České občanství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
105
12.1.13 01:15

Tady je toho plno… chci se zeptat, holky, když tedy žiju s cizincem, konkrétně s Bulharem, který tu pracuje a má potvrzení o přechodném pobytu v ČR, čekáme dítě a vdávat se chci až příští rok, bude s tím potom nějaký problém? získá takto české občanství? a je nutný tlumočník, když vcelku česky umí a stále se lepší?
díky za radu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
12.1.13 08:50

Občanství nezíská ani svatbou ani narozením dítěte. po narození dítěte bude mít nárok na trvalý pobyt.Na svatbu je potřeba potvrzení z Bulharska, že není ženatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
12.1.13 09:11

@Julyetta Tady máš všechno potřebné - http://portal.gov.cz/…86/4451.html
@fedokl Trvalý pobyt získá po porodu dítěte hned, nebo až po roce? Po svatbě ho získá po roce, tak nevím, jestli to u toho porodu není stejně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
12.1.13 09:25

Jo hned. my šli na cizineckou po svatbě a policajt manželovi řekl že je blbej že si mě nemusel brát že stačí dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
12.1.13 11:35

@Julyetta Hned po svatbě nedostane trvalý pobyt, může zažádat až po dvou letech nepřetržitého přechodného pobytu jako rodinný příslušník jiného občana EU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
12.1.13 13:52

@Irinka0210 asi zalezi jak v ktere zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
12.1.13 13:54

@13majda13 Ono to tak dřív bylo, že se trvalý pobyt dostal hned po svatbě, my jsme to tak měli s manželem, ale změnili to, a mluvím samozřejmě o ČR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
12.1.13 14:00
@Irinka0210 píše:
@13majda13 Ono to tak dřív bylo, že se trvalý pobyt dostal hned po svatbě, my jsme to tak měli s manželem, ale změnili to, a mluvím samozřejmě o ČR

Jo po svatbě musíš žít dva roky spolu chodí kontrolovat policajti a ptají se sousedů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
12.1.13 14:06

@fedokl Přesně tak, u nás byla cizinecká, když manžel žádal o občanství, ale nebyli jsme doma tak se vyptávali sousedů a stačilo jim to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
12.1.13 14:14
@Irinka0210 píše:
@fedokl Přesně tak, u nás byla cizinecká, když manžel žádal o občanství, ale nebyli jsme doma tak se vyptávali sousedů a stačilo jim to

Oni chodí i když žádáš o občanství 8o 8o manžel si to totiž bude letos zařizovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
12.1.13 14:16

@fedokl Jojo chodí, je fakt, že my jsme spolu od roku 2004 jako manželé a za tu dobu tady nebyl nikdo, ale jak manžel požádal o občanství, tak tu byli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
12.1.13 14:19

@Irinka0210 u nás do prvního roku od svatby dvakrát poslali místního jen se zeptal jestli tady bydlí a potom se mě sousedka ptala co jsem si to vzala že se jí na něho ptali policajti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
12.1.13 14:31

@fedokl Prej „co jsem si to vzala“ :lol: :lol: No my už příslib na občanství máme, teď čekáme, až to vyřídí na Ukraině, jsem zvědavá, jak dlouho jim to bude trvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
12.1.13 14:41

@Irinka0210 Jo taková stará babka no :mrgreen: já mám taky manžela z Ukrajiny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
12.1.13 14:46

@fedokl Já se teda setkala ze začátku s docela negativníma ohlasama z strany sousedů - no jo vesnice, ale kašlala jsem na to. Lidi jsou různí a tohle je můj život :) Jak dlouho je tady manžel? A odkud je z Ukrainy? Kdyžtak klidně písni SZ, tady to čte kdo chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová