem a druhý den OK. Řekla bych, že ho má prostě zhmožděného, jak se ho snažíš přetahovat. Tak namaž něčím na zklidnění a nech ho bejt
![]()
Asi jo. Já jenom mám strach aby se mu to zase neslepilo, jinak bych to neřešila. A čím na zklidnění, Bepanthen může být?
To je hroznýho sra… s jedním pinďourem ![]()
Pokud máš framykoin, namaž to tím. Může to být začínající zánět. Pokud nemáš framykoin, zkusila bych ten řepík (koupel). A větrat, nebýt v plínce.
Jinak zánět se může dostat i když předkožka přetáhnout jde.
@roomci to samozrejme, ale pokud se dodrzuji hygienicka pravidla, tak se zanet pod predkozku dostat nemuze. je to zpravidla zpusobene tim, ze nejde predkozka vyplachnout a omyt. pracovala jsem s takovymi detmi a je dobre, ze to pani resi!
jinak zakrok je neprijemny, ale pri opakovanych zanetech to urcite reste dal!
@Térouš tak syn prodělal malý zánět i když přetáhnout šlo, myli jsme každý den a byl celý den bez plínky (jen na spaní plínku měl)…
Pomohl právě Framykoin.
Moc prosím o radu. Na roční prohlídce doktorka kontrolovala synovi předkožku a ptala se jestli se alespoň rozevírá. Tak jsem jí řekla, že vůbec, že to má úplně slepené a při močení se mu nafukuje. Chtěla nás poslat na urologii, ale to jsem odmítla, že to vidím jako krajní řešení. Tak mu napsala mastičku. Ve 14 měsících jsem začala mazat a mazala jsem 6 týdnů. Předkožka se začala uvolňovat, ale úplně přetáhnout ještě nejde, je rozevřená tak na 3mm.
Ale nyní má syn červenou špičku a bojím se aby nedostal nějaký zánět.
Poradíte mi, prosím, jak postupovat? Stahovat co to jde, nějak vymývat, mazat něčím? Vůbec nevím jaký postup je správný a nechci nic zanedbat. Moc děkuji.
Za anonym se omlouvám, ale každý nemusí vědět čí syn mám červeného pinďoura