Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sarik12 Dceři je 9,5 a je celiak, tam je to jen o šetření a zpráva je pro všechny stejná- buď celiak je a nebo není, výsledky přiklepnutí jsou však u každého jiné. Možná jsi měla na mysli syna, na toho jsem se ptala, zda by se mohlo pobírat pnp, ten je zaostalejší.
@1024
Ne zajimalo me kolik je dceri, tam to opravdu zalezi na revizakovi, pritom tady by melo jit slis o dg a ev vek ditete. Neexistuje jeste nejake dietne?
Syna vim, tos psala kolik mu je. Tam sem to prave myslela tak, ze zalezi, co mas ve zpravach na ten PnP. Klidne bych si zadala a uvidis, jestli to vyjde nebo ne. Jinak moje triletacka ma taky asi 92 cm a 11,2 kg a to je normalne donosena. Ma teda alergii na psenici. Takovyhle drobnych deti, znam spoustu. A je fajn, ze predtim vse dohnal. Ted si psala, ze ma tu dysfazii? Se uz ztracim, co kdo psal
@Sarik12 Aha, tak to jo
. No já se v tom už sama taky kolikrát ztrácím. Jojo, syn má dysfázii. Jsme na uplným počátku, kdy mi vl. nikdo ani nevysvětlil, co to znamená, jak s ním pracovat, jen odkaz na spec. centrum, kam mi ale nikdo dopor. nedá, musím se inf.sama. Tak jsem kont. doktorku a poslala ji zprávy z porodnice a z psychologie. Četla jsem starý článek, že to budou teprve stavět a prioritně přijímat děti narozené ve FN Vinohrady. Ale nyní co to už stojí tak berou i jiné, on je narozený tam, mají o něm zprávy, tak snad to dobře dopadne a dostaneme se tam. Pak bych po nějaké určité dg. zkusila zažádat. Ale raději bych byla kdyby to nebylo třeba
Jo a ještě doplním, že mě ze sociálky řekl, že větší šanci mají pnp dostat celiaci starší, neb to prý omezuje více jejich osobní aktivity, ve škole a tak…no a vida ho-neuznali jí je. kamarádce uznali také 1 st.,ale její chlapeček je krom celikie i diabetik a je stejně starý jako ten náš
Ahoj, tak jsme byli u neurologa, napsal nám Nootropil, mimochodem 3 balení 600kč,
a máme prý hlavně začít co nejdřív s logopedií. Jinak s těma chlapama je to přesný, ten můj si vůbec nepřipouští, že malému něco je, od začátku říká, že je jen pomalejší a všechno dožene a já jsem ta hysterka, co přehání ![]()
@dari74 Jo o tom mi řekla jedna maminka v diskuzi, co jsem založila před objevením této. My bereme EYE Q v tekuté formě, balení vyjde na cca 40 dní a stojí skoro 400Kč, takže pro matku bez příjmu lahůdková záležitost
. Ale je fakt, že se lehce uklidnil apoń ve spaní, do té doby se budil co 2-3 hodiny, výjekem a někdy nezadržitelným pláčem. Teď už dokáže spát i celou noc. Nevím, zda dávat díky přípravku, ale dávat ho budu rozhodně dál. Na tebou zmiňovaný se pak také optám, jsem zvědavá co mi k tomu neuroložka poví.
@zikado píše:
@Klarinec Přesně nepotvrdilo se z to ho vůbec nic a to nás hnali od čerta k dáblu všichni psali, že je tato diagnoza vice jak pravděpodobná, jen jeho pediatr prohlásil, že je jen mírně opožděný a taky trochu líný…
tak tohle byla reakce našeho dětského také, že se mu to nezdá a že to nechápe, že dle něho i logopedky je tam znatelné opoždění, ale hodit takovouto diagnozu od boku se mu nezdá, více že řekne až dojde zpráva, je fajn vědět, že to takhle funguje taky, byla bych nešťastnější pod sluncem kdyby to bylo u nás stejný…
Tak jsem si přečetla zprávu pořádně a díky příspěvkům zde i více rozumím. Pak tam má ješte poruchu pozornosti.
@Sarik12 24/7 3 roky, ale měl být 27/8. Zpráva je ze 13.8.,tudíž 3 roky a 3 týdny.
@dari74 píše:
@1024 Taky jsem z toho smutná, ale zase ta psycholožka mě uklidnila, že určitě mluvit bude a vše postupně dožene, ale za jak dlouho, to je ve hvězdácha právě doporučila kontaktovat tu rannou pěči, že tam poradí jak nejlépe s dítětem pracovat.
Nečetla jsem celou diskusi, děti mám relativně zdravé. Ale také doporučuji, je to to nejlepší, co v tuto chvíli můžete udělat. Dostanete i kontakty na růrné neziskovky atd. a opravdu vám odborně poradí, jak s dětmi pracovat, aby toho co nejvíce dohnaly. Moc držím všem maminkám a dětem palce. ![]()
@1024
Tak to mi zas tak strasne neprijde, o pul roku. To muze dohnat, akorat ta rec bude dele trvat. ![]()
@Sarik12 No já taky doufám, ale bojím se, aby nestagnoval. V postatě od 2 let je s mluvou skoro na stejné úrovni.