Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hlavně potřebuje mít věci na stejným místě a pravidelný režim to taky pomáhá, skrátka aby byl v klidu, ![]()
Ono je to s tema doktora má těžký… Znama ma opozdenou holčičku. je ji rok a snad ani neleze. Pediatr tomu nepřišla dal vyznam a ted cvičí vojtovku. kdyby zacali dřív, bylo by to uspesnejsi
Měla jsem také komplikovaný porod, tak se bojím…zatím je nám 6 tydnu..
Jak říkám do jeho tří let mi furt doktorka dětská říkala že se to spraví ale když se nic nedělo tak uznala že bude postiženej a objednala nás k psycholožce a školka mu taky hosně pomohla
Myslím si že kdyby mi doktorka řekla už dříve že se s ním něco děje tak bych s ním za pomocí psychologů se učila a bylo by to daleko lepší než to bylo
@blegmola už kolem toho roku byl vznětlivej? No, to co jsi vyjmenovala, tak syn začal dělat cca ve stejnou dobu, jen teda ještě ani nic neřekne (vydává hlázky, sem tam nějaká slabika jako ga, je atd.ale bez významu). Bude mu 11 měsíců. Ale je fakt, že dlouho nic a teď během měsíce začal sedat, stoupat si a sem tam lézt (raději se stále plazí). Knížky pozoruje jen chvíli a také je zavírá, ale v daném věku mi to až tak zvláštní nepřijde. Vidím, že je pomalejší, ale snad má jen své tempo.
Jj už kolem roku začla být takový. doktorka říká že má lehkou retardaci ale dolní pásmo, takže napůl lehká až střední. ale paní s diagnostickýho ůstavu co ho vyšetřovala tak říká že bude určitě na tom líp, ale on se olikrát nechce mnoc projevovat takže to moc nepoznáme, myslí si že až nastoupí v září do školy a začne se učit takže to poznáme. já jsem s tím smířená, ale lidi ve vsi když se nsrodila a jak ho začli pozorovat tak o nom začli říkat co je to za dementa atd tpé byli pro mě nejhorší chvíle ![]()
A když jsem čekala druhý dítě tak se povídalo jestli bude stejně blbý dítě jak to první
@blegmola tak to mi je líto, lidi jsou fakt zlí
Tak snad se to šlolou zlepší. Já se snažím být v klidu, ale když se okolí ptá, tak to ve mně občas trochu hlodá, pak si zas přečtu diskuze, kdy je vše o. k. a jsou jen pomalejší, tak to neřeším, ale nejhorší je takové to jestli to je ještě dobrý nebo už ne. Člověk má obavu, aby něco zbytečně nezanedbal, nebo naopak, abych to moc neřešila a Dr. nás pak třeba neposílal na cvičení/vyšetření zbytečně.
Tak uvidíš
ale určitě to u vás nebude tak vážný, já fakt nevěděla jak k němu přistupovat kdyby mi dokotorka řekla jak na něj tak by to bylo lepší. ale ted už bude jenom líp, fakt se hodně zlepšuje a má už i velkou slovní zásobu, je to můj miláček ![]()
A když se mě okolí na něj ptá, snažíím se být vlídná, ale nejradši bych nikomu nic neříkala
@jowana Opozdeny vyvoj, uz od narozeni, neprisal se, sonda, byl gumovej, ve dvou letech poprve se postavil poradne na nozky. Doktori, jen ze je to chlap, tak ze je pomalejsi. Nakonec ve trech letech vydupane vysetreni a tam se zjistila diagnoza.Na muj popud ve dvou letech, psycholozka, SPC, psychiatricka,neurologie.Tam vse potvrzeno.Ale kdybych si to neoblitala tak doted nic nevim. ![]()
@blorchi teda to se divim, málo problémů neměl, že ho neposlali na vyš. dřív. Kolikrát se tu člověk dočte, jak Dr. plaší, když se neotáčí v 5M a hned je ženou na neurologii a cvičit a u vás komplikací bylo dost a neřeší to
Jak moc se u něj vývoj opožďoval co se třeba toho otáčení, lezení a povídání týká?
@jowana presne uz ti to asi nereknu, bych se musela podivat do knizecky a me se nechce
ale na kolinka zhruba v roce a pul, sezeni nejak v roce to chozeni kolem toho druheho roku.Hele ja litala furt za nasi obvodni a ta na to kaslala, taky ted je jak milius ![]()