Mentálně postižené dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2969
28.8.13 21:40

@Sarik12 Jasně Vinohrady je uplně jiná, jak jsem stará tak jsem blbá :roll:,proto jsem psala, že se tam v podstatě narodil. To víš naplavenina :lol:. Nevím proč jsem měla za to, že Vinohrady je to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
28.8.13 22:10

@1024
Takze jdete na ten DAK, Karlov?
V cem myslis, ze ti pomuze u maleho komplexni pece?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
28.8.13 22:22

Jojo tam. Tak myslím, že mu tam udělají třeba svůj vlastní posudek, potvrdí nebo zmírní. Možná jsem naivní, ale třeba doporučí logopedii, jak s ním pracovat, dodělají potřebná vyšetření na která se foniatrička zřejmě vykvákla - v květnu nás měla obj. na foniatr. kliniku a doteď nic. Chtěla jsem to řešit po létě, dovolené a tak, ale tohle mi přišlo vhodnější. Takhle jsem jen dostala zprávu od psych.,dětská řekla, no budete chodit na logopedii a nazdar.
Myslíš, že je to hloupost tam chodit, že je to zbytečné, že se na to ptáš? Mají to tam v jednom místě a my už navštěvujeme endokrin. na Bulovce, neurol. na Proseku, psych. na Václaváku, je to i časově příjemnější vše mít na jednom místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
28.8.13 22:44

@1024
No, ono to tam vse na jednom miste nebude. Respektive endokrinolog sidli o patro niz, neurologa maji i primo na komplexce, psycholog tam tusim take je. Foniatrie tam neni, leda vas poslou do zitne, (foniatricka klinika), kde pocitej alespon s dvoumesicnim objednavanim. Logopod tam take je, ale spis pry resi jidlo a tak nez rec :think:
Kdyz tam pujdes urcite nic neztratis, jsou tam mili a ochotni. A uvidis, jestli to splni tve ocekavani. Ja osobne bych tam ale asi nesla, snazila bych se najit dobreho foniatra a logopeda, vyzkousela bych ji klidne vic. O dysfazii toho moc nevim, takzenetusim, co vic by vam mohlo pomoci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
28.8.13 22:53

Uvidíme, jak se nám tam bude líbit. Mě naše foniatrička celkem zklamala, když na syna napsala zákrok, který mu neprovedla. Zkoukneme a zhodnotíme. Jinak díky za infa. Na fon. kliniku jsem měli jít právě do téhle nemocnice, pokud to trvá 2 měsíce, tak jsme to už mohli mít dávno za sebou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pipa.k
29.8.13 00:14

@1024 problematika získání PNP na celiakii je podle mě dobře popsaná na těchto stránkách http://celia-zbl.cz/poradna. Důležité je, aby v odborných lékařských zprávách byly rovnou popsány ty problematické životní potřeby.
Máme už starší dítě s LMR - 15 let. Za ty roky už jsme vyzkoušeli lecos. Bohužel, jak je jednou mozek poškozený, nedají se čekat zázraky i při sebelepší péči a stimulaci. Nejdůležitější je, aby dítě nebylo přetěžované a výuka ho bavila. Důležitější je sebeobsluha a takové ty praktické věci, než známky ve škole.
U tříletého dítěte není možné s konečnou platností stanovit LMR. Dítě může vývin dohnat, může se držet na stejné úrovni a bohužel se může i propadat. Ještě v necelých synových 4 letech nám psych. slibovala, že vývoj dožene (odpovídal na 3a půl - 4 roky) a že bude stačit odložit školní docházku. Bohužel nestačilo. V 7 letech IQ 62, nyní 68.
Já jsem byla hodně dlouho optimista a doufala jen ve všemožné dis. poruchy učení. Ale poctivě musím přiznat, že na něm to horší chápání bylo poznat už od malička. Ono takové to rčení o dlouhém vedení je na tuto diagnozu hodně přiléhavé. Mladší synové také dlouho nemluvili, ale chápali a reagovali na podněty bystře.

• Citovat
  • Upravit
15752
29.8.13 08:10

@1024
Jasne, bud z toho neco bude nebo ne.
Ja chtela s malou take na foniatrickou kliniku, jenze objednacka za 2.5 mesice u neslysiciho ditete, sestra lhala, ze tam nasi znacku naslouchadel nedelaji a nebyla to pravda. Takze jsem sla jinam, kde nas vzali za tyden a jsme tam spokojene.
Ted sem se uz v dubnu objednavala na tu kliniku na vysetreni, v kvetnu volam, bylo mi receno, ze cekame jen mesic, ze musim vydrzet. Volam v cervenci, nase papiry se ztratili, vezmem vas v zari, prijde vam pozvanka. Ta nedorazila volam znovu a na zari sme se nevesli :zed:
Sluch mu zkouseli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.8.13 08:33

@1024 nn
Asi sis to spletla s vseobecnou fakultni nemocnici http://www.vfn.cz/…cka-klinika/
na karlaku. Pod tu patri apolinar. http://www.apolinar.cz/

Kralovske vinohrady jsou na P10
http://www.fnkv.cz/…-klinice.php

Nad tim vubec neuvazuj jak by na tom byl po spontannim porodu. Ti dr moc dobre vedeli, ze tady je ten cisar nezbytny :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.8.13 08:43

@1024 myslim ze nic neztratite, kdyz to tam zkusite. :kytka:

@Sarik12 to je tedy drsnej pristup :zed: vsechno je hokd jenom o lidech :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
29.8.13 12:34

@Sarik12 Já myslím, že slyší dobře, rozumí i pološeptu z větší dálky, úkol se snaží splnit, rozumí co po něm chci, ale odvede jej od něj třeba motýlek na louce, podnět z televize apod.,příp. se při něm vztekne, že to nejde. Proto asi i ta dg.ADD.
Dělali mu jen EEG-pro výsledek jdeme teď v září, sluch ne, jen foniat. řekla, že pošle v květnu papíry na Karlák a ticho po pěšině.
Je to hrozné, jak se člověk musí pořád něčeho doprošovat, navíc u neslyšícího dítěte :zed:.
Dceru i syna jsem si sama chtěla nechat vyšetřit na krev, oba na svůj věk malincí a drobní a vyšla nám u dcery celiakie, u syna štítná žláza. Manžel nechápal, že chci zůstat se synem o rok déle doma a tak jsem si vyžádala vyšetření u neuroložky, aby se na něj podívala, přesvědčila mě, že je schopen MŠ a začala kolečka dalších doktorů. Pro okolí jsem přepečlivá a doktorů chtivá matka, ale já to cítím jako povinnost jim dát do života to nej nebo se o to alespoň pokusit. U dcerky jsme v 5-ti eltech zjistili tupozrakost a jak nám doktorka vynadala, že jdeme za 5 min.12. Jenže kdo to mohl tušit, holka nešilhala a že hůř vidí z ní taky nikdo nedostal. Je taková nekomunikativní, takže i to že ji nšco bolí z ní páčíme heverem.
@quinny Jojo, spletla, jak jsem psala výše. Nevím, proč jsem měla za to, že jsou to Vinohrady, bydlím tu teprve 12 let a nemocnicím se doteď vyhýbala jak čert kříži :P
Císař mi indikovali už při příjmu, byl konec pánevní a tak bylo jen otázkou kdy to provedou, nechali mě do poslední chvíle co to šlo-kontrolovali průtoky, co chvíle UTZ a odběry, odběr zbytku plodovky apod. Ale raději o tom nepřemýšlet.
Pipa. k Díky, juknu se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.8.13 18:09

@1024 pry prepecliva a doktoru chtiva,…to jo at se kazdy zamysli sam nad sebou, kazdy chce pro sve dite to nejlepsi a hlavne kdyz uz neco je aby se to dovysetrilo a vedelo se co s tim delat. Oni jsou vsichni chytri jen do chvile nez jde o ne same nebo jejich deti. Na to se vykasli 8)
Jj ja uz to pak docetla ze jsi se spletla. No ja zila v Praze jen 8 let a u apol pracovala takze proto me to zajimalo. Pece je tam spickova ;)
At se vam i vsem vasim detickam dari a ja uz vam tu nebudu plevelit diskusi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
30.8.13 17:43

Holky, jaký pohled máte na dudlík u takto starého a opožděnějšího dítěte. Náš ho má nonstop. Mám kolikrát co dělat, aby mi ho na ven dal do ruky, ale i tak jej beru pro strýčka příhodu sebou. Jakmile jede v kočárku, tak ho vyžaduje, spolu s malou bavlněnou plínkou. Je to jeho fetiš. Sice vypadá tak na 2,5r max.,ale i tak je to už ostuda. Jde mi o to, že bych se zbláznila, je to jeho droga. Už jsem mu ho kdysi zkoušela sebrat, byl bez něj týden, ale tatínek to psych. nevydržel a vrátil. Od té doby je to snad ještě horší než předtím, vyžaduje ho i u hry, na písku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
30.8.13 18:21

@1024 Náš má dudlík taky, ale trvala jsem na tom, že jen na spaní, jednu dobu ho totiž vyžadoval i přes den, zatím si ho sebrat nenechá. A večerní mléko pije z láhve z dudlíkem a když potřebuju, aby se víc napil, tak mu taky musím dát do láhve :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
30.8.13 19:13

@1024
Starsi budou 3, je zdrava a dudlik na spani a do auta ma porad a casto i pres den, kdyz ma krizi. Doma mi to neva, venku se snazime ji ho nedavat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
30.8.13 19:58

Jsem ráda, že mne tu neukamenujete, díky. Už jsem si v jedné diskuzi vyslechla, že mám zaostalé dítě, když má ve 2,75letech plenky. Teď už je nemá, odplenkoval se od všeho za týden 3 roky. Jen ten dudel mu prostě zůstal. Mlíko pije taky z láhve, ráno i večer, ale to mi neva, aspoň má výživu-s jeho jídlem je to taky na román.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová