Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Anonymní píše:
Od kdy smrdí hovínka dětí stejně jako dospělých? Mé dítě už jí hodně potravin, ale hovínka jsou furt „kyselá“, jako když má dospělý sra*ku nebo takzvané pivní hovno (po plzni).
Ale k veci - memu diteti byla hovinka citit „po dospelacku“ od chvile prvnich prikrmu.
uz nazev diskuze je zavanejici ![]()
jinak u nas teda s prvni mrkvi prislo prvni „dospelacky hovno“ ![]()
dobrý téma
u nás taky s prvními příkrmy, ale někdy máme pocit že je to horší jak u dospěláků, občas si říkáme jak takový malý dítě může tak děsně smrdět ![]()
U nás také od prvních příkrmů ![]()
Ten kyselejší zápach možná opravdu znamená alergii na nějakou potravinu ![]()
I u nás s prvním příkrmem. Ale takové to echt hovino bylo až po vysazení MM ![]()
No, kdyby mimi dostalo něco bez mýho vědomí, tak to prostě ráno v plíně poznám
řekla bych, že od prvního zeleninového příkrmu. A jaksi je cítit víc, to je fakt.
Nechci te nejak strasit, Domcovi smrdi do dneska jinak nez nam (a podle tety ve skolce i jinak nez ostatnim detem
- prebalovala ho
).
Je to takove kyselejsi, jojo.. No a on je alergik, ted uz nam zbyva jen mleko a ml. vyrobky, ale mel i vejce.. Obcas ted miva barvu a konzistenci jako „dospely“, ale jak kdy… Jak starne, tak se mu to asi zlepsuje..
Takze je mozny, ze i u Vas to je alergii ![]()
Ahoj. Marušce taky někdy smrdí kysele. Ale konzistenci mívá přesně podle toho, co snědla
.
Jako kojená mívala stolici hodně hlenovitou a „voněla“ kysele prakticky pokaždé. Doktorka řekla, že to na alergii nevypadá (žádné bolení bříška, pohmatově bříško taky OK) a že počkáme, jestli se upraví, až začneme s příkrmy a bude mít pestrou stravu. Dávám kaši z UM i lepek a nemyslím si, že po tom by se to horšilo. Od zavedení příkrmů je ale stolice znatelně lepší, tak doufám, že až začne jíst všechno, bude to úplně OK, jak říká doktorka. Z vyšetření jsme byli jen na výtěru z konečníku (jednou měla ve stolici nitku krve).
Jestli máš pochybnosti, poraď se s doktorkou. Ta naše mi říkala, že kdyby se to nelepšilo, poslala by nás na další vyšetření, ale že jsou náročná a nepříjemná, tak zatím ještě vyčkává a na poslední kontrole mi řekla, že mám být klidná, že alergie na BKM by se projevila i po té kaši.
jezis nestraste s alergii my mame taky kyselou srajdu
a to ji prikrmy uz pul roku
a kolik!!
Ja nestrasim, vsak jsem v prvni vete psala „nechci te strasit“
![]()
Ale tak moznost to je, ze jo
Dominik v tom skoro zadny nitky krve nemel, ani moc hlenu.. Spis mel kozni projevy na puse + tu kyselou stolici…
A taky to nemusi byt alergie na BKM, ale treba jen mensi projev alergie na nejakou potravinu, ktery se s postupujicim vekem ztrati…
zrovna denska jsem si nad plínkou říkala, že tenhle příšernej smrad není normální ![]()
Jinak teda to takhle „dospělácky“ zavání u nás zhruba od zavedení masa, pamatuju si, že jsem čekala změnu hned na začátku, ale mrkev a brambory k tomu asi nestačily, až měl víc druhů a pak hlavně maso, tak od té doby to stojí za to ![]()
Nejdřív to s příkrmama zavánělo hezky dospěle , ale pak jsme najednou najely na to kyselý hovínko a nemůžeme se toho zbavit.je to děs.
V naší diskuzi jsem se ale dozvěděla, že je to kyselé když rostou zuby ( je to divné, ale souhlasí to dokonale).. rostou jí ted špičáky, před tím stoličky..
No tak nevím..taky už jsem si myslela, že bude tvrdý méně zavánějící bobek, a zatím je to srajda kyselá..
Od kdy smrdí hovínka dětí stejně jako dospělých? Mé dítě už jí hodně potravin, ale hovínka jsou furt „kyselá“, jako když má dospělý sra*ku nebo takzvané pivní hovno (po plzni).
Je tedy stále kojené, ale mimo to jí už lepek, ovoce, zeleninu, mléčné kaše, jogurty, pečivo, piškoty, maso. Čekala bych, že se vůně jeho bobků bude už podobat dospělákům.
Ptám se proto, jestli to nemůže znamenat například alergii.