Červené zelí

4029
10.2.13 12:20

červené zelí

Ahoj, prosím poraďte mi. Manžel koupil v akci šest balíčků červeného zelí. :cert: Mají expiraci do konce března. Už nevím, co z toho uvařit. Prcek je na to ještě malý, resp. mu to nechutná, takže jíme akorát já a manžel. Udělala jsem klasiku - vepřovou pečeni, zelí, bram.kn., kuře ala bažant, zelí, brambor a sekačku s bramborovým zelím.
Budu moc vděčná i za netradiční recepty - dáváte to třeba některá do salátu, do polévky? A dalo by se to i zmrazit - má některá z vás zkušenost? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6529
10.2.13 12:23

To je sterilované nebo čerstvé krouhané?

z čerstvého se dá uděla salát určitě - cibule, paprika, rajče - prostě podle chuti
sterilované normálně zamražuju, když mi zbude

dal by se udělat i boršč z červeného si myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
10.2.13 12:23

Prosím tě, co to bylo za akci, že ho napadlo jich koupit tolik? :mrgreen: Vždyť pytlík zelí stojí něco okolo 10kč :mrgreen: Jako z kysaného zelí toho moc nevymyslíš. Já bych to vyhodila :oops: nebo to zkus zamrazit, ale zase, není to tak extra, aby se to vyplatilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
10.2.13 12:28
@mocca píše:
Ahoj, prosím poraďte mi. Manžel koupil v akci šest balíčků červeného zelí. :cert: Mají expiraci do konce března. Už nevím, co z toho uvařit. Prcek je na to ještě malý, resp. mu to nechutná, takže jíme akorát já a manžel. Udělala jsem klasiku - vepřovou pečeni, zelí, bram.kn., kuře ala bažant, zelí, brambor a sekačku s bramborovým zelím.
Budu moc vděčná i za netradiční recepty - dáváte to třeba některá do salátu, do polévky? A dalo by se to i zmrazit - má některá z vás zkušenost? :mavam:

My z toho doma děláme hanácký salát. Tedy pokud je to sterilované v sladkokyselém nálevu..

• Citovat
  • Upravit
1418
10.2.13 12:29

Haácký salát, nebo tak nějak se to jmenuje.
Boršč.
Závin se zelím (listové těsto, do toho zelí na slanině, trochun zahuštěné a pak zamotat a upéct). Červená zelňačka?
Nevím, ale popřemýšlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35859
10.2.13 12:39

Jee, my ho bezne jedli tri baliky k obedu a to jsme dva. Tady stoji skoro 70kc sklenicka, takze luxusni zbozi :mrgreen:
Miluju kralika nebo kruti nohu, k tomu brambor nebo noky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
10.2.13 12:41

Má to dlouhou záruku. Nechala bych to v ledničce až zase přijde chut a inspirace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
10.2.13 12:42
@pikola píše:
Jee, my ho bezne jedli tri baliky k obedu a to jsme dva. Tady stoji skoro 70kc sklenicka, takze luxusni zbozi :mrgreen:
Miluju kralika nebo kruti nohu, k tomu brambor nebo noky ;-)

Taky si říkám, že šest balíčků není žádné množství, ale každej tak nežere jako my :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
10.2.13 12:46

Salat, zelnaky, satecky se zelim a uzenym masem, borsc, kure pecene na zeli, k pecemh masu, nebo udelat zeli, brknedlik a vajicko… me tak honem napada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
10.2.13 12:54
Jo, je to sladkokyselé. Hanácký salát - super, hned to vyzkouším. Nějaký konkrétní recept?
@Wecernice2 píše:
My z toho doma děláme hanácký salát. Tedy pokud je to sterilované v sladkokyselém nálevu..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
10.2.13 12:57
Tak to my máme jeden balíček na jeden oběd pro dva a to zbyteček musí ještě někdo z nás dorazit. :oops: Zeleninu jíme, rádi, ale ve sladkokys. nálevu se z toho moc neudělá. :| Asi pozvu bráchu, to je nenasyta. :mrgreen:
@pikola píše:
Miluju kralika nebo kruti nohu, k tomu brambor nebo noky ;-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35859
10.2.13 13:01

My mame vetsinou plny talir zeli a k tomu kousek masa a prilohy. Ale takhle zerem jen cerveny, bily nam tak nejede ;-)
Zeli delam na cibulce, tu posypu cukrem aby se udelal karamel a se zelim podusim. Hotovo raz dva :dance: jak ja bych si dala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
10.2.13 13:02
@mocca píše:
Jo, je to sladkokyselé. Hanácký salát - super, hned to vyzkouším. Nějaký konkrétní recept?

No já to dělám podle naší chuti. Určitě jich najdeš spoustu. Scedím zelí do misky,(neproplachuji) přidám na jemno nakrájenou cibuli množství dle chuti, přidám pár lžic tatarky. Nám to tak stačí. Možná někdo dosladí, osolí apod..

• Citovat
  • Upravit
18651
10.2.13 13:33

Konkrétně si rozdělám pytlík a pak to s manželem sníme :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
10.2.13 15:51
Jo, díky. Ta tatarka by nám zase zbyla, :roll: ale možná to půjde s majolkou. Z té pak nadělám i česnekovou pomazánku, atd. :P
„háta_x“ to kuře na zelí může být taky dobré. Dala bych tam teda jen stehna :) a sladíš to nějak, nebo jen klasika sůl, kmín???
@Wecernice2 píše:
No já to dělám podle naší chuti. Určitě jich najdeš spoustu. Scedím zelí do misky,(neproplachuji) přidám na jemno nakrájenou cibuli množství dle chuti, přidám pár lžic tatarky. Nám to tak stačí. Možná někdo dosladí, osolí apod..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí