Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kelynka píše:
@brisco tak to nase mala rekne jen mama, tata, baba, deda, haf, papa a to je snad vseZrovna zitra jdeme k psycholozce, tak jsem zvedava, co nam rekne.. Zatim se nikdo o nejake dysfazii nezminoval, ach jo
Sarah mela 30.listopadu 3roky
Tak se zeptej. Já jsem před rokem byla dost na prášky, teď´už to beru v pohodě. S touhle diagnozou se dá něco dělat.
@brisco no to se ti ani nedivim, ja uz jsem ted z toho nervozni
Takze se to pozna podle reci, ne podle chovani?
@kelynka ve třech letech nás na logopedii poslala ve třech letech dle gestace nám to diagnostikovali. Chování muže byt taky ovlivněné. Byla/je v cizím prostředí nejistá, nechala si vzít hračku i od mladšího dítěte, častěji si něco udělala. Se mnou zase byla víc palicata, hodne se vzteky válela po zemi. I ted se umi vzteknout.
@kelynka píše:
@brisco no to se ti ani nedivim, ja uz jsem ted z toho nervozniTakze se to pozna podle reci, ne podle chovani?
Jeden ze znaku byl, ze nerozumnela složitějším pokynum.
@brisco hmm tak jsem na zitra zvedava
Mala se taky umi pekne vztekat, dela mi naschvaly.. Kdyz s ni jdu ven, tak chodi schvalne ze schodu dolu a nahoru a ceka vzdy na mou reakci.. taky se umi valet po zemi..
To co po ni chceme udela, vse chce mit na svem miste.. treba bunda povesena, boty v botniku, postel ustlana.. atd.. vi vse co kam patri.. co se tyce opatrnosti sama na sebe.. je velmi na sebe opatrna, je pratelska v kolektivu, vzdy se rozdeli s kazdym.. no uvidime.. ![]()
@kelynka Tak dej vědet.
Jo, na počáteční rozmluveni je dobra ta mluvící kočka Tom, dá se to stáhnout do dotykace nebo tabletu.
@brisco ahoj, tak jsme dnes byli u psycholozky a rikala, ze na tuto diagnozu je jeste brzy a to poszuje logoped.. Az zacne vic mluvit, pak se to pozna.. Rikala, ze vsechno chape, co po ni chtela, hezky spolupracovala, akorat ta rec zaostava
![]()
@kelynka Tak prima. Ale jestli mas možnost, zkus se objednat do LOGA, my tam těch třech letech byli.
My jsme z Hodonina, to je hodne daleko, pokud je to v Praze. K psycholozce jezdime do Brna.. Dokud nebude pry mluvit, treba dve slova spojit, tak to nelze urcit, jestli se o vyvojovou dysfazii jedna. ![]()