Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud je maminka češka, máš české občanství, takže by ti mělo stačit ho osvědčit, ale procesní stránku neznám, asi bych doporučila se obrátit na matriku na vyšším stupni např. na krajském úřadě.
@Kallistó píše:
http://www.mvcr.cz/…publiky.aspx
Pro zakladatelku ale platí tohle
http://www.mvcr.cz/…rozenim.aspx
Při žádosti o české občanství dostaneš seznam všech papírů, které musíš předložit k žádosti, např. že nemáš dluhy na sociálním, zdravotním pojištění v ČR a mnoho další, my jich napočítali cca 8-10, byla to docela pruda. Plus přezkoušení z češtiny. Poplatek za udělení je 10 tisíc korun.
Vsud v papirech mam napsano:statni prislusnost Polsko
ale obcanstvi nikde ![]()
mam v tom madlajz…
takze mn obcanstvi po matce automaticky?:takze se svatbou by nemel byt problem!? ![]()
@Anonymní píše:
Při žádosti o české občanství dostaneš seznam všech papírů, které musíš předložit k žádosti, např. že nemáš dluhy na sociálním, zdravotním pojištění v ČR a mnoho další, my jich napočítali cca 8-10, byla to docela pruda. Plus přezkoušení z češtiny. Poplatek za udělení je 10 tisíc korun.
Vzdy se hradi takovy poplatech, nebo ho muzou odpustit!?
Svadbu mas v pohode kdyz si vezmes pritele tzv cecha mela bys dostat automaticky Cr obcanstvi.
Nevim jak to ma polsko ale v ostatnich statech musis predlozit povoleni ke svadbe jelikoz mas stale obcanstvi polske jsi pro ustavu cizinec. A mela by jsi predlozit povoleni ke svadbe v polskem a ceskem jazyce
Boze, to je hruza
ja uz vazne nevim co mam delat
radsi se nevdavat ![]()
Treba ja ziji v cizine s pritelem (cizinec).
Budem se vdavat e ke snadku potrebuji povoleni ze se muzu vdavat v te zemi Eu.
Musela jsem zajit na ceskou ambasadu v te zemi s pritelem oba dva s dokumenty.
Vyplnila jsem s urednici formular ktery cestuje na cesky urad kde se zjistuje jestli uz nejsem v dana atd a poto zpet jen pozor jsou to urady ja uz cekam 4mesice.
Jinak myslim ze je nejlepsi pro tebe si zavolat na ceskou nebo polskou ambasadu v Cr.
Tam ti to vse vysvetlej a pomuzou ti s papiry!!!
Na internetu toho moc nevyctes..
Preji ti klidnou a snad i brzkou svadbu <3 <3
Ahoj svatbou s Čechem občanství nedostaneš. My jsme k svatbě předkládali potvrzení, že je svobodný. samo překlad a 1000 za svatbu. Občanství vyřizuje magistrát nárok samozřejmě máš, spíš si zjistit jestli je jednodušší to že máma je Češka nebo jako cizinec splňuješ podmínky.
@fedokl píše:
Přečti si odkaz od Mag a myslím že to máš vyřešený
Taky bych myslela, že by se zakladatelka neměla hroutit. Český občanství máš, jen si to musíš vyřídit. Na tom odkazu to všechno je.
Pokud si zajdeš na matriku, tak tam by ti měli vše říct. My jsme občanství vyřizovali manželovi, svatbou určitě občanství nedostaneš.
@13majda13 píše:
Svadbu mas v pohode kdyz si vezmes pritele tzv cecha mela bys dostat automaticky Cr obcanstvi.
Nevim jak to ma polsko ale v ostatnich statech musis predlozit povoleni ke svadbe jelikoz mas stale obcanstvi polske jsi pro ustavu cizinec. A mela by jsi predlozit povoleni ke svadbe v polskem a ceskem jazyce
tento prispevek muzes ignorovat…
Hod se do klidu, precti co ti odkazala mag a zavolej na mistni matriku, byvaji vcelku ochotni a kdyz budes vedet vic, nez oni, tak to celkem ochotne obvolavaji u vyssich instanci.
Bud v klidu a uzij si svatbu ![]()
Ahojda. Narodila jsem se v Polsku a žila jsem tam do svých 6let. Táta polák, matka češka. Už 14let bydlím v Čechách, chodila tu do MŠ, ZŠ, Střední školu, pracovala, mám dítě a skvělého partnera. Chtli bychom se vzít. Co to vše obnáší když mám polské občanství? A nebo jak dostat české občanství? je za to nějaký poplatek? byl tu někdo ve stejné situaci?
Děkuji