Cervikometrie – krátké hrdlo a tablety na udržení těhotenství

6
6.9.25 09:56

Cervikometrie těhotenství

Zdravím vás holky mám menší dotaz včera jsem byla na pohotovosti ohledně bolesti břicha v těhotenství a tam mi řekli že mám krátký hrdlo asi 25mm dostala sem zaváděcí prášky na udržení těhotenství máte s tím některá zkušenost? Zvládly jste to mám velký strach ze maleho nedonosim jsem 17+4 tt děkuji za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8019
6.9.25 10:58

@Nicol864 u prvního dítěte jsem měla ve 23tt čípek jen 11mm. Čekala mě cerklaz, a následný pobyt v nemocnici byla jsem tam 6tydnu než mě pustili domů, během té doby jsem dostala kortikoidy na dozrání plic kdyby náhodou. V 36tt mi sundali steh, a měsíc jsem chodila otevřená na 3cm.. Dcera se narodila den po termínu vyvolavane. U druhého jsem šla v 17tt na preventivní cerklaz v té době jsem měla čípek 19mm, týden v nemocnici. V 27tt jsem se zevnitř trochu začla otevírat, pobyt v nemocnici 3 týdny včetně kortikoidů na dozrání plic. Na konci 36tt sundány steh. Malý se narodil 38+1tt… 25mm je kratší ještě se to dá… Ono pokud se dítě rozhodne jít ven tak tomu nikdo nezabrání ale taky nemusí… Rozhodně bych dodržovala klidový režim hodně polehavat a netahat těžké věci. Jak bude dítě přibírat bude to větší zátěž pro čípek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.9.25 12:15

@Zetmi ouuu nemám k tomu ani co napsat ale děti jsou zdravé že? :srdce: já mám 26mm cervikometrii takže nevím no malý má 232g váhu tak snad to také zvládneme jinak též mám leidenskou mutací :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.25 12:58

Záleží na hodně věcech.
Jsou ženy, co mají beze změny celé těhotenství 25mm, a nic se neděje. Ale hodnota je to na ten 17. týden nízká. Pokud to třeba 2 týdny zpět bylo 40mm, tak je to víc stresující. Bolesti k tomu taky nejsou úplné optimistické. Ale nemusí to nic znamenat.

U prvního jsem měla do nějakého 25tt hraničních 25-28mm a pak o týden později 11mm a na tom jsem proti očekávání vydržela 8 týdnů, do 35tt. U druhého celou dobu 33-35mm a stejně porod o 8 týdnů před termínem, ve 33tt. Čtení z jedné hodnoty v jednu chvíli není spolehlivé. Záleží, co udělá pár týdnů rozdíl, jestli ustoupí bolesti apod. Taky ty zaváděcí prášky, asi progesteron, můžou čípek stabilizovat a zůstane tak bez potíží až do termínu.

• Citovat
  • Upravit
8019
7.9.25 17:12

@Nicol864 ano děti se narodili zdravé. Uvidíte na další kontrole jak to bude postupovat a co navrhne gynekolog

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.25 02:38

Nedávno se narodilo sestře dítě předčasné ve 34 týdnu i když měla ještě 2 dny předtím na kontrole čípek 4 cm. A naprosto žádné známky otevírání neměla ani když při začátcích kontrakcí jela na kontrolu. Nikdo netuší proč se porod náhle rozjel, žádný zánět ani na jiný důvod v porodnici nepřišli a zastavit se to nepodařílo, naštěstí ten týden už není tak hrozný a malá je v pořádku. Myslim že délka čípku není to nejdůležitější a mnohé i s krátkým donosily do termínu. A s dlouhým nikoli.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky