Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já se taky někdy bojim, naštěstí manžel nedělá noční, tak to jde, ale stačí mi odpolední když přijde v půl 11 a někdy mám taky dost..
Ale neboj, to se podá, já si pomalu začínám zvykat, ze začátku to bylo horší..
Jestli tě to uklidní, tak si myslím, že stejná pravděpodobnost, že tě někdo přepadne, je i kdekoli jinde
Mně obtěžoval cizí opilý chlap přímo mezi lidma a žádné pomoci jsem se nedovolala, i když jsem na samotě nebyla ![]()
Pokud se bojíš, tak bych pořídila psa a zbraň. Švagrová tak bydlí, má zatím psa ![]()
Bydlela jsem ve městě (ale byla to taková čtvrť částečně nepřízpusobivých) a manžel dělal i noční - bála jsem se jako prase… teď bydlíme v zalidněné části s rodinnými domky a dokonce mám rodiče o patro níž v RD a taky se bojím… tomu se člověk asi neubrání…ale naštěstí už mm nedělá noční…
Tak manžel taky nedělá noční, ale z odpolední jezdí kolem 23 hod, a od 17 hod jak je tma tak to je mazec.. Bojím se samozřejmě. Máme teda dva psy ale i tak je to nepříjemný.
No právě manžel začne dělat noční…psa máme jezevčíka
a zbraň
to ani pomyslet.
Bydlíme na konci vsi, doma jsem sama přes noc jen občas a nebojím se… resp. nebojím se, když jsem zavřená v baráku
nevím, jestli bych v klidu a v pohodě potmě courala kolem domu
ale jak nad tím přemýšlím, tak snad i jo
když jsem bydlela ještě u našich uprostřed města, tak jsem se teda bála víc než tady - nevím čím to je, ale je to tak
když jsem šla večer venčit psy a pozamykat barák, tak jsem měla všude rozsvíceno a nahoru jsem letěla, jak kdyby mi hořela koudel u zadku ![]()
když jsme se nastěhovali, tak jsme tu byli úplně sami, teď už máme dvoje sousedy v těsném sousedství… a ani když jsem tu byla sama, tak jsem se nebála… ani nevím, čím ve mně naše současné bydlení vyvolává ten pocit bezpečí a jistoty
![]()
Tak já si hodnlám pořídit aspon pepřák nebo něco takovýho. Jezevčík nic moc no ale aspon udělá pořádnej rachot ne
Jinak někdy mi taky hrabe no, a když slyším něco podeřelýho nebo musím ven tak mám po ruce šroubovák ![]()
My bydlíme na konci vesnice, sice kolem máme pár sousedů ale i tak…není tu veřejné osvětlení, takže zloději se to tu jenom hemží (přítel už měl 3× vykradenou dílnu), takže bez psa ani ránu. Přes den to ještě jde ale když třeba přítel občas jede večer na ryby, tak to se fakt bojím a pořád chodím kontrolovat, jestli je všude zamčeno. Jo a bydlíme cca 200m od hřbitova, takže to na klidu taky nepřidá ![]()
My bydleli taky stranou, na polosamotě. Nebála jsem se.
Pak jsme bydleli v bytě hned u parku, kde se zdržovaly strašný party, byla jsem připorděná hrozně. ![]()
No a teď jsme v maličkým domku, zatím v nezastavěný části města, donedávna tu ani nebyly lapmy. Nebála jsem se, i proto, že nemáme velký dům a schody.
Bojim schodů, půdy, sklepa.. takových těch věcí..
No my až tak na samotě nebydlíme, sousedy máme na kopci asi 200-300m, jinak okolo les. Někdy se bojím, spíš v léte, máme otevřené okno dokořán a dole v přízemí je v úrovni pasu. Pes skoro co druhý či třetí den štěká na ježky a něco v lese, takže chodím ven nosit ježky za plot. Ale člověk si zvykne ![]()
Bydlím na polosamotě u lesa. Na samotě psát nemohu, páč v lze v dálce spatřit pár světýlek v oknech. A upřímně, fakt se víc bojím, když jdu po městě po sídlišti, kde jsou 12patrové paneláky v osmiblocích. Páč tady lidi paradoxně jsou - byla bych fakt zvědavá na toho šílence, co tam u nás v zimě čeká celej den, až já - zápecník domácí - vyrazím ven s peněženkou s 8 korunama, páč doma peníze nepotřebuju a jinak platim kartou. No a jestli se tu fakt někdy někdo objeví - jak říkala moje babi - co vy tam budete dělat, až vás tam zamordujou?
A taky paradox - zatím teda ťuk ťuk ťuk tu NIKDY NIKDO NIC neukradl, a že jsme jednu dobu ani nezamykali auta a klíče nechávali uvnitř. To by se na ulici ve městě asi stát nemohlo.
Já se víc bojím projít v noci po náměstí, než být doma na samotě. Bydlím mezi městem a vesnicí, sousedi jsou většinou jen sezonní obyvatelé…ale nebojím se. Tchýně mi dokonce nadává, ať se zamykám a já jí říkám, že pokud nás bude chtít někdo vykrást, tak stačí hodit šutrák do okna, které je nízko nad zemí…
Svýho času v blízkém okolí bylo jedno doupě okupované nepřizpůsobivými občany, tak to bylo horší, to se tu vykrádalo jedna radost, ale teď je tu už pár let klídek a pohoda ![]()
Je to jen o zvyku…
My bydlíme na samotě, nejbližší civilizace je 2 km, kolem nás jenom les a je tady perfektně.. Žádní sousedi, nikdo neprudí, nikdo neočumuje.. Je fakt, že ze začátku jsem tady měla strach, hlavně večer.. Bydlíme na docela rozlehlém starém statku a občas jsou tu slyšet zvláštní zvuky, ale zvykla jsem si a neměnila bych. S přítelem máme oba zbroják a oba zbraň + máme 2 velké psy ![]()
Ahoj všem, bydlíte některá v domě třeba na konmci vsi, nebo stranou a jste někdy sami v noci s dětmi? Mne něco podobného čeká a asi se pos… strachem. Hlavně dnes a denně slyším ve zprávách hrůzy o kriminalitzě a co se vše děje…