Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka Tohle by jí třeba mohlo trochu uklidnit:
http://www.novinky.cz/…chlapci.html
@jenny.fields je to otázka, poradny do dnes nemají přesné informace jak vlastně postupovat vzhledem k nové vyhlášce 27, která má platit od 1.9.
nedávno jsem byla na semináři, kde se celkem dost živě diskutovalo o dané problematice, bylo to za účasti ředitelů ZŠ, praktických škol, speciálních pedagogů, pracovníků SPC zajímavé, že dámy s MŠMT, se omluvili jen pár hodin před zahájením semináře, kde měli tyto lidi seznámit s danou problematikou uváděnou do praxe
@Anonymní píše:
teď to nějak nechápu, asistent je tam, kde je žák který ho potřebuje a nemusí to být jen žák s LMP
Ano, záleží jestli je to asistent pedagoga nebo osobní asistent a také v jakém je dítě kraji. Když dojdou peníze, asistenti nejsou, nebo se dotují z platů učitelů. Takže ne každé dítě, které by asistenta potřebovalo, ho dostane.
@Anonymní píše:
@jenny.fields je to otázka, poradny do dnes nemají přesné informace jak vlastně postupovat vzhledem k nové vyhlášce 27, která má platit od 1.9.nedávno jsem byla na semináři, kde se celkem dost živě diskutovalo o dané problematice, bylo to za účasti ředitelů ZŠ, praktických škol, speciálních pedagogů, pracovníků SPC zajímavé, že dámy s MŠMT, se omluvili jen pár hodin před zahájením semináře, kde měli tyto lidi seznámit s danou problematikou uváděnou do praxe
Protože na MŠMT neví hlava, co dělá ocas. Umí jenom mlátit hubou prázdnou slámu.
@Anonymní píše:
Ano, záleží jestli je to asistent pedagoga nebo osobní asistent a také v jakém je dítě kraji. Když dojdou peníze, asistenti nejsou, nebo se dotují z platů učitelů. Takže ne každé dítě, které by asistenta potřebovalo, ho dostane.
osobní aisistent však nemá být dotován z financí školy, osobně jsem se s tím nesetkala, že by byl
Na asistenta je měsíční dotace něco přes 10 000. Pokud bere víc, na což má jako třeba vysokoškolák právo, jde to z rozpočtu škol na platy pedagogických pracovníků.
@Anonymní píše:
osobní aisistent však nemá být dotován z financí školy, osobně jsem se s tím nesetkala, že by byl
A z čeho?
@Anonymní píše:
Jistě osobního asistenta si většinou musí sehnat sami rodiče a škola mu pouze umožní vstup na pozemky školy.
@matkabagristy osobní asistence by měla spadat pod sociální, tedy pokud žák potřebuje osobního asistenta, měli by ho zaplatit rodiče z PnP
je to jako když dospělý člověk protřebuje aistenta, tak si ho také musí zaplatit sám
@matkabagristy píše:
A z čeho?
Mohou si ho platit sami rodiče nebo shání peníze na kraji, u různých neziskových organizací atd.
@Ráďa81 píše:
@matkabagristy jenže 99% asistentů nemá plný úvazek
No a co? dotace je krácena vzhledem k úvazku
@Anonymní píše:
Mohou si ho platit sami rodiče nebo shání peníze na kraji, u různých neziskových organizací atd.
jj, pěkná utopie ![]()
@Ráďa81 píše:
@matkabagristy osobní asistence by měla spadat pod sociální, tedy pokud žák potřebuje osobního asistenta, měli by ho zaplatit rodiče z PnPje to jako když dospělý člověk protřebuje aistenta, tak si ho také musí zaplatit sám
jo, je rozdíl mez osobním asistentem a asistente pedagoga. U nás je folklór to spojovat