Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@vokishka ne mě dnes řekli, že tam s tím poškozeným zbožím má jít adresát.
zajímavé, dceři ztratili doporučený dopis a musela to řešit ona, ne adresát.
@Anonymní píše:
@vokishka
Zajímavé, mají v tom asi bordel…
tak koukám, že balíky reklamuje příjemce. Ale jiné věci zřejmě odesilatel. Nebo bude rozdíl mezi ztrátou a poškozením
@vokishka
Já se jen modlím, ať se to vyřeší, bohužel tuším, že to smetou s tím, že byl balík špatně zabalený, ale to se tam s nima klidne pujdu hádat….
Já když s balíkem na reklamaci přišla, paní se na vše vyptala, napsala, balík si nechala. Za cca 3 týdny, přišel dopis, že reklamaci zamítají. Odůvodnění napsali, že krabice byla víckrát použitá ( od výrobce k nám, od nás k zákazníkovi a od zákazníka zase k nám, v krabici byl polystyren a od nás šel ještě v jedné krabici. Tu bohužel zákazník nepoužil, ale i tak to bylo dobře zabalené.) Paní na poště říkala, že se můžeme odvolat někam v Praze a tam to někdy i uznají, ale dlouho to trvá. Jako služby pošty jsou šílené. Snad budeš mít lepší zkušenost.
@Anonymní píše:
Já když s balíkem na reklamaci přišla, paní se na vše vyptala, napsala, balík si nechala. Za cca 3 týdny, přišel dopis, že reklamaci zamítají. Odůvodnění napsali, že krabice byla víckrát použitá ( od výrobce k nám, od nás k zákazníkovi a od zákazníka zase k nám, v krabici byl polystyren a od nás šel ještě v jedné krabici. Tu bohužel zákazník nepoužil, ale i tak to bylo dobře zabalené.) Paní na poště říkala, že se můžeme odvolat někam v Praze a tam to někdy i uznají, ale dlouho to trvá. Jako služby pošty jsou šílené. Snad budeš mít lepší zkušenost.
Děkuji, tak po tomto si nedělám naděje
Myslíte, že se bude dát aspoň částečně domluvit s eshopem? ![]()
Už je to nějaký čas, co se mi tohle stalo.
Posílala jsem kamarádce dárek, pořádně zabalený do bublinek a stejně to došlo poškozené. Byl to obrázek, tedy samozřejmě sklo, a sklo, když mi přišlo zpátky, tak jedno sklo bylo rozbité na 100 kousků. Velikost asi 20× 50 cm.
Adresátka reklamovala, já jsem bez jakýchkoli vytáček, dostala do schránky poukázku na pojištěnou částku + to, co jsem zaplatila za balíček na poště.
Pojištění jsem měla 500,– Kč a 187,– Kč za balíček. Ještě jsem tam doplácela křehké, a stejně to rozbili.
Ale žádné vytáčky na mě nezkoušeli, protože bych je roznesla na kopytech. Dělala jsem totiž spoustu let na poště.
@Anonymní píše:
@vokishka
Já se jen modlím, ať se to vyřeší, bohužel tuším, že to smetou s tím, že byl balík špatně zabalený, ale to se tam s nima klidne pujdu hádat….
Vždycky si vyfoť to, co posíláš. Já jsem také tohle udělala a proto si nikdy nedovolí, že jsem to zabalila halabala. ![]()
@jitka 11 moc Vám děkuji. Prosím Vás, je balík pojištěný tím, že tu částku mám uvedenou na podacím lístku? Výslovně jsem jim neřekla, že ho chci pojistit, platila jsem 159 kč. Jak se případně bránit, pokud se budou cukat? Předem moc děkuji!
@Anonymní píše:
@TopSecret myslím, že ano, já tam jen přišla, že chci poslat balík a oni se zeptali, jestli standartně… tím standartně se myslí do ruky že? No jsem zvědavá, řešit reklamaci s ČP nebude jen tak….
Na podacím lístku to máš napsaný.
A kdyz ne výslovně Balík do ruky, tak sledovací kód začíná BR.
Odpovědnost
Za ztrátu, poškození nebo úbytek obsahu pošta odpovídá až do výše Udané ceny, která činí v základní ceně 50 000 Kč. Klient má možnost sjednat navýšení až na 100 000 Kč a v kombinaci se službou Cenný obsah až na 1 000 000 Kč.
@TopSecret děkuji, stejně se bojím, že budou dělat problémy a neuznají to
@vokishka ne mě dnes řekli, že tam s tím poškozeným zbožím má jít adresát.
(byť mě to taky překvapilo)