Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Mám posílat peníze na účet. Dotyčný má Českou spořitelnu, peníze budu posílat přes složenku a tam se musí vyplnit to předčíslí u čísla účtu. Číslo účtu je:1864919123 / 0800 takže předčíslí bude šest 1? Nebo mi poradí na poště? Děkuji za reakce
Každý účet nemusí mít předčíslí. Já platím příkazy v bankomatu (mám taky ČS) a jednou se mi stalo, že mělo číslo účtu víc číslic, než se vešlo do okýnek v bankomatu. A pak jsem zjistila, že ty dvě číslice, co se tam nevešly, bylo to předčíslí (dvě číslice na začátku).
Predcisli uctu se vyplnuje v pripade, ze ho cislu uctu ma. Pokud ne, kolonky pro predcisli se nechaji prazdne.
Předčíslí je budˇ 6 nul nebo jej nebudeš vyplňovat. Spíše bych ti doporučovala neuvádět žádné předčíslí. Jen napiš to číslo účtu do políčka účet příjemce 1864919123 a kód banky 0800. Na poště by ti asi poradili, ale neboj, takhle je to správně!
Simi, priste si to spocitej podle kolonek, kdyz se nevlezou doprava, je tam predcisli.. kdosi mi radil psat zprava, ale copak jsem nekde v Tunisu
![]()
Tady moc pěkný článek o české spořitelně :
http://chlumsky.blog.idnes.cz/…ritelny.html
Ahoj, s dovolením oživím tuto diskuzi, potřebuji prosím poradit:
1. jak si mohu změnit PIN? Přešla jsem od jiné banky k Č. Spoř. a mám nový pin, ale např. při platbě kartou v obchodě zadávám pořád ten předchozí pin, tudíž si tento chci změnit zas na ten původní, ale jak? Přes bankomat? Nebo na pobočce? To asi ne, že?
2. Mohu si někde nastavit, aby mi na mobil chodily zprávy, když mi na účet přijdou peníze?
Předem moc děkuji za informaci ![]()
PIN se myslím dá změnit v bankomatu - ale logicky až po tom, co se přihlásíš v bankomatu tím původním PINem. Přesněji to najdeš na webových stránkách České spořitelny - tady. A co se týká nastavení upozorňující SMS, to je myslím taky na webových stránkách. Pokud se ti to tam zdá nepřehledné, zajdi se zeptat normálně na přepážku pro bezhotovostní platební styk v České spořitelně.
Moc díky @Jura007
A ještě jedna otázka
jak dole pak zadávám bezpečnostní kod (je tam třeba čtvereček u jedničky, pak u šestky, tak ten bezpečnostní kod je co??Klientské číslo co mám pro přihlášení k internet. bankovnictví???
Se ptám jak blbec co ![]()
Děkuju moc
Internetové bankovnictví nemám, ale myslím, že tam zadáš to, u čeho se ten čtvereček objevuje. To je myslím ochrana proti pokusům o prolomení hesla k tvému účtu pomocí spamového robota… někdo by to holt mohl zkoušet, asi tak, jak pracují dešifrovací stroje… Ale na toto se spíš zeptej u té přepážky, já o tom nic nevím.
Sorry.
@SarkaNovo Nevím, kde dole myslíš, ani při které operaci? Ale jestli při nastavování těch SMS přes Servis24, tak k Servisu24 byl ještě bezpečnostní kód a to je přesně ten, k normálnímu přihlášení se nepoužívá.
@Jura007 píše:
Internetové bankovnictví nemám, ale myslím, že tam zadáš to, u čeho se ten čtvereček objevuje. To je myslím ochrana proti pokusům o prolomení hesla k tvému účtu pomocí spamového robota… někdo by to holt mohl zkoušet, asi tak, jak pracují dešifrovací stroje… Ale na toto se spíš zeptej u té přepážky, já o tom nic nevím.Sorry.
Dobrý, i tak jsi poradil
Mockrát děkuju ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@SarkaNovo Nevím, kde dole myslíš, ani při které operaci? Ale jestli při nastavování těch SMS přes Servis24, tak k Servisu24 byl ještě bezpečnostní kód a to je přesně ten, k normálnímu přihlášení se nepoužívá.
Jj, myslím u toho nastavení SMS, dole to chce po mně bezp.kod a nevím jaký zadat.Tak já kouknu, moc díky ![]()