Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
potřebuju poradit, jestli s tím některá nemá zkušenosti.
Mé 4-měsíční dcerce se na obličejíku začaly objevovat takové červené flíčky asi tak půl centimetrové. Nekojím a papáme Sunar HA protože manžel je alergik. Nic jiného zatím nepapáme takže by to nemělo být ze stravy. Někdy je to jeden flíček někdy jich je víc ale jenom na tvářičce. Nemyslím že jsou suché nebo šupinkové, proste jenom flíčky a někdy jenom občas je uprostřed malinká bílá tečka. Flíčky někdy zmizí za den,někdy za 2-3 dny ale pak se znova objeví někde jinde na obličejíku. Jednoduše se objeví, zmizí a objeví zase na jiném místečku na tvářičce.Nevíte co by to mohlo být?
Díky za každou radu ![]()
Ahojky nevím jak přesně vypadají tvé flíčky,ale my od narození jsme měli potničky i na tělíčku hrůza jak byly ty vedra a tedka už máme taky jen někdy na tvářičkách pupínky malá má citlivou plet tak mi Dr.předepisuje všelijakou kosmetiku,ale ted mi předepsala takový mlíčko a lepší se jí to má to jen ráno a večer ok.Jmenuje se to:Excipial a mažu jí to několikrát denně,a nebo Fucidin.Kdy se jí to dělá přes noc nebo přes den?
Ahojky no Nikolce se to dělá kdykoliv, někdy přes den, někdy přes noc takže se ani nedá nějak zjsitit z čeho by to mohlo být.
No my nemáme ty flíčky vystouplý je to jakoby jenom na kůži víš, takže to ani nevypadá jako vyrážka. Opravdu nevím co by to mohlo být hledala jsem všude na internetu nějaký obrázky všech možných vyrážek ale nic co by se podobalo těm našim jsem nenašla ![]()
Taky pořád nevím z čeho to má,ale přes noc mě napadlo jestli třeba,když si ublinkne.Musíme vydržet až bude větší srovná se to snad
.Ale ten excipial opravdu pomáhá.
Náš má možná to samé. Vypadá to trochu jako štípnutí od komára? (flek a uprostřed jako by puchýřek) vždy se to někde objeví a pak naráz zmizí. Manžel to měl celé dětství i snad ještě na VŠ,až poslední roky to zmizlo. On tomu říká hubavičky. Nějak se mi nepodařilo vysledovat, z čeho to může být. Objeví se to někdy, když pláče, jindy ale i když je úlně v klidu. Jo, manžel říkal, že ho to svědilo.
![]()
Hmm právě že si myslím že jí to nesvědí, vůbec si to neškrábe nebo něco, zato si furt tře očička jakoby chtěla spinkat i když se právě vzbudila a tak. No někdy to opravdu vypadá jako štípaneček od komára, ale někdy je to jenom červená tečka bez ničeho jenom červený flek.Tak doufám že to brzy zmizí a nebude to mít furt, taky jsem přemýšlela že si zkusím koupit ten Excipial, slyšela jsem o něm od kamarádky.
Náš si to taky neškrábe. Zrovna teď spí a má to na čele, jen červený flek. Na kožním nám říkala, že má extrémně citlivou pokožku. Nejdřív jsem to měla mazat zinkovou mastí(pojmenovala to novorozenecky toxický erytém), pak už ani ne, když to měl i v půlroce, svedla to na citlivou pokožku. mi to ale nepřijde, po žádné kosmetice se nám nikdy neosypal, nemá ji nijak suchou, mastnou.. Čert ví, co to je, ale už to nebudu řešit.
jo no taky nám Dr. říká,že má holt citlivější pleť a předepisuje nám všelijakou kosmetiku.Je to hrozný,když sama Dr.neví!
No právě to mě hrozně štve, že mi nikdo pořádně nic neřekne. Tu mastička, tam mastička, ale vypadá to jakoby ani oni dobře nevědeli co to vlastne je.
Naša pani doktorka říkala že to je z toho jak si furt otírá hračky kolem pusy, pak říkala že to jsou potničky a taky že má citlivou pleť.
no tak teda nevim asi se neví rozhodnout ![]()
ahojky, moje 3,5 letá dcera má od čtvrtka rýmu, trochu kašel a v pátek se jí začaly objevovat červené fleky na tvářích, čele, bradě a krku, včera taky ještě na rukou. Nesvědí jí to, jen se to objeví a po 20 min.zmizí. Nevíte někdo, co to může být? předem dík za reakce
Dobrý den. Stejný problém máme už třetí ted. Prolézali jsme celý internet, až jsme našli článek, že pokut títě prodělává lehkou virosu, která ani nemusí mít jiné příznaky. Mohou se objevovat takovéto vyrážky. Navíc doporučují vynechat jahody, jelikož obsahují histamin, který to může zhoršit, nebo odstartovat. Přišli jsme na to, že se to naší dceři objevilo nejen po jahodovém jogurtu, ale i po jahodovém sirupu (šťávě). Nemusí to být to samé, ale třeba Vám to pomůže