Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemusíš mít vždy bílkovitý hlen… já měla době otěhotnění vodovatý hlen a ovulaci v úplně jinou dobu, než předepisují tabulky, a také v jinou dobu než jsem si já myslela že ji mám ![]()
A to jsem si myslela, bůhvíjak nemám svoje tělo vysledovaný ![]()
Jak již psala „kolegyně“ , tak to být nemusí, ale je to rozhodně lepší!!! Protože hlen - bílkovitý spermie lépe dopraví až k vajíčku a pokud zrovna nebude ovulace, tak v tom hlenu přejiží několik hodin, ale v tom lepkavém nebo hustém hlenu nemají příznivé podmínky a zahnynou a ani se v něm nemůžou moc pohybovat, takže je to horší. Takže hlen určitě potřebný je, ale otěhotnět můžeš asi i bez toho ukázkového bílkvého… Já doporučuji spolu s hlenem sledovat i čípek- protože pokud je čípek nahoře a je otevřený, tak je tělo připravené a spermie můžou dovnitř, když je čípek dole a je tvrdý, zavřený, tak spermie tam nemůžou a těžko nějaké plození… Takže tak jednoduše poznáš plodné dny… A právě když sleduješ čípek, tak na něm je i dost hlenu a podle něj to líp poznáš. Více na stránkách:http://www.rodina.cz/clanek3775.htm
Je tam všechno… Jak sledovat hlen, čípe, teplotu atd… DOPORUČUJI!!!
Přejí brzké úspěšné zplození!!! ![]()
Ahoj holky,
prosím poraďte, snažíme se o miminko a nějak se stále nedaří, Teď jsem 3. měsíc užívala Clostilbegyt a teď sleduji ještě cervikální hlen a měřím bazální teplotu. Pár dní po menstruaci mi ale teplota stoupla nad 37 stupňů, což normálně mívám až po ovulaci, před ovu to jsou teploty tak 36,6, 36,7 no a teď už od 8. dne cyklu mám nějak vyšší teploty. Myslíte, že by to mohlo být tím Clostilbegytem? A teď jsem ještě navíc 13.DC, takže čekám ovulaci, ale nějak se mi nezdá ten cervikální hlen, spíš mám jen lepkavý nebo mírně vlhký, ale není to na ovulaci. Nevíte jestli je potřeba mít vždy bílkovitý hlen aby došlo k početí. Moc děkuji
Jana