Poradna duly
Jana Čurdová
Tak holky, vše je jinak. Právě mám za sebou vyšetření ve 29tt a na mateřskou nastupuji 23/5 (8 týdnů před TP). Test na cukrovku dopadl „zvláštně“, totiž před vypitím glukózy jsem měla hodnotu 4,5 a po 2 hod. mi naměřili 3,9, prý je to pomalu nižší než norma a mám se cpát sladkým, kdykoli budu mít chuť. Tak jako obětuju se, že
Nahoře mám 8,5kg, norma je okolo 13 kg, doktor tvrdí, že já budu před porodem na cca 15kg: Verunka už je hlavou dolů, ale to se prý ještě může dost měnit, takže důležitě bude vyšetření za 3 týdny, tj. 23/5, kdy budu ve 32tt a spíš už ta poloha bude o něčem svědčit..
ahoj hokly
carodky byly super 1.maje taky.
dnes sem v noci nemohla vubec spat bylo mi vedro pritel se roztahoval a kocky me zlobili,takze sem spala az do pul jedenacte.
trochu sem ulkidila a tred cumim na samadoma.
jinam na ko du 15.5 to uz budeme probirat nastup na MD.tak dam vedet kdy ale konecne nebudu muset dodrzovat vychazky.
s moci se mi to stalo jednou a to sem kychala jak o zivot.jinak mam porad vytok ale uz na to kaslu.
jinak s plenama vubec nevim myslela sem ze budu latkovat ale uz si nejsem jista jestli to zvladnu.grrrr
ahoj holky,tak dnešní kontrolu jsem si užila,dělala mi poslední ultrazvuk a Emi si cucala paleček u nohy
má 1595g a je hlavou dolu,jen se prej mám víc šetřit,nebo mě pošle lehnout si do nemocnice… ![]()
Kocunko a proč? seš otevrena? nebo vam hrozí predčasny porod?
no a v kolkátem si týdnu? ![]()
@Hana89 píše:
Kocunko a proč? seš otevrena? nebo vam hrozí predčasny porod?no a v kolkátem si týdnu?
jo jo,předčasnej porod… Když ono se s dvouleťákem moc flákat nedá no… a dneska jsem přesně 31+0
tak ja mam taky mít predčasny porod,mam klidovy režim,v nemocnici sem ležela týden,
a ja su taky 31+0tt zvladneme to
držím palečky ![]()
tak koukam dneska jsme vsechny byly na gynde
i kdyz ja jsem teda byla jen na ultrazvuku, klasicky vysetreni mam zitra, dneska jsem to vzala vsechno zgruntu - ultrazvuk, pak se ostrihat, a pak jsem byla v CaA se podivat na veci na mimco - koupila jsem dve bodycka s kratkym, takze mam tedka zatim dve s kratkym a dve s dlouhym oboji vel 56, tak nevim jestli mam nejaky kupovat dal
no a pak mam dotaz - ponozky tam byly velikost 15 - 17
bylo u toho teda sice napsany baby, ale nevedela jsem jestli to je to co se na zacatku potrebuje ? nevite nekdo ? a maji tam pekny babydeky vsechny barvy strasne prijemny na omak ![]()
No, já mám gyndu zítra, tak jsem zvědavá. Holky, a jak často vám kontroluje krček, mě jen jednou kontrolovala, a to tak 2 měsíce dozadu… Hm. Zato UZV mám pokaždé. Zda si to nemám vyžádat zítra, kdyby se k tomu neměla.. esli se náááhodou neotevírám nebo tak.
Mám termín 11.7. a na mateřskou jdu osm týdnů před ním, takže 16.5. Ty maminky, které nejsou předtím na neschopence, prý jdou šest týdnů před termínem.
Čípek mi kontroluje každých 14 dní, myslím, že to je až dost. Pokaždé také angelsound, ale utz nedělá, naše prtě ho prý nemá rádo
Dneska mi brali krev, nevíte proč se v 31.tt bere krev? A příští týden bych měla jít na nějaký povinný utz, taky nevím proč. A mimi se pořád převrací, prý to ještě není definitivní, i když je hlavičkou dolů.
Přibrala jsem 7 kg a dost je na sobě cítím. Moc nejsem nadšená z toho vedra, sotva funím i jen po pár krocích po ulici.
krev asi na protilatky, ultrazvuky jsou za tehot. normalne 3 pokud vim, vsechny na vrozeny vady na konci 1. trimestru pak okolo 20. tydnu a pak okolo 30.....
Tak to je ono.
Doktor mě vždycky někam pošle, a co to bylo zjistím většinou až z výsledků.
Jak jsem psala před dvaceti minutami, že špatně snášim to horko, tak teď se nám tu přehnala smršť deště, větru a krupobití. Muškáty za okny mám napadrť, když jsem truhlíky rvala otevřeným oknem dovnitř, abych aspoň nějaké zachránila, poťapala jsem směsí deště a hlíny koberec a kroupy mi napadaly přímo do postele. Pak jsem se přistihla, že parapet utírám cípem vlastních jediných těhotenských šatů. No, zjevně už ztrácím hlavu.
Mno tak koukám, každý MUdr funguje jinak.
Tak případně si zítra řeknu o kontrolu. Snad to třeba ale vidí i na tom uzv? že prcek plave, jak má? No, uvidíme. Horko je děs, díky Bohu za bavlněné šatičky z HM, dneska teda naplno užívám, v 9 ráno ve městě bylo 26 stupňů. Krupobití už bych klidně přivítala. A protože manžel od rána bručí jako medvěd, asi přijde. ![]()
jadla - v poho, ja myslim ze doma se blbne rychlejc
ja doma nejsem ale blbnu taky treba se mi stalo minuly tyden ze jsem neco vykladala priteli a uprostred vety zapomnela co jsem vlastne chtela ![]()
s tim dr. je to divny, no ale tak krev odebira sestra, ta by to mela taky rict na co to je, no a kdyz ne tak se proste zeptej priste proc a co
Jj, zeptám se, on můj doktor je takový suverén, mám dojem, že myslí, že každá ženská je těhotná a rodí od narození. Ale jinak je pečlivý a prima, nemůžu se ztěžovat.