Českoněmecká školka

2
12.3.12 12:20

českoněmecká školka

Ahojky, chtěla jsem se jen zeptat. Nemáte náhodou některá z vás zkušenosti s českoněmeckou školkou? Co to obnáší? Cena atd. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.3.12 12:34

Ahoj, bohužel nevím, ale budu stejně netrpělivě čekat na reakce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
12.3.12 12:39

Ja osobni zkusenost nemam, ale zbytek informaci vyctes z webu http://kidscompany-praha.eu/…a/skolne.php

kazdopadne je to urcite vyborny napad, pokud na to budete stacit financne, tak je to super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.3.12 12:43

Ahojky, asi bych měla upřesnit svůj dotaz. Zajímají mě českoněmecké školky v Německu. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
12.3.12 12:44

jo taaaaak, to nikdo nerekl :) … tak to neporadim, my jsme cesko-nemecky par v Praze, tak proto ten okdaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
12.3.12 12:45

děti z Božího Daru prý jezdí do školy do Německa, slyšela jsem i něco o Chebu,ale já to mám na Božák tak 80km a do Chebu 20,kdo by ty děti vozil,že jsem o tom jen uvažovala,ale nikdy se nepoptávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.12 12:54
lena123456 píše:
děti z Božího Daru prý jezdí do školy do Německa, slyšela jsem i něco o Chebu,ale já to mám na Božák tak 80km a do Chebu 20,kdo by ty děti vozil,že jsem o tom jen uvažovala,ale nikdy se nepoptávala

Tak je asi budu muset vozit já :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
12.3.12 13:07

a bydlíš kde v Německu? A proč chceš německo-českou v Německu, tady chodí české děti normálně s německými dětmi dohromady, jazyk je pochopitelně v Němčině, možná tak někde ve velkých městech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
12.3.12 13:20

a kde by jsi tu školku chtěla mít, kterým směrem, záleží na tom, jestli školka bude ve větším městě, nebo někde na vesnici, tam se pohybuje cena okolo 55 euro, je to bez jídla,bez pití a většinou je provoz od 7.00-14.00.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.12 19:58

co ja vim, tak ceska skola je ve frankfurtu nad mohanem. je tam i skolka.
http://www.ceskaskolafrankfurt.de/page10.php
zkusenost nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
5.9.12 20:12

My jsme dva měsíce v Německu, dcerka ( 4 roky ) byla v pondělí na kukačku v Kindergarten. Plně nastupuje od 19.9., normálně jde mezi německé děti. Kromě pár slov - zvířata, děkuji a prosím neumí nic. Sice to bude pro ní ze začátku těžké ale věřím že se mezi dětma do půl roka naučí hezky mluvit. I sama její ředitelka říkala že nemusíme mít strach. Bydlíme v obci, školka tady stojí 110 euro, včetně jídla a pití, provoz je od 7hod do 19hod. Podle toho co jsme zatím viděli se nám školka i paní učitelky moc líbily, bereme to tak že pro dcerku to bude jednou velké plus když se naučí hned jako malá německý jazyk. Za druhé plánujeme být tady déle a pak hledat česko-německou školu by byl problém. Takhle ze školky rovnou nastoupí do německé školy a nebude mít problém se v tom jazyce učit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Panda25
23.9.12 15:29

Německé školky/školy

Zdravím, pokud by někdo věděl kde se dá na netu najít česko-něm. školka v Německu která funguje od pondělí do pátku tak budu ráda když písnete (je jedno jaké město, kdyžtak se přestěhujeme). Jak tak koukám tak jsou jen v pohraničí. Jinak tzv. České školky bez hranic (nebo školy) fungují jen jako doplňkové. Děti tam chodí 1× týdne na 60 až 90 min. Musíte ale počítat s tím, že tam chodí i děti které se třeba v Německu už narodili takže jejich čeština není nic moc. Záleží jak se děti sejdou ale já byla zklamaná. Ve školkových dětech polovina nemluvila vůbec (stesk, ostych) a druhá polovina stěží česky, prokládáno už němčinou. Učitelka báječná, odpovídá v češtině ale to je dle mého názoru strašně málo.4 písničky,4 hry (chodí pešek okolo atd.) svačina a vybarvení obrázku…prostě je to spíše jako nějaký kroužek s českýma učitelkama a dětma které se snaží mluvit česky. No je to dost strašné, že zatím není skoro nikde pořádná česká školka, škola a že spousta rodičů (na nikoho neútočím, jen obecně) prostě háže rodný jazyk-češtinu přes palubu a nemá o ní zájem. Proto asi ani není moc míst kde vznaikají biling. školky. Já teda z dítěte rozhodně Němce nechci mít, jsem tady jen díky manželově práci a určitě se budu jednou chtít vrátit do ČR ale mám obavu, že naše dítě nebude mluvit česky protože se ted teprve rozmlouvá…pak se nechytí v ČR atd. takže pokud někdo něco víte prosííííííííííííím písněte. moc děkuji P. :)

• Citovat
  • Upravit
73
27.9.12 14:18
@Panda25
Myslím že neházíme rodný jazyk přes palubu. Rozhodně svojí dceru budu učit doma českému pravopisu a historii. Ale dle mého lidé kteří odejdou do zahraničí to berou tak že pokud tady chtějí žít tak prostě budou muset komunikovat jak oni i děti v jazyce toho státu. Ty píšeš že se chceš vrátit do čech, to jasně chápu. A je tu kupa lidí kteří chtějí tady nějakou dobu zůstat. Ono nejde jen o české školky, ale pak by musely být i české školy. Je vůbec hezké že jsou jak píšeš nějaké české školky bez hranic, ikdyž to je v nich jak na kurzu. Musíme bohužel počítat s tím že bohužel Čechy a český jazyk nepatří mezi světový jazyk a tak to budou mít češi v cizině težší. Dle mého to nikde nebude jako u nás kde jsou německo-česko, anglicko-české školky a školy jelikož Angličtina a Němčina je celosvětový jazyk který se učí všude.
V Německu mám kamarádku která tady porodila holčičku, malá se učí doma hezky česky a přitom díky okolí ( děti venku, písek atd…) rozumí i němčině. Naopak si myslím že je to pro ty děti přínos, naučí se hezky jeden ze světových jazyků a kde jinde se to mají formou hry naučit než ve školce. Takže si myslím že pokud vaše dítko teprve začíná mluvit a vy doma mluvíte česky bude mluvit jako vy, v tom nevidím problém. Záleží na komunikaci s rodičem.
Problém je u dětí které chodí do školy, to jsou chudinky. Jelikož se ve škole učí jeden jazyk a s ním spojený pravopis a pak se musí naučit mluvit, psát a číst úplně v jiném jazyce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
27.9.12 17:47

@Acornika naprostý souhlas, já tedy žiju v Německu trvale, takže sice děti umí česky, doma s nimi mluvím česky, otec je němec, takže německy, nicméně, at chci nebo nechci, jednou tady žijeme a pro děti je na prvním místě němčina a ani jinak to být nemůže, když tu chodí do školky a do školy, pokud někdo ví, že za rok, za dva se vrátí do čech, je to úplně jiná situace. Tady se normálně ve škole formou jazykových kroužků učí i čeština, takže pokud někdo chce, problém to není, učí tady české učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí