Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@1024 píše:
@Klarinec To je mi líto, partner je v této chvíli podpora nejen finanční.
My taky vyskakovat nebudeme, proto možná manžel vrčí. Zbyde nám 4500Kč na jídlo, drogerku, oblečení, věci do školy a bezlepkovou dietu. Pokud příspěvek na dceru neschválí, budeme se asi pást.
Taky to nemáte jednoduché a kord se dvěmi dětmi, jsi statečná
@blorchi do skolky ho zkusim dat, a az prijde posudek zkusim si vydobit jeste jednu doporucenku k jinemu psychologovi, dekuji za reakci jak to zvladas?
@mari1912 píše:
@Klarinec
nemám zkušenosti, ale podle toho co píšeš, mě nepřijde nijak zvlášť jiný. Každopádně vše je možné, ale já bych rozhodně trvala na ještě jednom vyšetření u jiného psychologa, kterému bych ovšem předešlou diagnozu neprozradila
Držím palce a nenech se rozhodit okolím
to byla jedna z prvních myšlenek, která mne napadla, jiný psycholog, kterému nic neřeknu co na to řekne. jen nevím jestli mám na to po tak krátké době nárok.
@Anonymní píše:
@1024 a nemáte jako celici nějaký klub, kde by ti někdo poradil kam se obrátit? vždyť ta dieta je finančně náročná, nemůžeš koupit jakýkoliv jogurt, jen blbá tatranka stojí přes 10 korun, co mouka, těstoviny. Jasný spousty věcí třeba upečeš, ale stejně je to drahé. Výběr je v dnešní době slušný, vlastně lidi s celiakií nejsou nijak omezováni, ale stojí to prachy. Já koupím mouku za 10kč ale ty he.K.
Jsem ráda, když ve slevě za 70Kč
. Navíc dcera je vybíravá, chce pečivo jen od drahé italské firmy, doma ji nechutná, jen sladké to peču celkem dobré a i mě to chutná, když zbyde. Jogurty kupuji už od pradávna Hollandii a tu jedině v akci ve velkém.
Kluby jsou, ale zatím nemám vše pořádně prostudované. Jsme nováčci. Nějak bylo nějak bude.
@Klarinec Mě třeba psycholožka sama doporučila centrum při FN Vinohrady, nějaké spec. centrum, mají prý i svého psychologa. Takže nárok tam nejspíš bude, má chodit každého půl roku ať už k ní, či k někomu koho si vybereme
@Klarinec píše:
@blorchi do skolky ho zkusim dat, a az prijde posudek zkusim si vydobit jeste jednu doporucenku k jinemu psychologovi, dekuji za reakci jak to zvladas?
Uprimne?
Jak kdy.Ale malej ma hodne zachvaty agrese a vzteku.Mam nervi na krajicku
Ale to je ted pres prazdniny.Ma 4,5 celdonne na plinkach.Jsme v normalni skolce s integraci a s asistenci.
Ale trvalo to skoro rok nez jsem vse vyridila, tu asistenci. Presto je to nas milacek
![]()
@blorchi tyjoo smekam, o tom vzteku neco vime, psychika mi taky z toho zkace a dost, naposled dostal takovy zachvat mel ruce v pest kricel mi na nadrazi byly jsme na vyletu a neslo ho utisit, chtel jit do vlaku kterym jsme nejely, nevedela jsem vubec co delat, pritiskla ho k sobe do par minut to prestalo on si jen na me lehl a uplne vycerpany koukal do blba a na nic nereagoval, hodne me to vydesilo, od te doby ty domaci amoky beru uz s rezervou no, ale je to narocny, to mas pravdu..
@1024 to by bylo super, bude prvni co budu zjistovat u detskeho az za nim pujdu
@Klarinec hm, presne tohle dela i Adam
Vis co, oni proste na jednu stranu za to nemuzou.To je ta retardace, na druhou stranu je treba jim dat vychovu i tak
proste neomlouvat to nemoci.Je to tezke, trva to daleko dyl nez se zdravym ditetem, kolikrat ani nedojde k tomu, ze si to to dite uvedomi, ale je treba proste na to brat zretel.Ja to vidim ted, nekdy mam chut ho proste nechat odejit do jine mistnosti a at si rve jak chce. Nejsme proste stroje
Ale verim, ze bude lip, jen co zacne skolka
hele a tu skolku zkus stopro.Bud to bude fajn, maleho zdrave deti potahnou dopredu, tak jako adamka, nebo proste ne a budete doma. Navic pokud bude fajn reditelka muze mu na jare zkusit vyridit pres VASE SPC, asistentku. ![]()
@blorchi to ja ho necham v te mistnosti, kdyz chytne ten svuj amok a jdu proste pryc, jinak bych neuhlidala svoje emoce, ktere jsou samy o sobe dost labilni. a kdyz to je na ulici tak ho tisknu k sobe a lidi koukaji a je to des. uz kolikrat jsem proto vynechala tolik akci… v te skolce vidim nadeji urcite, on je hrozne moc spolecensky, jen to tak nejak neumi si hrat s ostatnimi ani s hrackami. SPC jeste zadne nemame, cekam na zpravu od te psycholozky a pak se veci posunou dal, ale je super, co vse umi nabidnout. reditelka vypadala velmi vstricne, no uvidime ![]()
@1024 trosku docitam. Myslis ze to u vas muze nejak souviset s tim udrzovanim tehotenstvi? Jak to udrzovani probihalo pokud se muzu ptat ![]()
@1024
A kolik dceri je?
Ja prave myslim, ze ani tolik nezalezi na tom socialnim setreni, ale na tech zpravach. Takze pokud neco neumi, musi to byt vlastne podlozeno v tech zpravach, ze to neumi proto, ze je nemocny a ne treba liny ci se mu doma nevenuji (coz prosim te neber osobne, a, e jen jako vseobecnou myslenku ![]()
Ale nejvic asi zalezi, jakeho mate revizaka ![]()
@quinny Já myslím, že ano. Syn byl od počátku problémový
. Od 9tt jsem měla hematom, krvácela jsem a do nemo jsem si šla pro vyčištění, tam zjistili, že mimi žije, jen má vedle sebe krevní sraženinu. Pak vše v pořádku, jen byl menší než udávaný týden /ale to je určitě tím 40denním MS cyklem, kdy nebylo možno dopočítat, kdy vl. plodné dny mám/. Ve 31+4 odteklo trochu vody. Od té doby jsem ležela u Apolináře, voda odtékala pomalinku, někdy vůbec, dostala jsem po přijmu hned ATB, na dozrávání plic a magnezko proti kontrakcím. Chtěli mě řezat už po 33tt, ale doktor dle průtoků v pupečniků nakonec dal termín na den, kdy jsme paradoxně opouštěli nemocnici tj.36+3. Ve 35tt byla po vedkých vedrech bouřka, dostala jsem zimnici a voda začala odtékat rychleji, začaly kontrakce. Pak už jen akutní císař ve 35+1,byl konec pánevní. Myslím, že porodníma cestama by asi nepřežil
.Byla jsem ráda za celkovou narkozu, neb to co jsem si pak přečetla ve zprávě mě celkem rozhodilo. Apgar 2,6,7,brachykardie, hypotonie, bez spontální dechové aktivity, při insuflaci ambuvakem do 3.minut, přetrvává výrazná bledost a hypotonie. A ještě mi ho pořezali za zadečku
Po porodu mne nikdo o takovéto věci neinformoval, doktor při propuštění řekl, že je to naprosto běžné. Dost jsem si oddychla, když nás neuroložka v 15 měs. jakoby vyřadila z prav. kontrol, neb dotáhl svůj PMV vývoj na normál. Cvičili jsem vojtu a to ho vždy pochválila. Jenže pak jsem začala cca ve 2,5 r. porovnávat se stejně starým sousedem, který už dávno mluvil. KAždý říkal, že to dožene. No mě to dohnalo k dětské a vyžádala si dopor. na neurol. Ta mě odeslala na foniatrii, ta na psychologii a už to jede. Ještě chodíme na endokrin.,neb bere prášky na štítnou a je v pozorování kvůli možné celiakii, kterou má dcera. Endokrin. se zase nelíbí, že ve 3 letech má jen 92cm a 12,5kg a tak jdeme ještě na antropologii, kde ho budou měřit-oba s manželem jsme vysocí, já 176 on 180cm. Dělali mu kostní věk z levého zápěstí podle RTG a tam měl 2,75,což v té době odpovídalo.
@1024 a nemáte jako celici nějaký klub, kde by ti někdo poradil kam se obrátit? vždyť ta dieta je finančně náročná, nemůžeš koupit jakýkoliv jogurt, jen blbá tatranka stojí přes 10 korun, co mouka, těstoviny. Jasný spousty věcí třeba upečeš, ale stejně je to drahé. Výběr je v dnešní době slušný, vlastně lidi s celiakií nejsou nijak omezováni, ale stojí to prachy. Já koupím mouku za 10kč ale ty he.
K.