Červené flíčky po kaši
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Červené flíčky po kaši
Ahoj, dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s něčím podobným. Synovi je nyní osm měsíců. Když mu byly čtyři měsíce, zkusila jsem mu poprvé dát kaši (rýžovou nemléčnou + Sunar). V té době chtěl v noci dost často kojit, doufala jsem, že bude spát po kaši déle. Synovi docela chutnala a napoprvé snědl až moc. Já vím, že jsem udělala blbost. Neměla jsem ještě z příkrmy zkušenosti, nezdálo se mi to jako nějak extra velké množství, ale napoprvé určitě bylo. Za tři hodiny vyzvracel veškerý obsah žaludku, s křečemi. Na radu pediatra jsem kaši zkusila za dva týdny znovu. Syn ale snědl jednu lžičku a už ji nechtěl. Po pár minutách mu naskákaly po obličeji červené flíčky, které během chvíle zmizely. Tenkrát jsem to ale ještě přisuzovala předchozímu pláči, po kterém se mu červené skvrnky dělají. Druhý den jsem zkusila jinou kaši, tentokrát přímo mléčnou. Za pár minut měl syn po obličeji a celé hlavičce červené flíčky se světlým pupínkem uprostřed. Během půl hodiny byly pryč. Kaši jsem zkusila pak ještě jednou, výsledek byl stejný. Tak jsem kaše úplně vypustila. Teď, kdy už syn jí nemléčné příkrmy, chtěla jsem zkusit kaši ještě jednou. Tentokrát dostal obilnou mléčnou. Synovi opět nechutnala, snědl jednu lžičku. Po chvíli měl kolem pusinky pár červených flíčků, některé z nich se světlejším pupínkem uprostřed. Během pár minut byly pryč. Syn je od narození kojený, já jím všechno. Jím hodně sýrů, denně si dávám do kafe docela dost mléka. Syn prospívá velmi dobře, průjmy nemá, po zavedení příkrmů trpí spíš zácpou. Nikdy neměl ve stolici krev, hleny apod. Na koliku trpěl první tři měsíce, pak už ne. Zkoušeli jsme už i jogurty, ze začátku je trochu rozpačitě jedl, teď je nechce už vůbec. Ale reakce na ně vůbec žádná. UM jsme zkoušeli v šestinedělí asi třikrát, když se nám zdálo, že syn brečí hlady. Dopadlo to vždy stejně - všechno vyzvracel.
Co by to mohlo být? Nabízí se samozřejmě alergie na BKM, pak se mi ale zdá divné, že mu nevadí, že já jím všechno. Pokud by to byla jen lehká forma, tak je zase divné, že by měl kožní reakci už po jedné lžičce a tak rychle. Po jiném jídle takovou reakci nikdy neměl. Občas mívá červené flíčky na bradě, ale to je myslím spíš lokální podráždění od příkrmů. Tyhle flíčky vypadají jinak a nemizí tak rychle. Nemáte prosím někdo s něčím podobným zkušenosti? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím si, že se pravděpodobně bude jednat o alergii na mléčnou bílkovinu. Lékaři ale určitě zjistí více.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dcera má ABKM a projevy naprosto stejné jako ty, co popisuješ. Zarudnutí kůže, zvracení, odmítání. Do roka byla kojená a já pila mlíka litry, ale jí to nevadilo. Prospívala nadprůměrně, stolice normální. Až když dostala kravského mléko v přikrmech. ABKM máme prokázáno i z odběrů krve. Teď je na Nutrilonu Allergy Care a v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neporadím, mého syna zase bolí po všech kaších bříško, zkouseli jsme kukuřičnou, ryžovou a špaldovou. Taky to nechápu, jinak jí bez problémů i pečivo, takže alergie na lepek to nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co citlivost na lepek? napadlo mě taky ta alergie na BKM, ale to by neměla jen po té kaši:-/..nám se to taky po nějakym jídle stane a hned asi do hodiny to zmizelo-stalo se nám to i po mrkvi..ale malá má dlouhodobý ekzémek i na těle, čekáme na vyšetření z alerga:-/myslim, že máme alergii na BKM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajanka ahojky, dcerka měla červené flíčky kolem pusinky také, ale v 8.měs. jí zjistili alergii na pšeničný lepek a vejce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta první kaše byla rýžová, v té lepek nebyl
Problém je i v tom, že on odmítá i UM, taky jsem mu ho v těch čtyřech měsících zkoušela, ale vůbec se nenapil. Pochybuju, že by pil nějaké HA UM, údajně nechutnají moc dobře. Takže pokud by to byla ABKM, musela bych asi kojit hodně dlouho. Což je taky pro mě docela problém, mám úzkostnou poruchu a potřebovala bych brát léky, jenže při kojení je brát prostě nechci. Takže pro mě se to tváří trochu neřešitelně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mjau píše:
@Pajanka ahojky, dcerka měla červené flíčky kolem pusinky také, ale v 8.měs. jí zjistili alergii na pšeničný lepek a vejce
já se modlim ať nemáme i na BKM i na lepek, máme ten ekzém ošklivej, mlíko od začátku HA, ale to asi nestačí, mažem, vždycky se to jakoby vyhojí a pak zas vyběhne, naštěstí kolem tý pusinky to hned zmizí..kdyby nebyla tak dlouhá čekací doba na alergo:-((
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajanka píše:
Ta první kaše byla rýžová, v té lepek nebylProblém je i v tom, že on odmítá i UM, taky jsem mu ho v těch čtyřech měsících zkoušela, ale vůbec se nenapil. Pochybuju, že by pil nějaké HA UM, údajně nechutnají moc dobře. Takže pokud by to byla ABKM, musela bych asi kojit hodně dlouho. Což je taky pro mě docela problém, mám úzkostnou poruchu a potřebovala bych brát léky, jenže při kojení je brát prostě nechci. Takže pro mě se to tváří trochu neřešitelně
já si myslim, že kdyby měl pak hlad, že by se napil i UM, to HA je hořký to je pravda..chjo ty ekzémy to je děs, ty aspoň přesně víš, že to má vždy po kaši, my nevíme:-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Myslim si ze alergie na bilkovinu kravskeho mleka to nebude. Nejspise by mel prujem nebo zacpu + krvave nitky ve stolici. To mela nase mala. Kdyby mel alergii BKM mel by cervene flicky i po nem. Nam se tyto fleky delali taky a pak z toho vysel atopicky ekzem. Doktorka tem flekum nejak neprihlizela. Kasi jsem vysadila a je klid. Teda ekzem pretrvava furt ale uz to neni tolik. Vetsinou to prave zacina na tom obliceji. Nikde jinde to nema? My meli jen chvilku alergii na bilkovinu kravskeho mleka a meli jsme Nutrilon Alergy Cara a opravdu mala to vubec nechtela pit ale zvyknout si mhsela. Je to takovy nahorkly…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petulagabi To je fakt, kdybychom ho nechali vyhladovět, tak by snad vzal za vděk i UM. Ale ta představa, že ho nechávám trpět… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysis Jinde flíčky nemívá, měl je kolem pusy, po čele a ve vláskách. Včera jen kolem pusy. Náš pediatr se tím taky moc nevzrušoval. Když se to stalo poprvé, konzultovala jsem to s ním. Poradit právě na chvíli vysadit a za čas zkoušet znovu. Pokud se to bude opakovat, tak to prý ABKM být může, ale bylo vidět, že se mu to moc nezdá, že tomu moc nevěří. Zcela evidentně ho to nechávalo chladným. A to je zároveň i alergolog. Teď podruhé jsem ho ještě nekontaktovala. A asi zatím ani nebudu. Myslím, že mi stejně řekne to samý. Nikdy neřekl, že uděláme testy nebo ta něco. Asi ví, že nejsou nespolehlivější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysis Ještě přesně nerozumím tomu, co píšeš. Tvoje dcera měla teda taky flíčky po kaši, ale příčinou nebyla BKM, ale ekzém? Přitom měla ale i ABKM? Jinak zácpu mívá, ale začala až po zeleninových příkrmech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem zapomněla napsat, že občas dávám synovi do přesnídávky mléčnou Sunarku. Schválně jsem začala něčím, v čem je toho mléka málo (je tam 1 %), ty mu nic nedělají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že to ABKM být může… Já do dcery taky ten jogurt dostanu, když má hlad. Ale má pak flíčky kolem pusy a přijde mi i rozmrzelá, může jí třeba bolet břicho, to nezjistím. Takže podle toho, že ti něco s trochou mlíka sní, se ABKM vyloučit nedá. A zrovna jogurty jsou v tomhle ohledu nejmíň dráždivý. Překvapuje mě teda přístup vašeho doktora. Zkusila bych koupit ten Nutrilon Allergy Care a udělat z něj kaši, jak bude malej reagovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit