Odplenkování a nástup do miniškolky

3157
5.8.13 17:31

Odplenkování a nástup do miniškolky

Mám možnost dát syna 20měsíčního do miniškolky - mohu si zvolit kolik dní v týdnu nebo na jak dlouho, ale bylo mi řečeno že nejlepší jsou ty 3 dny v týdnu, že 2 je málo a bude si špatně zvykat. Syn je dost závislý na mně, ale to by se vidělo, jak by to zvládal. Co mě trochu hlodá je to, že právě začíná jakž takž chodit na nočník. Ne že by si řekl, ale pokud ho nechám přes den chodit s holou zadnicí, tak odkudkoliv v domě doběhne na nočník. Když má plínu nebo kraťasy tak to ne, to se počůrá. V miniškolce by prý přebalování problém nebyl, mají tam i mladší děti. Jen nevím co v této fázi „odplenkování“ dělat. Pochybuji, že ho tam nechají běhat s holým zadkem. Když mu dám zase normálně plínu tak mi to přijde jako krok zpátky. Mám s tím docela dilema. Co byste dělaly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
5.8.13 17:34

Co třeba počkat s nástupem 1 až 2 měsíce, až se odplenkuje úplně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
5.8.13 17:39
@Tiger-lily píše:
Co třeba počkat s nástupem 1 až 2 měsíce, až se odplenkuje úplně?

Tak to je taky možnost, jen právě nevím, jak dlouho tahle fáze může trvat, to za prvé a za druhé, jestli to bude fungovat i když nastoupí do té školičky, přece jen to bude asi trochu stresující..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
5.8.13 17:43

@marmelada78 Věčně ta fáze trvat určitě nebude :D Na ty otázky ti nikdo neodpoví :nevim: musíš to prostě risknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.8.13 17:44

My už máme 23 měs. přes den odplenkovanou od ledna to jsem jí sebrala plenku a hotovo, furt jsme ji posazovali na nočník, furt se ptali jestli chce čurat nebo kakat a v noci bez plen je od července.
Teď už raději místo nočníku chodí na indukci na wc, v září nastupuje do mini firemní školky, tak budou mít paní učitelka a sestřička o práci míň z jedním dítětem.
Prostě bych to udělala jak my letos zedne na den sebrali plenku a furt se ptali a ptali, občas byla nehoda, ale nic tak strašného třeba jednou za 14 dní a pak se ten interval nehod prodlužoval a tím, že jsme začli v zimě a ji to chladilo, tak si to víc uvědomovala. Teď bych ho nechala chodit jen v tričku a třeba slipy, plenku přes den už bych mu nedala. Všude jsme sebou vozili nočník i do zoo, do kina když jsme šli na Čtyřlístek, teď je to jednodušší, když už chodí na wc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.8.13 17:46

On taky může hodně okoukat od dětí ve školce a ty paní učitelky si tam s ním taky poradí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
5.8.13 17:48
@Kelsey píše:
On taky může hodně okoukat od dětí ve školce a ty paní učitelky si tam s ním taky poradí :kytka:
:palec:jj, paní učitelky někdy zvládnou, o čem se mamince ani nesnilo :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
5.8.13 17:51

@Kelsey @Tiger-lily Problém je, že když se ho zeptám, tak na to vůbec nereaguje. U nás nešlo ani „posazovat“ na nočník, on prostě hned vyskočí a nikdo ho nedonutí ho tam sedět. Slipy taky počůrá. Jedině prostě musí být úplně na holo a to fakt bez jediné nehody běhá celej den na nočník. Venku teda má plenku když někam jdeme, na zahradě zase na holo a to čůrá ve stoje na kytičky. No nevím, jsem z toho teď trochu na nervy že se to všechno tak nahrnulo.. Zas nevím jestli zrovna s tímhle mám ty učitelky ve školce zatěžovat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
5.8.13 17:55

@marmelada78 To je práce těch učitelek ;). Je to na tobě, bu´d s nástupem počkej a odplenkuj si dítě sama, nebo ho prostě dej do školky a nech tomu volný průběh. Odplenkuje se určitě, i děti, které třeba od roka chodí do jeslí, se jednoho krásného dne odplenkují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
5.8.13 17:56

Dcera nastoupila do miniškoličky ve 25m byla týden bez plen (které jsem jí prostě sebrala), „tety“ to věděly, sem tam se stalo že se počůrala při hraní do tepláků. Měla ze začátku plný batoh náhradních oblečení. Řešila bych to tak že bych v klidu odplenkovala, ve školičce upozornila že je čerstvě bez plen a dala mu náhradní oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
5.8.13 18:07

Taky mám zrovna takhle neúplně odplenkovaný dítě. Já bych se poradila s učitelkou, jak to vidí ona a snažila bych se plínky nevracet. Jestli tam mají i menší děti, jsou zvyklí.
Mimochodem u nás by to ani nešlo, sundavá je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zzzaa
5.8.13 19:43

AHoj, tak já řeším „podobnou“ situaci, ale s tím rozdílem, že odplenkováváme už ROK!!!, nehody má pořád, na konci října mu budou 3 roky a za měsíc nastupuje do školky. Znám spoustu dětí, které se odplenkovali během týdne a nehody už neměli, ale u nás je to katastrofa. Nehodu, minimálně jednu má každý den. Plínku jsem mu definitivně sebrala na Vánoce, je to sice každý měsíc lepší a lepší, ale bez nehod to prostě u nás nejde a ve školce mu to už tolerovat nebudou :nevim:. Postupně jsem to zkoušela od 18 měsíců, ale to by byl román na dlouhý příspěvek :roll: Doufám, že až uvidí, že ostatní děti s tím nemají problém, srovná se také, to už je také jediná možnost, která mi zbývá.

• Citovat
  • Upravit
Ajuja
5.8.13 22:33
**@zzzaa a ve školce mu to už tolerovat nebudou :nevim:.
V naší školce to tolerovat budou, počítají s tím, že těm nejmenším dětem se to ještě stávat bude, takže bude muset mít v pytlíčku náhradní spodní prádlo, punčochy apod.,ale problém to prý nebude.
  • Citovat
  • Upravit
20.8.14 13:30

Maminky ráda bych oživila tuto diskuzi. Mám několik otázek.
1. Přes léto se nám také podařilo „odplenkovat“ a v září nastupujeme do školičky. Máme to tak, že syn si doma bez problému dojde a jsme bez nehody i na spaní (v noci plínka). Venku víceméně také (syn nemluví proto musím hlídat, ale už dupe když chce). Vidím to ještě na chvilku než budeme úplně 100%… Od září má chodit do školičky, ale bojím se, aby tam měl přístup k redukci na WC (aby si mohl „říct“) a venku ho vysazovali… zase si říkám, kdyby to tak měli dělat se všemi dětmi, nedělají nic jiného ale na plenky ho zpět zvykat nechci… máte zkušenost jak toto funguje?
2. Jsme již přes den 100% bez nehody DOKUD se neobjeví tatínek :( Jednou malého podržel „za trest“ na WC, protože se počural a od té doby, jak je doma tatínek, počurává se. Manžel jezdí domu 1× za 14dnů na víkend a malej může být 100× bez nehod, jak se objeví, počurává se. Manžel tvrdí že mu lžu že normálně chodí na WC, ale není to tak. A když se pokusí ho posdit na WC, malej řve jak tur, ani já ho tam nedostanu, max nalákám na nějakou dobrotu ale stejně pak zdrhne a počurá se – ale jen když je u toho tatínek, jinak se už nepočurá. Takže je to asi psychické ale co s tím???
Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.8.14 13:33

@maminka miminka ad1) U nás v miniškolce prostě tyhle čerstvě odplenkované děti více hlídají, vylíčíš, jak na tom dítě je a pohlídají. Nemají tam všechny děti takhle čerstvě bez plenek, část v klídku plenkuje a část už je šikovná bez, takže to není o všech dětech.
ad2) viděla bych to na blok z tatínka, ale co s tím, netuším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect