Mentálně postižené dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pipa.k
31.8.13 00:11

@1024
Tak dokud flaška a dudel plní účel, tak proč ne, ne? Ona se vhodná příležitost najde. Dceři jsme dudlík museli sebrat, když se jí začaly vykřivovat přední zuby. Na radu příbuzné jsem dudlík začala postupně od špičky odstřihovat. Byla šikovná :D, zvládla ho udržet při usínání na chvíli v puse i s 0,5 cm. Při dalším zkrácení jí už tam fakt nedržel, moc rychle jí rostla pusinka (jak jsem jí říkala). Když jsem to po čase provedla i dalšímu synkovi, tak dudlík ochutnal, prohlásil, že je blbej a že ho nechce. A bylo. A našemu nejmladšímu dvouleťákovi časem provedu to samé. Ten nejmladší mi strašně málo pije, co bych dala za to, kdyby se býval naučil na flašku stejně jak kdysi ti starší. :) Takhle střídáme kelímek, brčko, hrníček s pítkem, flašku od Jupíku, ale ze všeho jen cucne a stačí.

• Citovat
  • Upravit
1
18.9.13 13:55

Klarinec, mám podobné starosti s o rok starším synem. Zatím úplně nepotvrzené zda MR nebo vývoj. disfázie, pravděpodobně obojí. Úplně Vám rozumím, procházím úplně tím stejným. Napsala bych více, ale spíše na e-mail. Pokud chcete, ozvěte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.9.13 09:38

@brundi napsala jsem zprávičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.13 17:00

Ahoj, s teme doktorkama…me by nekdy zajimalo, kterej debil tem Mudr daval ty diplomy, protoze nam zjistili rozstep patra letos v lednu po temer 3 letech litani po doktorech, doktorka mi take furt rikala, ze je to kluk, ze kluci jsou linejsi!!! NA TUHLE VETU MAM ALERGII!! krom toho, ze mame tez mentalni retardaci a jakysi syndrom, na ktery nemohou prijit. Na Honzikuv rozstep patra jsem si prisla sama po tom, co jsem si koupila knızku Logopedie, kde jsem nasla prave priznaky rozstepu. Otevrela jsem mu pusu, posvitila baterkou a tam i jako laik jsem ho nasla!!! Mezi tim jsme byli s Honzikem u detsky, na ORL u trech foniatru, logopedii neurologiich 2 a prisla jsem na to sama. jedina Logopedka mi na druhe navsteve rekla, ze mi to nechtela rikat hned na prvni navsteve, ale ze si to myslela taky…omlouvam, se rozepsala jsem se vlastne o necem jinem… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
19.9.13 17:07

@nunanekHonzik a já jsem se až tady na emiminu dozvěděla že k rozštěpům se často přidružují i další vady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.13 17:16

No, to ja jsem se dozvedela z chytrych knih, co si kupuju…ale treba to, ze ma Honzik stredne tezkou mentalni retardaci…tedy ted jen lehkou, protoze v te dobe, co delala psycholozka vysetreni se jeste nevedelo, ze ma rozstep mekkeho patra…jsem se dozvedela az z papiru…lekarske zpravy, co mi dali na detske psychiatrii, kam chodil na mesic do takove specialni skolky. Psycholozka se mnou nemluvila, psychiatri nic nevysvetlili…najdi si, precti si a budes vedet…jako neuveritelny pristup. Prvniho jdeme na operaci toho rozstepu, tak jsem pekelne na nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
19.9.13 17:18

@nunanekHonzik a v těhotenství vám nezjistili vůbec nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.13 17:28

Ne, ne vubec nic. Vsechno bylo v poradku, az na porod narozeni v 35tt, cisarskym rezem…konec panevni, podle meho hodne pridusen, mel pomerne nizke Abgar skore 5-7-9. je fakt, ze odzacatku jsem mela pocit, ze neni uplne vporadku. Vzdy by trosku opozdeny cca o mesic az dva. Ted to je tak, ze v 6 letech je srovnatelny s 4letymi detmi. Ale je zase strasne sikovnej na spousty veci, ktere by jeste nemel vubec umet. Ve 2 letech umel cisla do 10,znacky vsech znamych aut, pamatoval si loga strasne moc firem…az to nekdy vypadalo, ze umi cist…ted ma uchylky v mapach…uz pres rok musim vsude sbirat mapy Prahy a na jeden pohle pozna, ze na ni neni nase ulice. V Prazske doprave se vyzna, jako ja ne za 30 let. Coz je nekdy vtipny. Ale najist se sam, obliknout, neco mi vypravet, sam od sebe rict, co dneska delal…ne jen rict vylet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.13 19:26

Holky, můžu se zeptat, jak jste se s tím vyrovnaly? Že je vaše dítě jiné. Já to o dceři vím už od února a nějak s tím pořád bojuju. Byla jsem i u psychiatra, ale nic moc, prášky brát nechci :roll: já to nějak rozchodím, ale je to těžký i reakce okolí je pro mě dost bolestivá. Asi to chce čas.

B.

• Citovat
  • Upravit
24
19.9.13 20:24

Já s tím nejsem vyrovnaná vůbec, sice si to začínám čím dál víc přiznávat a věřit tomu, protože rozdíly začínám vnímat zásadní a velký, ale jak se s tím vyrovnat to nevím. raději nad tím moc nepřemýšlím a vůči malému jsem hodně víc trpělivá, občas si hodně popláču, ale zatím nijak, byla jsem u psycholožky a ta mi řekla, ze mi nezbýva než tu situaci přijmout, tak se snažím, ale bolí to, když mi maminky vypráví jak mají šikovné děti nebo když jsme mezi dětmi a já to vidím, nicméně se utěšuju, že můžu být ráda za to, že jsme na tom jak jsme a ne hůř. Nejlepší je chvíle když jsem úplně na dně a malý něco udělá, jen se zasměje třeba nebo mi dá pusu a to jsou chvíle kdy si říkám, že to za to stojí a že je moje zlatíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
19.9.13 20:42

@Klarinec Tak já to mám podobně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
19.9.13 20:45

@Klarinec A dala si malého nakonec do školky nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.9.13 22:35

@dari74 no byly jsme ve skolce druheho zari byla jsem tam s nim. ten den me hodne rozbil, protoze jsem zacala chapat, ze fakt je hoooodne pozadu. bylo to sileny, on vubec nemel poneti o tom, ze v nejake skolce je, ze ma znacku, a kde ma svoji znacku to je jeho, ze se musi prevlekat, ze je svaca a obed a jde se jist a ceka se, ze se chodi curat na zachod, s detmi si nehral byl porad u me a hral si s autickem a deti nezajem, silene vybuchy vzteku a hysterie jakmile mel delat neco jineho nez si hrat s autem, ucitelka na neho nesmela promluvit natoz ho pohladit aby neudelal scenu, ted ty deti se me porad ptaly proc je takovej co mu je, ze si s nima nechce hrat, proc nemluvi, proc tam jsem a proc cura jako holka atd… ted ucitelka zadala pokyn ze si kazde dite vezme svoji zidlicku sedneme si do krouzku a seznamime se kazdy se mel predstavit a poslat balon jinemu no musela jsem s nim odejit ze tridy, hruza. tak vycerpana psychicky jsem nebyla dlouho… nejvic me rozbily ty deti kterym jeste nebyly tri byly tam prvni den a jak chapaly fungovaly mluvily hraly si, moc jsem to obrecela. pri odchodu s ucitelkama jsem se teda domluvila, ze zacne chodit odpoledne na hodku hodku pul si hrat az se deti vyspi a bude jich tam min a ja tam budu s nim, nicmene to je porad stejne, okoli i rezim ignoruje, vezme auto s tim si v rohu hraje hodinu a jdem dom :? premyslim, ze se na to vyprdnu, ale jeste setrvam chvili… jinak mame za sebou vysetreni na metabolicke vady, hospitalizace mu vyvolala hruzu z doktoru, takze co jsme mely ocni, ORL, a foniatrii vsude jsme zkoncily bez vysetreni, protoze se vysetrit nenecha nikym., na vysledky metabolickeho vysetreni cekam, tak nas jeste ted ceka psychiatr, a kontrola na neurologii kam ponesu zpravu od psychologa, na logopedii mi rika ze fakt uz nevi co s nim a jak na nej, a jeste SPC na konci mesice prvni navsteva, je to cele na palici co vic rict…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.13 10:31

Nono, ja jsem se stim uz smirila, ale samozrejme to chvilku trvalo. Milionkrat jsem si pobrecela.ted to je uz lepsi. Jedine, z ceho mam ted deprese je, co bude, az vyroste a bude dospelej. Jestli bude samostanej nebo se o nej budu muset starat. To je momentalne muj strasak.
jinak tedy reakce okoli jsou opravdu pecka! A to i v rodine. Mam proste dojem, ze nekteri pribuzni jeste nepochopili, ze proste je trosku jinaci. Tak ze pak posloucham, proc dela tohle a tamto a jak je mozny, ze v 6 letech chodi na nocnik a proc porad otvira a zavira ty dvere a proc neji sam.
a venku lidi, o tom radeji ani nebudu mluvit. Vite, co je zajimavy, ze tu mame v ulici par vietnamskych obchudku, vsichni nas znaji, Honzika maji radi a proste vi, co mu je porad mu davaji nejake sladkosti, povidaji si s nim, davaji mu jeho oblibeny krabicky od tic tacu a pak prijdes do kramu, kde je stara zapskla ceska prodavacka a to je teda vec, minule jsem radeji odesla, protoze to bylo a nesahej na to? A hlidej te si ho? Tak ze s brekem domu…bez nakupu…
a nebo jsou lidi, jako treba kolegyne s prace, ktere prijdou na navstevu, znaji ho z vypraveni…a pak jedna rika, ale ta a ta rikala, ze mu nic neni, ze vypada uplne normalne?! A ja jim rikam, no ale on vypada normalne, proc by nevypadal? Jen se proste normalne nechova.tak ze z toho vlastne vylezlo, ze prehanim, abych byla zajimava, taky pecka.
nebo rodice…malej ma proste takove sve uchylky, ktere se mu cca jednou za rok az rok a pul menej…ted to bylo sbirbani letacku a prospektu…ale s tim ze vezme letacek, zmuchla si ho, narovna, slozi na pulku a takle si ho nosi do te doby, nez se nerozpadne, katalogy si vezme vytrha ty spony, vezme si stranky, ktere ho zajimaji, zmuchla to, narovna to, slozisi ho…no a nasi mi furt rikaji, at mu to beru, at si na to nezvyka…jim rikam, proc mu to mam brat, kdyz s tim nedela nic spatneho a mama ze mu tim prohlubuju ty jeho uchylky. Ale jine doktorky mi rikaly, ze mu to nemam brat, ze to jsou jeho jistoty, ze se pak citi dobre, nevim, jak to vysvetlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
20.9.13 10:38

@Klarinec Tak to je mi líto :hug: Já jak sem psala, školku jsem zrušila i když jsme byli přijatí, do speciální nás ted nevezmou, mají plno, tak hledám kam bych s ním mohla chodit, aby byl mezi dětmi, ale se mnou a nemůžu tady nic najít :zed: Kolečko doktorů už máme za sebou, na foniatrii jsem byli na 2× než se nechal prohlédnout a jediné nám chybí EEG, to nevím jak zvládne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová