Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jestli má uvedenou hodnotu na podacím lístku, tak asi pojištěný byl.
Když je pojištěný, vrátí peníze v hodnotě pojištění. Stejně jako jiný dopravce. Nám teď PPL dvakrát přivezlo rozmlácený dřez, ale reklamoval to odesílatel.
Řešila jsem něco podobného.
Na poště mi řekli, že pokud jsem zboží vrátila, tak je obchod povinen mi vrátit peníze a sám si reklamaci vyřešit.
A uspět u ČP s reklamací je nadlidský výkon. ![]()
@AnnieTRoj píše:Řešila jsem to samé a u ČP to může reklamovat jen příjemce.
Když je pojištěný, vrátí peníze v hodnotě pojištění. Stejně jako jiný dopravce. Nám teď PPL dvakrát přivezlo rozmlácený dřez, ale reklamoval to odesílatel.
@jahuhudka
Mám jen uvedenou částku jako hodnotu balíku na podacím lístku… to mi tedy bude k ničemu?
za balík za odeslání jsem platila 159 kč ![]()
@JancaS84 mám uvedenou tu částku na podacím lístku… ale výslovně jsem neřekla že to chci pojistit… platila jsem 159 kč.
@Paní.Norrisová moc Vám děkuji za info, eshop se právě k vrácení peněz vůbec neměl a tvářil se, že je můj problém, že jsem zboží nevrátila v původním stavu ![]()
@Anonymní píše:
@jahuhudka
Mám jen uvedenou částku jako hodnotu balíku na podacím lístku… to mi tedy bude k ničemu?za balík za odeslání jsem platila 159 kč
Byl to balík do ruky? BR začátek?
Tam je to pojištění v základu do 50 000 Kč.
@AnnieTRoj je pojištěný tím, že tu částku 3500 mám uvedenou na podacím lístku? Výslovně jsem neřekla, že to chcinpojostit, jen jsem tam uvedla tu hodnotu a paní potvrdila.
Omlouvam se, těmto věcem moc nerozumím….
U České pošty musí reklamaci řešit adresát.
Ale s tím, že eShop musí vrátit peníze hned, bych si nebyla tak jistá. Od tebe jim přišlo poškozené zboží (i když je na vině dopravce), v podmínkách odstoupení určitě maji, že zboží musí byt vráceno v pořádku, nepoužité.
Máme malý eShop a v případě, že zboží se vrací poškozené dopravou, tak vždy čekáme na vyřízení reklamace. Když je zboží dobře zabalené, tak PPL reklamaci vyřeší většinou kladně, s poštou jsme řešili jen asi dvakrát a vždy zamítla, takže přes ně už neposíláme. Ale zákazníkovi jsme plnou částku nevraceli, pošta reklamaci zamítla z důvodu špatného zabalení.
@TopSecret myslím, že ano, já tam jen přišla, že chci poslat balík a oni se zeptali, jestli standartně… tím standartně se myslí do ruky že? No jsem zvědavá, řešit reklamaci s ČP nebude jen tak….
@Anonymní píše:
Ale s tím, že eShop musí vrátit peníze hned, bych si nebyla tak jistá. Od tebe jim přišlo poškozené zboží (i když je na vině dopravce), v podmínkách odstoupení určitě maji, že zboží musí byt vráceno v pořádku, nepoužité.
Máme malý eShop a v případě, že zboží se vrací poškozené dopravou, tak vždy čekáme na vyřízení reklamace. Když je zboží dobře zabalené, tak PPL reklamaci vyřeší většinou kladně, s poštou jsme řešili jen asi dvakrát a vždy zamítla, takže přes ně už neposíláme. Ale zákazníkovi jsme plnou částku nevraceli, pošta reklamaci zamítla z důvodu špatného zabalení.
To řeší odesilatel, ten si zaplatil službu.
@Anonymní píše:
Moc Vám děkuji, takže mám nejspíš počítat, že mi to zamítnou…. Nevím, jak dokázat, že to zabaleno bylo pečlivě… to mám jen tak přijít o 3500? ![]()
Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Jsem úplně na mrtvici. Posílala jsem balík v hodnotě 3500 kč. Řádně zabalený, zalepený… eshopu však dorazil v šílené stavu, v rozbité a rozlepené krabici, špinavý. Jako doklad mám podací lístek, na kterém mám uvedenou hodnotu. Eshop mi nyní nemůže vrátit peníze, když je zboží poškozené. Na centrále ČP mi řekli, že adresát s tím má zajít na pobočku pošty a podat reklamaci. Prosím Vás, je šance, že mi peníze vrátí? Nebo jsem o ně přišla?
Snad se nebudou vymlouvat na to, že byl balík špatně zalepený mojí vinnou, to by ho přece nepřijali ne?
Děkuji