Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Klarinec Každý máme něco, musíme se s tím poprat
. Jako jsem se poprala s dceřinou celiakií, poperu se i se synovou dysfází… Říká se, že pánbůh na bedra nanese totik kolik kdo unese. A to jsem neveřící ![]()
@1024 píše:
Mě sama pediatrička říkala, že tříletí mají být doma s mámou, že ten rok o nic nepřijdou. Jen mě mrzí manžel, že ten tohle vůbec nevidí. Mě bere jako flákače, co chce být doma. Jako nemám problém jít do práce, ikdyž se mi moc nechce a dát ho do soukromé, ale co to dítě tam![]()
Připadá mi, že od 2 let je to s ním na stejné úrovni a pokrok žádný
Tak to máme úplně stejné, s manželem i s tím pokrokem, ale to mi právě dr říkala, že je u dysfázie typické, že se takhle zaseknou ve vývoji ![]()
@dari74 píše:
Hodně jsme to doma řešili a dáme ho až za rok, vůbec z toho nemám dobrý pocit že by tam měl chodit, navíc má 2 starší bratry, takže vzor má a ti šli do školky ve 3,5l a ve 4letech a nemyslím, že by o něco přišli
no tak samozřejmě že znáš syna nejlépe. Můj prvorozený nechodil do školky vůbec, jen asi měsíc.
@Klarinec píše:
Koukám, že mé starosti, oproti těm Vaším jsou sranda, obdivuji, že to zvladáte, jako obdivuji všechny maminky co se zdravotními nesnázemi dětí uměly poprat.
tvé starosti jsou taky vážné, žádná sranda to není
akorát se to lépe snáší, když si člověk přečte že není sám ![]()
K.
@1024 píše:
Mě sama pediatrička říkala, že tříletí mají být doma s mámou, že ten rok o nic nepřijdou. Jen mě mrzí manžel, že ten tohle vůbec nevidí. Mě bere jako flákače, co chce být doma. Jako nemám problém jít do práce, ikdyž se mi moc nechce a dát ho do soukromé, ale co to dítě tam![]()
Připadá mi, že od 2 let je to s ním na stejné úrovni a pokrok žádný
K.
Jo tak já se do práce úplně těšila, na nový životní směr, školka a práce, a teď nic, navíc já si nemohu dovolit být s dítětem doma, jsem s ním sama, alimenty jen soudím a nikde nevidím, musíme z něčeho žít, teď žijeme z osmi tisíc a nevyskakujeme si vůbec bydlím u mámy, kde přispěju 2500,–- minimálně tisícovku projezdím v benzinu k doktorům, nakoupím pleny apod.,leky, drogerii, velky nakup s jidlem a zbyva mi par korun, neumim si predstavit, ze bych umela fungovat z mensi castky penez…
@Anonymní píše:to je velká škoda, podpora partnerů je důležitá, já už bych byla v blázinci nebo kriminále nemít podporu manžela. Je mi to líto
K.
Ono to možná přijde, až bude dg. definitivní a neúprosná, zatím stále doufám ![]()
@1024 píše:
Ono to možná přijde, až bude dg. definitivní a neúprosná, zatím stále doufám
no, ono to chlapi mají jinak, oni si myslí, že když to nebudou řešit, tak to třeba nebude tak horké. Můj muž to taky nerad zkousával, kolikrát mě ani nevnímal, když jsem mu něco říkala, myslím že to je jejich obrana. Děsný drsňáci a přitom srágory, my jsme nastavené jinak, prostě fungujem jak je potřeba, co nám život přinese. Oni mají určitou představu a té se drží co to jde. Až bude hotová dg tak už to pro něj bude mít váhu, i když asi prohlásí že by to chtělo i jiného dr, že jemu se to nezdá ![]()
K.
@Klarinec I já bych šla ještě k jiné psycholožce. Mám stejně starou dceru, nedonošenou. Nelíbilo se mi, že moc nemluví, tak jsem s ní před cca 3 msíci šla k psycholožce a výsledek byl prý dobrý. Teď na kontrole už se jí zdála opožděná. Což nechápu, co čekala, že se za ty 3 měsíce stane? Navíc přes prázdniny, kdy je dítě hlavně venku…Normálně během roku chodíme na kurzy montesori, můžete to taky zkusit, pěkně to dítě rozvíjí.
Jinak z hrníčku moc pít neumí, nočník i záchod odmítá, venku si zkouší sundat kalhoty, ale většinou mi je přinese počůraný. Ale už začala chápat, že je to bak a teď když se počůrá do vany, tak chce okamžitě ven ![]()
@Klarinec To je mi líto, partner je v této chvíli podpora nejen finanční.
My taky vyskakovat nebudeme, proto možná manžel vrčí. Zbyde nám 4500Kč na jídlo, drogerku, oblečení, věci do školy a bezlepkovou dietu. Pokud příspěvek na dceru neschválí, budeme se asi pást.
@1024 píše:
@Klarinec To je mi líto, partner je v této chvíli podpora nejen finanční.
My taky vyskakovat nebudeme, proto možná manžel vrčí. Zbyde nám 4500Kč na jídlo, drogerku, oblečení, věci do školy a bezlepkovou dietu. Pokud příspěvek na dceru neschválí, budeme se asi pást.
tak to je teda hodně málo
byla jsi se ptát na sociálce na nějaké příspěvky? vždyť jen ta dieta není žádná sranda.
K.
@Anonymní píše:
no, ono to chlapi mají jinak, oni si myslí, že když to nebudou řešit, tak to třeba nebude tak horké. Můj muž to taky nerad zkousával, kolikrát mě ani nevnímal, když jsem mu něco říkala, myslím že to je jejich obrana. Děsný drsňáci a přitom srágory, my jsme nastavené jinak, prostě fungujem jak je potřeba, co nám život přinese. Oni mají určitou představu a té se drží co to jde. Až bude hotová dg tak už to pro něj bude mít váhu, i když asi prohlásí že by to chtělo i jiného dr, že jemu se to nezdáK.
Mluvíš přesně o mém muži. Jen na doktory nadává, že malého posílají tam a onam, kvůli penězů, jak si mastěj kapsy. Vytáčí mě doběla a jak píšeš, je to asi jeho obrana. Sám by s ním k dr. nešel, ani by nevěděl, co všechno má či nemá, jaký měl průběh života. Je prostě mimo dění a ani do něj vstupovat nechce. Jen říká, ani mi to neříkej, to je hrozný a je z toho špatný. Já to pak ani nemám s kým probrat a tak jsem za emimi moc ráda. Dozvím se zde plno věcí a hlavně najdu oporu ![]()
@Anonymní píše:
tak to je teda hodně málobyla jsi se ptát na sociálce na nějaké příspěvky? vždyť jen ta dieta není žádná sranda.K.
Máme hypotéku, tudíž na příspěvky na bydlení nemáme nárok, nikoho nezajímá, že ji platíme. Na přísp. na děti je manžel nad hranicí. Jediné co jsme udělali přehlásili jsem ji do VZP, tam letos proplácí účtenky 6000/rok, tak snad to nebude bojovka.
@1024 jo, jsou z toho špatný, ale pak to vezmou, jen jim to trvá déle. Taky jsem za emimi ráda, on to se mnou řeší, fakt mám hodného pozorného muže. Ale tewď je těch starostí tolik, že do něj nemůžu hučet pořád a každý den se hroutit. Tak si popláču tady a hned mi je lépe ![]()
K.