Bydlíte na samotě? Bojíte se?

Anonymní
11.1.13 20:25

Bydlíte na samotě? Bojíte se?

Ahoj všem, bydlíte některá v domě třeba na konmci vsi, nebo stranou a jste někdy sami v noci s dětmi? Mne něco podobného čeká a asi se pos… strachem. Hlavně dnes a denně slyším ve zprávách hrůzy o kriminalitzě a co se vše děje…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
39
11.1.13 20:30

Já se taky někdy bojim, naštěstí manžel nedělá noční, tak to jde, ale stačí mi odpolední když přijde v půl 11 a někdy mám taky dost.. :) Ale neboj, to se podá, já si pomalu začínám zvykat, ze začátku to bylo horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.1.13 20:30

Jestli tě to uklidní, tak si myslím, že stejná pravděpodobnost, že tě někdo přepadne, je i kdekoli jinde :-( Mně obtěžoval cizí opilý chlap přímo mezi lidma a žádné pomoci jsem se nedovolala, i když jsem na samotě nebyla :nevim:
Pokud se bojíš, tak bych pořídila psa a zbraň. Švagrová tak bydlí, má zatím psa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
11.1.13 20:32

Bydlela jsem ve městě (ale byla to taková čtvrť částečně nepřízpusobivých) a manžel dělal i noční - bála jsem se jako prase… teď bydlíme v zalidněné části s rodinnými domky a dokonce mám rodiče o patro níž v RD a taky se bojím… tomu se člověk asi neubrání…ale naštěstí už mm nedělá noční…

• Citovat
  • Upravit
3157
11.1.13 20:33

Tak manžel taky nedělá noční, ale z odpolední jezdí kolem 23 hod, a od 17 hod jak je tma tak to je mazec.. Bojím se samozřejmě. Máme teda dva psy ale i tak je to nepříjemný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.13 20:35

No právě manžel začne dělat noční…psa máme jezevčíka :lol: a zbraň :nevim: to ani pomyslet.

• Citovat
  • Upravit
7932
11.1.13 20:36

Bydlíme na konci vsi, doma jsem sama přes noc jen občas a nebojím se… resp. nebojím se, když jsem zavřená v baráku :lol: nevím, jestli bych v klidu a v pohodě potmě courala kolem domu :nevim: ale jak nad tím přemýšlím, tak snad i jo :think: když jsem bydlela ještě u našich uprostřed města, tak jsem se teda bála víc než tady - nevím čím to je, ale je to tak :nevim: když jsem šla večer venčit psy a pozamykat barák, tak jsem měla všude rozsvíceno a nahoru jsem letěla, jak kdyby mi hořela koudel u zadku :lol:

když jsme se nastěhovali, tak jsme tu byli úplně sami, teď už máme dvoje sousedy v těsném sousedství… a ani když jsem tu byla sama, tak jsem se nebála… ani nevím, čím ve mně naše současné bydlení vyvolává ten pocit bezpečí a jistoty :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
11.1.13 20:37

Tak já si hodnlám pořídit aspon pepřák nebo něco takovýho. Jezevčík nic moc no ale aspon udělá pořádnej rachot ne :mrgreen: Jinak někdy mi taky hrabe no, a když slyším něco podeřelýho nebo musím ven tak mám po ruce šroubovák :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090

My bydlíme na konci vesnice, sice kolem máme pár sousedů ale i tak…není tu veřejné osvětlení, takže zloději se to tu jenom hemží (přítel už měl 3× vykradenou dílnu), takže bez psa ani ránu. Přes den to ještě jde ale když třeba přítel občas jede večer na ryby, tak to se fakt bojím a pořád chodím kontrolovat, jestli je všude zamčeno. Jo a bydlíme cca 200m od hřbitova, takže to na klidu taky nepřidá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926

My bydleli taky stranou, na polosamotě. Nebála jsem se.
Pak jsme bydleli v bytě hned u parku, kde se zdržovaly strašný party, byla jsem připorděná hrozně. :?

No a teď jsme v maličkým domku, zatím v nezastavěný části města, donedávna tu ani nebyly lapmy. Nebála jsem se, i proto, že nemáme velký dům a schody. :lol: :oops: Bojim schodů, půdy, sklepa.. takových těch věcí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.13 20:39

Přemýšlím alespoň pořídit mříže?? :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
7485

No my až tak na samotě nebydlíme, sousedy máme na kopci asi 200-300m, jinak okolo les. Někdy se bojím, spíš v léte, máme otevřené okno dokořán a dole v přízemí je v úrovni pasu. Pes skoro co druhý či třetí den štěká na ježky a něco v lese, takže chodím ven nosit ježky za plot. Ale člověk si zvykne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518

Bydlím na polosamotě u lesa. Na samotě psát nemohu, páč v lze v dálce spatřit pár světýlek v oknech. A upřímně, fakt se víc bojím, když jdu po městě po sídlišti, kde jsou 12patrové paneláky v osmiblocích. Páč tady lidi paradoxně jsou - byla bych fakt zvědavá na toho šílence, co tam u nás v zimě čeká celej den, až já - zápecník domácí - vyrazím ven s peněženkou s 8 korunama, páč doma peníze nepotřebuju a jinak platim kartou. No a jestli se tu fakt někdy někdo objeví - jak říkala moje babi - co vy tam budete dělat, až vás tam zamordujou? :nevim: A taky paradox - zatím teda ťuk ťuk ťuk tu NIKDY NIKDO NIC neukradl, a že jsme jednu dobu ani nezamykali auta a klíče nechávali uvnitř. To by se na ulici ve městě asi stát nemohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
11.1.13 20:41

Já se víc bojím projít v noci po náměstí, než být doma na samotě. Bydlím mezi městem a vesnicí, sousedi jsou většinou jen sezonní obyvatelé…ale nebojím se. Tchýně mi dokonce nadává, ať se zamykám a já jí říkám, že pokud nás bude chtít někdo vykrást, tak stačí hodit šutrák do okna, které je nízko nad zemí…
Svýho času v blízkém okolí bylo jedno doupě okupované nepřizpůsobivými občany, tak to bylo horší, to se tu vykrádalo jedna radost, ale teď je tu už pár let klídek a pohoda ;)

Je to jen o zvyku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1204
11.1.13 20:42

My bydlíme na samotě, nejbližší civilizace je 2 km, kolem nás jenom les a je tady perfektně.. Žádní sousedi, nikdo neprudí, nikdo neočumuje.. Je fakt, že ze začátku jsem tady měla strach, hlavně večer.. Bydlíme na docela rozlehlém starém statku a občas jsou tu slyšet zvláštní zvuky, ale zvykla jsem si a neměnila bych. S přítelem máme oba zbroják a oba zbraň + máme 2 velké psy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová