Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky potřebovala bych poradit, už si nevím rady. Mojí 18měsíční holčičce se kolem úst dělají červené nemokvající fleky, které se pak někdy rozmnoží po celém obličeji. Když promažu niveou sos nebo sudokremem tak převážně zmizí. Pár dní je pokoj a pak na novo. Už tak bojujeme skoro 2 měsíce. Doktorka mi nic konkrétního neřekla, buď že to je alergie na mráz nebo nějaká jiná. Já fakt nevím, na nic dosud nebyla alergická, my s přítelem taky nejsme alergičtí. Za každou radu jsem vděčná.
@maja84 Tak mi měli něco podobného. Malé se to udělalo vždycky po procházce když byl vítr nebo mrazík v létě naopak ze sluníčka nebo z vedra, jak se zpotila. Měli jsme na to speciálně namíchaný krém z lékárny a pomáhal. ![]()
@Jančakecalka A jak se ten krém jmenuje, dá se koupit?? Doufám, že to není nějaká jiná alergie na potraviny.
@maja84 To já už bohužel nevím, jak se to jmenovalo, ale koupit se asi nedá, když nám ho speciálně na žádost kožní lékažky namíchali až v lékárně. Fakt to pomohlo. Pokud je to alergie na jídlo, prací prášek aj, tak si myslím, že bude lepší stejně zajít znova k lékaři. ![]()
@maja84 Ahoj,malá(teď 23 měsíců)měla od léta kolem pusinky taky červené nemokvající a nesvědící(nedrbala se)pupínky, taky jsme nevěděla co s tím až jsem přišla na to že je alergická na čokoládu. To byla totiž jediná věc která jí v té době přibyla do jídelníčku. Zkusila jsem to těsně po Vánocích vysadit(dřív mi to nějak neseplo že by to mohla být čokoláda)a mažem Vitellou se zinkem a už tam skoro nic nemá. Jo a přestala jsem používat vlhčené ubrousky na obličej, myjem jen vodou
Ahoj,
dceři se to udělalo loni po těch šílených mrazech, i když byla namazaná a nechtělo to zmizet snad až do léta. Vždy na chvíli jo, a pak to bylo zpátky. Většinou to rozdráždilo nějaké jidlo napatalané po obličeji a dudlík na spaní. Nemazali jsme ničím, maximálně bych zkusila nějakou mast od saloosu, mají je v dmku. Nebo se poptej v lékárně, co by ti doporučili.
Malej to mel tak dva mesice dozadu. Vyhodilo se mi tu pote, co cucal micek, ktery hazel na zem, oslintaval, zase hazel na zem… Byli jsme na kontrole v 15.mesicich a doktor to nijak neresil. Pak maly onemocnel pres Vanoce, dostal ATB a po tech mu zmizla i ta vyrazka…
@74paja Myslíš že je to ze špíny? Malá nás napodobuje jak pijeme z pet láhve. Tak teď nevím jestli to nemá i z toho.
@maja84 No ja si myslim, ze u nas to bylo asi fakt z neceho, co oliznul z te zeme
On si ten micek, hazel na chodbe u bazenu, kde chodi hodne lidi…
@Laaja Je pravda, že nejvíce jí to vyskočí, když jsme po venku. Tak nevím jak s tím bojovat. Jestli to nechat nebo se nechat poslat ke kožní. Člověk aby se v těch nemocích a alergiích vyznal. Nevím jestli to třeba alergii na citrusy (pomeranče, mandarinky), ji strašně chutnají anebo jsme měnili prací prášek. Ale já mám za to že alergie se projevuje osypaním celého těla, ne?
@maja84 píše:
@Laaja Je pravda, že nejvíce jí to vyskočí, když jsme po venku. Tak nevím jak s tím bojovat. Jestli to nechat nebo se nechat poslat ke kožní. Člověk aby se v těch nemocích a alergiích vyznal. Nevím jestli to třeba alergii na citrusy (pomeranče, mandarinky), ji strašně chutnají anebo jsme měnili prací prášek. Ale já mám za to že alergie se projevuje osypaním celého těla, ne?
Jojo, kyselé ovoce to dráždilo hodně, zvlášť když malá jí a má to rozmatlané po celém obličeji. Nemazali jsme ničím, teda občas bepanthenem nebo niveou sos a ono to zmizelo časem samo.