Mentálně postižené dítě

12748
11.1.13 12:16

Mentálně postížené dítě

Ahoj všem, mám 6leté dítě, má mentální retardaci lehkou. chodíme do školky, ale jsou tam problémy, dětem mačká na hlavu, holkám tahá za vlasy, neustále vykřikuje, je neposlušný, rodiče si mi stěžují :,(.od září vnastoupí do školy speciální, už se těším až tam bude. chodíme k psychologům a psychiatriččce. předepsala mu Ritalin, chtěla bych se zeptata jaký s tim máte zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12748
11.1.13 12:33

Četla jsem na ineternetu o úřípravku rybí tuk Eye q prý je vhodný pro děti s tímto postiženým, máte někdo i s tímto přípravkem zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
11.1.13 12:36

Známé dítě má ADHD, projevy jako u tvého syna, taky na Ritalinu a super, byl schopen se ve škole soustředit, měl lepší známky, byl mnohem více v pohodě. A sám to hodnotil kladně, což je taky super. Teď už je větší a léky nepotřebuje. Neboj se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
11.1.13 12:36

@blegmola Ahoj, proč se neobrátíš na nějakou organizaci, která sdružuje rodiče dětí s MP? Tam by Ti třeba mohli pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
11.1.13 12:37

@blegmola
včera tu o tom kdosi psal v nějaké diskusi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
11.1.13 12:38

Jeuzdíme do strakonic do diagnostického ůstavu a moc nám tam pomáhaj, ritalin mu ve školce pomáhá se lépe soustředit, ale podle paní učitelkky tak jen na 2 hodiny a pak je vše při starém :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
11.1.13 12:39

@fatin třeba protože tu mohou být rodiče s dítětem, které má MP?

Já také zvažuji návštěvu psychiatra, mám stejně starého syna. Budu číst, ztaím nemám čím přispět.

• Citovat
  • Upravit
11530
11.1.13 12:41

Nemáte nárok na asistenta? Asi by se v tomto případě hodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
11.1.13 12:41

Byron:a jaké příznaky má váš syn?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
11.1.13 12:42

Asistenta nám bohůžel nepřidělí, už jsme to zkoušeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185

@blegmola Eye q užíváme cca měsíc na doporučení neuroložky, u nás z důvodu urychlení dozrávání CNS a výsledky vidím ve zvětšení bystrosti a možnosti s dcerkou (2,5roků) tzv. " líp vyjít". Dáváme lžičku denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748

Jaký má váš syn příznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
11.1.13 12:43

Tak to je dobře :) dneska mu ho dojedu koupit, chtěla bych ten rybí tuk zkusit místo toho ritalinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
11.1.13 12:45

@blegmola No, špatné soustředění, neklidný, někdy je skvělej, někdy s ním nelze se domluvit, střídá se to.

• Citovat
  • Upravit
becky87
11.1.13 12:48

Mam dite se stredne tezkou mentalni retardaci, leky jsem odmitla..Mame bachovky a zatim se da rict ze ok ;) je v normalni skolce a asistenci(mnou).na asistentku zatim nemame a do sepcky ho davat nechci, przatim. Neslo by to tak, ze by si ve skolce byla s nim?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová