Česká pošta poškodila balík

Anonymní
24.3.22 18:51

Česká pošta poškodila balík

Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Jsem úplně na mrtvici. Posílala jsem balík v hodnotě 3500 kč. Řádně zabalený, zalepený… eshopu však dorazil v šílené stavu, v rozbité a rozlepené krabici, špinavý. Jako doklad mám podací lístek, na kterém mám uvedenou hodnotu. Eshop mi nyní nemůže vrátit peníze, když je zboží poškozené. Na centrále ČP mi řekli, že adresát s tím má zajít na pobočku pošty a podat reklamaci. Prosím Vás, je šance, že mi peníze vrátí? Nebo jsem o ně přišla? :( :( Snad se nebudou vymlouvat na to, že byl balík špatně zalepený mojí vinnou, to by ho přece nepřijali ne?
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
24.3.22 18:57

Tys balík nepojistila?

• Citovat
  • Upravit
35754
24.3.22 18:58

Byl pojisteny na tu částku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
24.3.22 19:02

Tak jestli má uvedenou hodnotu na podacím lístku, tak asi pojištěný byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3159
24.3.22 19:09

Když je pojištěný, vrátí peníze v hodnotě pojištění. Stejně jako jiný dopravce. Nám teď PPL dvakrát přivezlo rozmlácený dřez, ale reklamoval to odesílatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4479
24.3.22 19:39

Řešila jsem něco podobného.
Na poště mi řekli, že pokud jsem zboží vrátila, tak je obchod povinen mi vrátit peníze a sám si reklamaci vyřešit.
A uspět u ČP s reklamací je nadlidský výkon. :zed:

@AnnieTRoj píše:
Když je pojištěný, vrátí peníze v hodnotě pojištění. Stejně jako jiný dopravce. Nám teď PPL dvakrát přivezlo rozmlácený dřez, ale reklamoval to odesílatel.
Řešila jsem to samé a u ČP to může reklamovat jen příjemce. :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.22 20:04

@jahuhudka
Mám jen uvedenou částku jako hodnotu balíku na podacím lístku… to mi tedy bude k ničemu? :,( za balík za odeslání jsem platila 159 kč :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.22 20:08

@JancaS84 mám uvedenou tu částku na podacím lístku… ale výslovně jsem neřekla že to chci pojistit… platila jsem 159 kč.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.22 20:09

@Paní.Norrisová moc Vám děkuji za info, eshop se právě k vrácení peněz vůbec neměl a tvářil se, že je můj problém, že jsem zboží nevrátila v původním stavu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12834
24.3.22 20:24
@Anonymní píše:
@jahuhudka
Mám jen uvedenou částku jako hodnotu balíku na podacím lístku… to mi tedy bude k ničemu? :,( za balík za odeslání jsem platila 159 kč :,(

Byl to balík do ruky? BR začátek?
Tam je to pojištění v základu do 50 000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.22 20:25

@AnnieTRoj je pojištěný tím, že tu částku 3500 mám uvedenou na podacím lístku? Výslovně jsem neřekla, že to chcinpojostit, jen jsem tam uvedla tu hodnotu a paní potvrdila. :nevim: Omlouvam se, těmto věcem moc nerozumím….

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.22 20:26

U České pošty musí reklamaci řešit adresát.
Ale s tím, že eShop musí vrátit peníze hned, bych si nebyla tak jistá. Od tebe jim přišlo poškozené zboží (i když je na vině dopravce), v podmínkách odstoupení určitě maji, že zboží musí byt vráceno v pořádku, nepoužité.
Máme malý eShop a v případě, že zboží se vrací poškozené dopravou, tak vždy čekáme na vyřízení reklamace. Když je zboží dobře zabalené, tak PPL reklamaci vyřeší většinou kladně, s poštou jsme řešili jen asi dvakrát a vždy zamítla, takže přes ně už neposíláme. Ale zákazníkovi jsme plnou částku nevraceli, pošta reklamaci zamítla z důvodu špatného zabalení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.22 20:27

@TopSecret myslím, že ano, já tam jen přišla, že chci poslat balík a oni se zeptali, jestli standartně… tím standartně se myslí do ruky že? No jsem zvědavá, řešit reklamaci s ČP nebude jen tak….

• Citovat
  • Upravit
65146
24.3.22 20:30
@Anonymní píše:
Ale s tím, že eShop musí vrátit peníze hned, bych si nebyla tak jistá. Od tebe jim přišlo poškozené zboží (i když je na vině dopravce), v podmínkách odstoupení určitě maji, že zboží musí byt vráceno v pořádku, nepoužité.
Máme malý eShop a v případě, že zboží se vrací poškozené dopravou, tak vždy čekáme na vyřízení reklamace. Když je zboží dobře zabalené, tak PPL reklamaci vyřeší většinou kladně, s poštou jsme řešili jen asi dvakrát a vždy zamítla, takže přes ně už neposíláme. Ale zákazníkovi jsme plnou částku nevraceli, pošta reklamaci zamítla z důvodu špatného zabalení.

To řeší odesilatel, ten si zaplatil službu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.22 20:31
@Anonymní píše:

Moc Vám děkuji, takže mám nejspíš počítat, že mi to zamítnou…. Nevím, jak dokázat, že to zabaleno bylo pečlivě… to mám jen tak přijít o 3500? :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová