Mentálně postižené dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2969
26.8.13 22:26

@dari74 My se naštěstí nedostali, jinak by manžel nechtěl nic slyšet o dalším roku zadarmo doma. Pleny jsme kompletně den/noc malá/velká odstranili za týden 3 roky. Občas se povede nehoda, že mu uteče malý bobeček, ale jinak je šikula. Pít z hrnku umí, ale já jsem pořád taková opatrná, aby se nevylilo :oops:,že mu možná nedávám víc důvěry. Sám se nají jen když je polotuhé, např. maso, brambor se šťávou a zamíchané dohromady. Lžíci drží, jak jsem se dozvěděla, dlaňovým úchopem. Kalhoty si svleče, ale je netrpělivý, hned se vztekne, když něco nejde. Ale pomáhá, sám by si triko ale neoblíkl ani nesvlíkl
Neuroložka nám doporučila Eye Q nějaký preperát z mořských ryb, je pravda, že po 3 měs. se trochu zlepšil. Za foniatričkou a neurol. jdeme tento měsíc, tak uvidíme, dětská jen řekla, že bude potřeba logo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.13 22:32

@1024 mě dr(psychiatr) řekl že mi celé roky utíkají peníze, že bych na dceru měla brát. Ale já se s tím nějak nedokážu vyrovnat, beru to jako konečné řešení že bude mít papíry na hlavu :,( fakt jsem z toho smutná. Dokonce nám řekl, že by bylo dobré ji v 18 částečně zbavit možnosti rozhodování, je prý ideální bílý kůň. Takže když si na někoho vezme půjčku, a ona toho schopná je, je hrozně důvěřivá a hodná, má potřebu pomáhat. Tak by prý bez mého nebo manželova podpisu byla ta smlouva neplatná.

K.
anonym jsem ne proto že bych se za dceru styděla, ale nerada bych aby ji to někdo otloukal, už takhle to má těžké. Holky co mě znají vědí kdo jsem, ale nikdy nevím kdo to tady čte a s mými příspěvky zde mě může někdo vyhledat nebo i dcera ví co zde mám za nick.

• Citovat
  • Upravit
24
26.8.13 22:36

Jeee to jsem úplně překvapená kolik reakcí tu během jedné chvilky je. Moc si toho vážím. K psychologovi nám dal doporučení neurolog, několikrát jsem totiž byla s malým u dětskýho, který mi na vše říká, je jen líný nechce se mu to dožene. když jsem si stála za svým, že se mi to nelíbí a vím, že to není tím, že je líný, ale je tam nějaké opoždění, které nevězí jen v řeci, odeslal nás k logopedovi. Na druhý den mě kontaktoval s tím, že zvážil mé pochyby a objednal mě k neurologovi, ten kluka tak dvě minuty prohlížel dal mu knížku ať mu ukáže na obrázky na které neukazuje a pak mi řekl, že by ještě do konce roku počkal s tím, jestli se to nějak rapidně nezlepší, tak to začne řešit a odešle nás na genetiku, metabolická vyšetření, případně kliniku, kde pár dní pobudeme, a že do té doby chce vyšetření psychologa, i když on teda by to zatím nijak zvlášť neřešil a že nechápe, proč jdeme na logopedii, že je na to brzy. Na logopedii mě řekla, že už jsme tam měly být daleko dřív, a že s klukem začne mluvit, respektive ho učit mluvit od úplných základů. tam chodíme pravidelně jednou týdně. výsledky žádné zatím. Reakce doktora i logopedky byla stejná, překvapující a nevěděly co mě jako mají na to říct když jsem jim řekla co mi psycholožka vše řekla a že počkáme na zprávu co v ní bude. logopedka na to dodala ještě, že z jejího pohledu by mentální retardaci vyoučila, protože má podezření na jiné diagnozy, které mi neřekne dříve než ve třech letech, protože do té doby by se dětí takto diagnostikovat něměly. tak teď jen čekám. Psycholožka když ukončila diagnostiku tak mi řekla, že jeho opoždění je výrazné a že to je lehká mentální retardace s velkou poruchou pozornosti, která mu postižení bude velmi komplikovat, že si mám vyhledat SPC kde mi sevším pomůžou a poradí (o tom dětský nechtěl ani slyšet, že to až v posledním případě)že to je jistě rána, že je první kdo mi sděluje diagnozu, že to budu určitý čas popírat, ale pak se s tím srovnám, ať si vyhledám různá fóra a občanská sdružení kteří se věnují mentálně postiženým dětem a bavím se o tom s maminkami, že mi to pomůže a ulehčí, že v Davídkově případě ať počítám se speciální školkou, násedně i školou, že jeho mentální vývoj se bude vyvíjet vždy o 1/2-2/3 zpět, takže když mu prý bude devět bude přemýšlet jako 5-6letý dítě. a s tou školkou říkala, že musí separace od matky proběhnout v naprostém pořádku, proto nedoporučuje školku, až po roce po kontrole následně speciální školkou. Byly jsme ve FN v HK jmenuje se Dagmar Jakubská, našla jsem ji na netu, protože tady v okolí žádní lepší psychologové nejsou… zavřela jsem dveře a hroutil se mi svět, a prostě odmítám z jedné diagnozy prijmout tento fakt. nevím jestli mám nárok na to, aby byla provedená v blízké době jiná diagnostika, jestli to pojišťovna pokryje či ne, dětský mi na nic neodpoví, jen mi řekne, že dokud nemáme zprávu tak je předčasné se takto bavit, a to že já jsem ráda, že stojím už nevídí. Já ho teď pozoruju každým dnem. a prostě mě to nepřijde tak, je fakt že tomu necelýmu dvouletýmu dítěti odpovídá, nicméně to přece může být jen nějaké opoždění, nemusí to hned znamenat poruchu intelektu, když neudělá pár úloh u psychologa nevím co si myslet, do školky jsem rozhodnutá ho dát proč bych toho nevyužila, chci jim to tam říct tohle celý, jen nevím jestli je to dobrý nápad, moje matka říká ať tam nic neříkám a normálně ho tam dám, jen nechci aby mu to nějak ublížilo, naopak si myslím, že by to tam měly vědět, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
26.8.13 22:38
@Anonymní píše:
@1024 mě dr(psychiatr) řekl že mi celé roky utíkají peníze, že bych na dceru měla brát. Ale já se s tím nějak nedokážu vyrovnat, beru to jako konečné řešení že bude mít papíry na hlavu :,( fakt jsem z toho smutná. Dokonce nám řekl, že by bylo dobré ji v 18 částečně zbavit možnosti rozhodování, je prý ideální bílý kůň. Takže když si na někoho vezme půjčku, a ona toho schopná je, je hrozně důvěřivá a hodná, má potřebu pomáhat. Tak by prý bez mého nebo manželova podpisu byla ta smlouva neplatná.K.
anonym jsem ne proto že bych se za dceru styděla, ale nerada bych aby ji to někdo otloukal, už takhle to má těžké. Holky co mě znají vědí kdo jsem, ale nikdy nevím kdo to tady čte a s mými příspěvky zde mě může někdo vyhledat nebo i dcera ví co zde mám za nick.

Já myslím, že za anonym tě nikdo odsoudit nemůže. Ty máš asi holčinu starší, že…když máš už takové zkušenosti. Pořád tomu nevěřím, je celkově jak batole. Má ve 3 letech 92 cm a 12,5kg, takže ani nepůsobí pro neznalé okolí opožděně. Snad se stane zázrak. Myslela jsem si, že psych. mi ukáže jak s děckem pracovat, ale od toho jsou spíše ty spec. školky, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
26.8.13 22:42
@Klarinec píše:
nevím co si myslet, do školky jsem rozhodnutá ho dát proč bych toho nevyužila, chci jim to tam říct tohle celý, jen nevím jestli je to dobrý nápad, moje matka říká ať tam nic neříkám a normálně ho tam dám, jen nechci aby mu to nějak ublížilo, naopak si myslím, že by to tam měly vědět, nebo ne?

Já bych ho tam nedala, příp. učitelkám řekla, jak na tom je. Může být stresovaný, že neumí co ostatní, chuderka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
26.8.13 22:48

@1024 Taky jsem z toho smutná, ale zase ta psycholožka mě uklidnila, že určitě mluvit bude a vše postupně dožene, ale za jak dlouho, to je ve hvězdách :( a právě doporučila kontaktovat tu rannou pěči, že tam poradí jak nejlépe s dítětem pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.13 22:48

@1024 no ono je teď docela průser ten, že do speciálních/praktických školek/škol berou jen opravdu špatné děti. Mě tam holku nevezmou, protože je na tom dobře. To že je ve škole za debila, blbečka a outsidra nikoho nezajímá. Takže chodí do klasické ZŠ, má individuál. A letos budu bojovat aby měla plán udělaný podle praktické školy, ne jen individuál. To sice nezmění nic na tom, jak ji berou spolužáci ale ji se uleví, prostě její mozek přijímá jen určité množství informací. Ve středu jde dělat opravky ze zeměpisu, no pokud nebude učitelka fakt dobře naladěná tak nemá šanci, já už jsem tak hrozně unavená, kolikrát si říkám že už fakt nemůžu, nejradši bych se někam zavřela a řvala :zed:

K.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.13 22:49

@Klarinec pošlu ti SZ jo?

K.

• Citovat
  • Upravit
15752
26.8.13 22:50

@1024 .tak o PnP si zazadt muzes, ale je dulezite uz mit k tomu zpravy od lekaru. A jak ste dopadli s tou celiakii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
26.8.13 22:51

Taky jsem se rozhodla do školky nedat, neumím si ho tam mezi 28dětmi představit, k tomu 2 učitelky, které budou naštvané, že nic neumí a akorát je zdržuje :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.13 22:53
@dari74 píše:
Taky jsem se rozhodla do školky nedat, neumím si ho tam mezi 28dětmi představit, k tomu 2 učitelky, které budou naštvané, že nic neumí a akorát je zdržuje :cert:

mě to přijde škoda, mohla jsi to aspoň zkusit, učitelky upozornit, ono děti táhnou, třeba by to bylo pro syna dobré.

K.

• Citovat
  • Upravit
2969
26.8.13 22:55

@Sarik12 Zpráv máme plno, idyž nevím jaké jsou ty nejdůležitější. S celiakií zatím spíš špatně. Dceři uznali jen 2 ze tří požadovaných potřeb, neuznali ji osobní aktivity, mohli jsme se před rozhodnutím vyjádřit. To jsme udělali a oni poslali dopis, že se tím zase znova zabývají. No ale vidím to bledě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
26.8.13 23:01

Hodně jsme to doma řešili a dáme ho až za rok, vůbec z toho nemám dobrý pocit že by tam měl chodit, navíc má 2 starší bratry, takže vzor má a ti šli do školky ve 3,5l a ve 4letech a nemyslím, že by o něco přišli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
26.8.13 23:03

Koukám, že mé starosti, oproti těm Vaším jsou sranda, obdivuji, že to zvladáte, jako obdivuji všechny maminky co se zdravotními nesnázemi dětí uměly poprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
26.8.13 23:05

Mě sama pediatrička říkala, že tříletí mají být doma s mámou, že ten rok o nic nepřijdou. Jen mě mrzí manžel, že ten tohle vůbec nevidí. Mě bere jako flákače, co chce být doma. Jako nemám problém jít do práce, ikdyž se mi moc nechce a dát ho do soukromé, ale co to dítě tam :?: :?: Připadá mi, že od 2 let je to s ním na stejné úrovni a pokrok žádný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová