Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nevim, ale podle chuti tam asi cukr bude. Dela ho tak babicka a je moc dobry, stavnaty masicko. Jen to nema kurku, ale tu stejne moc nejim.
@mocca píše:
Jo, díky. Ta tatarka by nám zase zbyla,ale možná to půjde s majolkou. Z té pak nadělám i česnekovou pomazánku, atd.
„háta_x“ to kuře na zelí může být taky dobré. Dala bych tam teda jen stehnaa sladíš to nějak, nebo jen klasika sůl, kmín???
Holky, nemohu sehnat hlávkové zelí - červené v celku (to sterilované nám nechutná). To je v zimě problém sehnat? Nepamatuji, že bych obešla v Ostravě tři velké obchody (Kaufland, Tesco a Interspar) a zelí tam bylo jenom bílé ![]()
@Maculinka píše:
Holky, nemohu sehnat hlávkové zelí - červené v celku (to sterilované nám nechutná). To je v zimě problém sehnat? Nepamatuji, že bych obešla v Ostravě tři velké obchody (Kaufland, Tesco a Interspar) a zelí tam bylo jenom bílé
minulý týden jsem ho viděla v kauflandu, bylo vedle bílého, které jsem kupovala
@Maculinka píše:
Holky, nemohu sehnat hlávkové zelí - červené v celku (to sterilované nám nechutná). To je v zimě problém sehnat? Nepamatuji, že bych obešla v Ostravě tři velké obchody (Kaufland, Tesco a Interspar) a zelí tam bylo jenom bílé
Asi všichni Ostraváci dělají na vánoce kachnu
U nás tedy je, zrovna jsem na něj v krámě jukala, byl to Albert, ovšem o pár stovek kilometrů vedle..
@Maculinka ho někde mají. Já jsem pořád vařila červené zelí čerstvé, ale náhodně jednou sterilované červené z Lidlu a od té doby jenom to. Jiné mi také nechutnalo.
@Maculinka Třeba bylo zrovna vykoupené
Minulý týden jsme doma vařili na akci aspoň 10 hlávek červeného zelí…
Červené zelí před Vánoci vyprodané? Vždyť se vesměs vyprodávají ingredience na salát.
Já právě 25. chtěla udělat pro rodinu a návštěvu pečenou roládu z krůtích prsou (nadívanou směsí jater), s červeným zelím a pečenými brambory. Už jsem naladila chuťové buňky všech.
A sterilované zelí nebude nikdy jak to moje domácí - já bych se styděla ho podávat jako moje (když mi samotné nechutná a to jsem měla už mnoho druhů) ![]()
@Maculinka Kdo umí připravit zelí ze syrového, tak by byl neznaboh, kdyby vařil sterilované - ona ta sklenice octa se tam dá nalít vždy ![]()
Vyčistím skvrnu z červeného zelí? Jaksik mě to při vaření „obšplouchlo“ a já měla na sobě tričko, který nebylo zrovna levné a byl to dárek. ![]()
Samozřejmě nevařím běžně v drahém oblečení, ale zapomněla jsem jednu ingredienci, pro kterou jsem chtěla v rychlosti zaběhnout vedle do obchodu a ještě před odchodem jsem chtěla trošku promíchnout zelí (no přemluvte chlapa, aby vám ho zamíchal, když má chudáček rýmečku)
takže buď mám po tričku nebo děj se vůle Boží…
![]()
Kamaradka hodne veci pred vypranim poleje citronkou a pry uzasne funguje na skvrny, ja nedam dopustit na kronstar na skvrny
Já to teď taky dělala s majonézou a bylo to dobrý. Jen ta tatarka je více chutnější..