Poradna duly
Jana Čurdová
@Hana89 píše:
@lenulina1979 Aha no tak to je supr, my to papame asi od 31.7 a už včera sme otevrely druhou 800g no ja to taky kupuju za 349![]()
no taky koukam že mall.cz to ma levnejší ale ne 1.extra
ale koukam kde se to da vyhodnejšie koupit nerikam že musime koukat na ceny, a obracet každou korunu ale ak se to da levnejšie sehnat tak proč ne,
Jen mne štve že to musíš delat porád čerstve a nemužeš to mít hotove treba nekam na cestu
prsa si mnela porád sebou a nemusela si ani večer vstavat,
Hani: taky malá chrochtá a soplíky jí odsávám každý večer a má jich tam fakt hodně, ale ječí u toho jakoby jsem jí vysávala mozek
@lenulina1979 píše:
1 extra je prý hlavně na tuky, řekla nám paní v lékárně že je nejlepší ta normální, jelikož nechci z malého udělat malou tučnou bublinu tak jsem ten extra zavrhla…
Ja ho kupila po pri kojení a ted jak sem se ptala dr.zda mam kupit jiní rekla že ne, ![]()
S tema cajema - ja nechapu proc davaji do detskyho caje cukr???
myslim ze deti si cukru uzijou v pozdejsich letech az az takze nevim proc zacinat od kojence uz
davam normalni sackovej neslazenej
@vevericka12 píše:
S tema cajema - ja nechapu proc davaji do detskyho caje cukr???myslim ze deti si cukru uzijou v pozdejsich letech az az takze nevim proc zacinat od kojence uz
davam normalni sackovej neslazenej
Co matka to názor
![]()
No tak jasne no
prave po takovych tech historkach o cernych polorozpadlych zubech apod jsem cukru odpurce do ty coby co to jde, staci ze ja jako matka do sebe cpu cokoladu
jako samozrejme ze pak nebudu dite uplne od sladkosti izolovat, to stejne ani nejde, ale tak malymu pidizvikovi zatim cukr neeee
Vevericko, pokud ti pije caj bez cukru, tak je to idealni. Nas 1. maly byl bez dudlika, do ukonceneho 6. mesice byl jen kojeny, takze nemel nikdy v ustech ani lahev s dudlikem. A pak bylo peklo jo naucit pit. S prikrmy jsem zacala od cervence a pit z lahvicky zacal az na konci rijna, tusim. Byl to des a utahli jsme ho nakonec na svestkove stavicce a dodnes pije ve dne v noci jen sladke stavy, coz povazuji za chybu. Pokazde se desim u zubare, jestli nebude mit kazy.
Oproti tomu holcičky kamarádek pily brzy - byly zvyklé na dudlík i flaštičku a piji jen obycejnou kohoutkovou vodu (samozrejme jako mladsi kojeneckou balenou). A to je muj cil u druheho. Uz jsem se poucila, snazim se mu vnucovat dudlik, koupila jsem od medely lahvicku calma pro kojené děti, musím ji vyzkoušet. Neteče to z ní samo jako z obyč lahvičky s dudlíkem, tak by pak nemělo být dítě líné i nadále sát z prsu. A později začnu i s tou vodou…
Ja dceru nekojím, davam ji UM s flašky, dostava i čajik a když su vedra a sme venku tak dam jí i vodičku (horsky pramen-co netreba prevarovat) už v porodnici sem ji dala dudla i když sestry rvaly ale je to moje dite
No a jinak kojila sem mesíc a i když sem ji davala dudla
Ahpj holky docist ty vyse romany da zabrat ![]()
te clanek otom cviceni je super z sisem iho i vytiskla abyby po ruce.
holky taky vas fsechno boli
ja su jak stara baba hruza.
@Sidinka
Ani nemluv mala ma 3550g a to už ted brečím jak mne vše bolí, jak papame, nosíme, uspavame, no mne tí zada odpadnu, nohy bolave, proste cely clovek, chjo potrebuju porádnu masaz, A už se asi nikdy normal nevyspím, nerikam že by sme byli celu noc vzhuru to ne jen raz kolem druhe ráno a pak až kolem 6ráno ale už mne šibe stoho krmení, normal se mne snívalo že malu držím v ruce a krmim ji, a pak sem ji ukladala do postylky a to sem huhnala v ruce polštar
A jak sem se prebudila druhy krát tak to sem uslou malou zdvihla do ruk a chtela ji krmit a nemnela sem po ruce nic, a mala spinkala už najezená, no jsu jak idiot ![]()
@Hana89 no to by sis asi potrebovala na parhin odpocinoutvyjit i sama ven. jaminul ula a kdyzsem se vzbudila tak semnevedela ktera bijekde mam a jestli vubec mam dite. uplne zmatena.
ja tedajeste i trochu kojim ale mam pocit ze brzo prestanu nebot tomu jilu a piti mcnedavam, jakmile jde o pravdelnosttak sem n stiru stim.
ocicko porad spatny porad kapeme le nelepsi se to.uz sem ipremyslela ze mu tam kapnu mm. jinak budeme muset do brn na profouknuti kanalku, coz si neumim
predstavit
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jaký dáváte dudlíky? Mě malá všechny ignoruje, když jí ho dám začne se dávit, velikosti máme ty nejmenší a značky i tvary různý - Nuk, MAM, Canpol babies, obyč. kytičku z lékárny, Farlin a žádný z těchto nechce
. Plně kojím a ty dudlíky mi oproti mým bradavkám přijdou nějak velký… tak jestli máte tip na nějaký malinký dudlík sem s ním ![]()
@Sidinka No jo ted sme od pátku s manželem na Sloensku je tady pracovne, a my sme na prenajatom baračku a je tady klid, les, a ticho no krása´,ale manžel je od rána do večera v práci tak si nemohu odpočnout sama, mala je hodna, ja nekojim už vubec a davam jen UM a opravdu se mala budi jednou v noci
je najezená, a krmim co 4 hodiny,
No potrebovala by sem si vyjít na nakupy nemam nic na sebe no ale to pujdu s malou
No to očičko je hrozne mam kamošku co taky sla z mesicním chlapečkem s očičkem a ona to nedala a radej byla v čekarni nemohla se na to divat
chudinky detičky, ale ak to udelaji tak pak už očko bude dobre a uzdravene, Sidinko ani nevís jake chute mam na cigaro, mužu si zapalit ale ak su porád s malou a pri ní tak si nerisknu ![]()
Hani muze byt z te velke postele taky prehrata, obcasne kychnuti je normalni, to dela i ta moje (tak 2-3×-den)