Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, prosím poraďte mi. Manžel koupil v akci šest balíčků červeného zelí.
Mají expiraci do konce března. Už nevím, co z toho uvařit. Prcek je na to ještě malý, resp. mu to nechutná, takže jíme akorát já a manžel. Udělala jsem klasiku - vepřovou pečeni, zelí, bram.kn., kuře ala bažant, zelí, brambor a sekačku s bramborovým zelím.
Budu moc vděčná i za netradiční recepty - dáváte to třeba některá do salátu, do polévky? A dalo by se to i zmrazit - má některá z vás zkušenost? ![]()
To je sterilované nebo čerstvé krouhané?
z čerstvého se dá uděla salát určitě - cibule, paprika, rajče - prostě podle chuti
sterilované normálně zamražuju, když mi zbude
dal by se udělat i boršč z červeného si myslím
Prosím tě, co to bylo za akci, že ho napadlo jich koupit tolik?
Vždyť pytlík zelí stojí něco okolo 10kč
Jako z kysaného zelí toho moc nevymyslíš. Já bych to vyhodila
nebo to zkus zamrazit, ale zase, není to tak extra, aby se to vyplatilo ![]()
@mocca píše:
Ahoj, prosím poraďte mi. Manžel koupil v akci šest balíčků červeného zelí.Mají expiraci do konce března. Už nevím, co z toho uvařit. Prcek je na to ještě malý, resp. mu to nechutná, takže jíme akorát já a manžel. Udělala jsem klasiku - vepřovou pečeni, zelí, bram.kn., kuře ala bažant, zelí, brambor a sekačku s bramborovým zelím.
Budu moc vděčná i za netradiční recepty - dáváte to třeba některá do salátu, do polévky? A dalo by se to i zmrazit - má některá z vás zkušenost?
My z toho doma děláme hanácký salát. Tedy pokud je to sterilované v sladkokyselém nálevu..
Haácký salát, nebo tak nějak se to jmenuje.
Boršč.
Závin se zelím (listové těsto, do toho zelí na slanině, trochun zahuštěné a pak zamotat a upéct). Červená zelňačka?
Nevím, ale popřemýšlím.
Jee, my ho bezne jedli tri baliky k obedu a to jsme dva. Tady stoji skoro 70kc sklenicka, takze luxusni zbozi ![]()
Miluju kralika nebo kruti nohu, k tomu brambor nebo noky ![]()
Má to dlouhou záruku. Nechala bych to v ledničce až zase přijde chut a inspirace.
@pikola píše:
Jee, my ho bezne jedli tri baliky k obedu a to jsme dva. Tady stoji skoro 70kc sklenicka, takze luxusni zbozi
Miluju kralika nebo kruti nohu, k tomu brambor nebo noky
Taky si říkám, že šest balíčků není žádné množství, ale každej tak nežere jako my ![]()
Salat, zelnaky, satecky se zelim a uzenym masem, borsc, kure pecene na zeli, k pecemh masu, nebo udelat zeli, brknedlik a vajicko… me tak honem napada.
@Wecernice2 píše:
My z toho doma děláme hanácký salát. Tedy pokud je to sterilované v sladkokyselém nálevu..
@pikola píše:
Jee, my ho bezne jedli tri baliky k obedu a to jsme dva. Tady stoji skoro 70kc sklenicka, takze luxusni zbozi
Miluju kralika nebo kruti nohu, k tomu brambor nebo noky
My mame vetsinou plny talir zeli a k tomu kousek masa a prilohy. Ale takhle zerem jen cerveny, bily nam tak nejede ![]()
Zeli delam na cibulce, tu posypu cukrem aby se udelal karamel a se zelim podusim. Hotovo raz dva
jak ja bych si dala!
@mocca píše:
Jo, je to sladkokyselé. Hanácký salát - super, hned to vyzkouším. Nějaký konkrétní recept?
No já to dělám podle naší chuti. Určitě jich najdeš spoustu. Scedím zelí do misky,(neproplachuji) přidám na jemno nakrájenou cibuli množství dle chuti, přidám pár lžic tatarky. Nám to tak stačí. Možná někdo dosladí, osolí apod..
@Wecernice2 píše:
No já to dělám podle naší chuti. Určitě jich najdeš spoustu. Scedím zelí do misky,(neproplachuji) přidám na jemno nakrájenou cibuli množství dle chuti, přidám pár lžic tatarky. Nám to tak stačí. Možná někdo dosladí, osolí apod..