Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Skvele tema, tez jsem chtela zalozit.
Uvarit pohanku, brambory, osmazit cibulku s cesnekem a kouskem slaniny, petrzelku, vse zamichat a zapect.. Znam to jako valassky kontrabas a je to bozii ![]()
Překoukla
![]()
My děláme zapečené těstoviny, zapékané brambory, bramboráky, kuře na paprice a určitě mě ještě něco napadne ![]()
Já třeba dělám ráda selskou omeletu (vařené brambory, opeču na pánvi, přidám kousek nějakého salámu na kostičky, zaliju vejcem, okořením solí, pepřem, sladkou paprikou), je to moc dobré
jinak třeba čočka na kyselo s vejcem, koprovka s bramborem a vajíčkem, bramborový knedlík s vejcem, kdo je na sladké tak třeba krupičnou kaši…zatím mě víc nenapadá ale vzpomenu si ![]()
A jeste miluju spagety se sojovym masem!
To nam delali ve skolni jidelne a bylo to tez mnam
Delaji se klasicky s „cervenou“ omackou, ale neni tam ten kabanos, no…
Ahoj zkus se podívat i tady http://www.poslirecept.cz/ jsou tam recepty za pár korun, muzes si vybrat do 30,50,100 kč. A levná jídla bych řekla, že jsou třeba francouzské brambory, bramborový guláš, rizoto, lepenice, zelňačka, segedín, obalovaná brokolice, rajská s ml. kuličkami, fazolový guláš, atd…
Tesim se na leto z jedne cukety udelam slany zavin, bramboraky a babovku ![]()
Brambory na sto způsobů…teda pokud je jíte
brambory šťouchané se zelím a s cibulkou (čili kočičák)
zapečené v troubě s čímkoli (hážu i mrkev a petržel) nebo jen samotné
vařené pěkně s mlíkem
s čočkou a trochou kari ala indie
patenty (bramborové placky na sladko)
bramboráky, k tomu třeba zel. salát nebo červená řepa
jinak tato témata tu určitě byla, vybavuji si, že jsem pár diskuzí na téma jak levně vařit zahlédla…třeba ti někdo hodí odkaz
Knedlik ve vajicku, koprovka s vejcem, sulanky s makem, rizoto, smazeny celer, smazeny kvetak…
Brambory s mlékem
Bramborová kaše a volské oko
Pečené brambory s česnekem
Nudle s tvarohem
Nudle se sýrem a kečupem
Nudle se smaženým vejcem a sýrem
Fleky se zelím Česnečka
Bramboračka
Vajíčkové chleby
Bramborové šišky se strouhankou
Taštičky s povidly
Ošizený rýžový nákyp (rýže s kompotem)
Tvarohové knedlíky s kompotem
Edit: tvarohové knedlíky i rýžový nákyp dělám i s čerstvým ovocem. Recepty výše jsou ze studentského vaření ![]()
Příspěvek upraven 08.02.13 v 20:29
@chatwenna píše:
A jeste miluju spagety se sojovym masem!To nam delali ve skolni jidelne a bylo to tez mnam
Delaji se klasicky s „cervenou“ omackou, ale neni tam ten kabanos, no…
já mám ráda sojovou směs s rýží ![]()
@jruz no nektere ty recepty z te diskuze byly na bliti ( ala mimibazar) ale existuje i sposta jidel co jdou uvarit levne a jsou dobre, napriklad zminene bramboraky ![]()
Zrovna dneska jsme měli obalený gothaj s kaší ![]()
Jinak dík za téma, taky se mi hodí k inspiraci ![]()
Příspěvek upraven 08.02.13 v 20:29
Bílá polévka
Zelňačka
Koprovka bez kopru s bramborami a vejcem
„Ošizená“ rajská (z bujónu)
Nastavovaná kaše s cibulkou
Ahoj holky, tak me dnes napadlo, kdyz jsem delala veceri - palačinky, že by bylo fajn si tu vymenovat levne recepty…my jidlo resime kazdy mesic touhle dobou, kdyz v penezence je par korunek, v lednici temer nic a do vyplaty jeste par dni…a uz me moc nebavi delat stale dokola palacinky, testoviny s vajickem, cockovou polevku a podobne
nenasla jsem tu zadne takove tema, tak snad jsem se neprekoukla:)