Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, mám 6leté dítě, má mentální retardaci lehkou. chodíme do školky, ale jsou tam problémy, dětem mačká na hlavu, holkám tahá za vlasy, neustále vykřikuje, je neposlušný, rodiče si mi stěžují
.od září vnastoupí do školy speciální, už se těším až tam bude. chodíme k psychologům a psychiatriččce. předepsala mu Ritalin, chtěla bych se zeptata jaký s tim máte zkušenosti
Četla jsem na ineternetu o úřípravku rybí tuk Eye q prý je vhodný pro děti s tímto postiženým, máte někdo i s tímto přípravkem zkušenosti?
Známé dítě má ADHD, projevy jako u tvého syna, taky na Ritalinu a super, byl schopen se ve škole soustředit, měl lepší známky, byl mnohem více v pohodě. A sám to hodnotil kladně, což je taky super. Teď už je větší a léky nepotřebuje. Neboj se toho.
@blegmola Ahoj, proč se neobrátíš na nějakou organizaci, která sdružuje rodiče dětí s MP? Tam by Ti třeba mohli pomoci.
Jeuzdíme do strakonic do diagnostického ůstavu a moc nám tam pomáhaj, ritalin mu ve školce pomáhá se lépe soustředit, ale podle paní učitelkky tak jen na 2 hodiny a pak je vše při starém ![]()
@fatin třeba protože tu mohou být rodiče s dítětem, které má MP?
Já také zvažuji návštěvu psychiatra, mám stejně starého syna. Budu číst, ztaím nemám čím přispět.
@blegmola Eye q užíváme cca měsíc na doporučení neuroložky, u nás z důvodu urychlení dozrávání CNS a výsledky vidím ve zvětšení bystrosti a možnosti s dcerkou (2,5roků) tzv. " líp vyjít". Dáváme lžičku denně.
Tak to je dobře
dneska mu ho dojedu koupit, chtěla bych ten rybí tuk zkusit místo toho ritalinu
@blegmola No, špatné soustředění, neklidný, někdy je skvělej, někdy s ním nelze se domluvit, střídá se to.
Mam dite se stredne tezkou mentalni retardaci, leky jsem odmitla..Mame bachovky a zatim se da rict ze ok
je v normalni skolce a asistenci(mnou).na asistentku zatim nemame a do sepcky ho davat nechci, przatim. Neslo by to tak, ze by si ve skolce byla s nim?