Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
tak ted jsem si ušila ostudu já
je vidět že jsem dlouho ze školy ![]()
Tak se mi ozvala kolegyně-absolventka učitelství českého jazyka UK v Praze a napsala, že první varianta je správná.
Tedy Za je předpona, pas je kořen a ník je přípona.
Tak jo, měly bychom skoor všechny jít vrátit vysvědčení z 5.třídy
![]()
Teda a já se stydím dvojnásob, tento rok končím VŠ a nejsem schopná udělat klasický rozbor slova
…jediná omluva je, že studuji Biologii ![]()
LENKACAR píše:
mě to taky těší ,že jsme tady banda blbců a ne já sama
ale je to dobrý nápad řešit úkoly na netu
snad se vždy najde nějaká p.učitelka.Já se divim ,že jsem tu základku prolezla a známky nebyly špatné,už na lecos koukám jako jelen a na matematiku vyšších tříd jako úplně.
Kruci, tak to bude mazec. Já bych dala taky druhou možnost. Dcera je teprve ve druhé třídě, tak asi začnu zpětně studovat.
Tak mě napadlo,že bychom mohly utvořit skupinu s názvem domácí úkoly snadno a rychle nebo tak něco… ![]()
mnoziny uz se pry neberou, byla jsem prekvapena, ale v osnovach uz nejsou
Tak to jsem z toho jelen, takhle s tím původem slova zní logicky i ta první varianta. Takže jestli to tak je, omlouvá mě snad to, že na učitelství ČJ jsem teprve nastoupila
Asi se hned na první přednášce zeptám ![]()
bylinka píše:
mnoziny uz se pry neberou, byla jsem prekvapena, ale v osnovach uz nejsou
Fakt? super ![]()
eva valoi píše:E.K.L. píše:Díky. No a mně dcerka tvrdí,že jim právě paní učitelka říkala, že kořen je zápas…a mně se to moc nezdálo, protože právě toho zápasníka si pamatuju, že jsme o tom, kdysi dávno mluvili.
zá-pas-ník
zá je předpona, pas kořen a ník příponaU předpony nezáleží, zda jde nahradit jinou, důležité je, od čeho slovo vzniklo, a to bylo odvozením od slova „pas“ přidáním předpony a přípony. Třeba jiný příklad slov: náprstek od slova prst (taky předpona nejde nahradit jinou), ná/prst/ek, zá/pěst/í (koncovka í), atd.
S matematikou neporadím, jsem učitelka češtiny.Sice momentálně na mateřské, ale doufám, že si ještě něco pamatuju.
Tak snad jsem to napsala dobře a netrhnu si ostudu.
Takže učitelka to učí blbě?
Mno taky bych to tak sice řekla, ale diplom jsem už zahrabala hoodně hluboko nicméně je z ekonomie.
Gina108 píše:eva valoi píše:Takže učitelka to učí blbě?E.K.L. píše:Díky. No a mně dcerka tvrdí,že jim právě paní učitelka říkala, že kořen je zápas…a mně se to moc nezdálo, protože právě toho zápasníka si pamatuju, že jsme o tom, kdysi dávno mluvili.
zá-pas-ník
zá je předpona, pas kořen a ník příponaU předpony nezáleží, zda jde nahradit jinou, důležité je, od čeho slovo vzniklo, a to bylo odvozením od slova „pas“ přidáním předpony a přípony. Třeba jiný příklad slov: náprstek od slova prst (taky předpona nejde nahradit jinou), ná/prst/ek, zá/pěst/í (koncovka í), atd.
S matematikou neporadím, jsem učitelka češtiny.Sice momentálně na mateřské, ale doufám, že si ještě něco pamatuju.
Mno taky bych to tak sice řekla, ale diplom jsem už zahrabala hoodně hluboko nicméně je z ekonomie.
No ona naše dcera občas tvrdí i něco, co není pravda.
Ale fakt je,že třeba v angličtině je učitelka (zase jiná) učila, že např. na stole je kniha se přeloži On the table is a book.
eva valoi píše:Gina108 píše:No ona naše dcera občas tvrdí i něco, co není pravda.eva valoi píše:Takže učitelka to učí blbě?E.K.L. píše:Díky. No a mně dcerka tvrdí,že jim právě paní učitelka říkala, že kořen je zápas…a mně se to moc nezdálo, protože právě toho zápasníka si pamatuju, že jsme o tom, kdysi dávno mluvili.
zá-pas-ník
Ale fakt je,že třeba v angličtině je učitelka (zase jiná) učila, že např. na stole je kniha se přeloži On the table is a book.
Hehe, kdo neumí, učí
Mně taky ve škole občas někdo naučil pěkné koniny, ale nejvíc hovadin jsem se kupodivu dozvěděla na vejšce
Základku a gympl jsem měla kvalitní.
Gina108 píše:eva valoi píše:Hehe, kdo neumí, učíGina108 píše:No ona naše dcera občas tvrdí i něco, co není pravda.eva valoi píše:Takže učitelka to učí blbě?E.K.L. píše:Díky. No a mně dcerka tvrdí,že jim právě paní učitelka říkala, že kořen je zápas…a mně se to moc nezdálo, protože právě toho zápasníka si pamatuju, že jsme o tom, kdysi dávno mluvili.
zá-pas-ník
Ale fakt je,že třeba v angličtině je učitelka (zase jiná) učila, že např. na stole je kniha se přeloži On the table is a book.Mně taky ve škole občas někdo naučil pěkné koniny, ale nejvíc hovadin jsem se kupodivu dozvěděla na vejšce
Základku a gympl jsem měla kvalitní.
Zajímavé, tak to já si na složení naší fakulty nemohu stěžovat. Zatím jsem tam potkala skutečné odborníky ve svém oboru.
Nejhorší zkušenosti mám s výukou angličtiny, a to jak na zš, tak pak i na gymplu (nejen jako žákyně, ale ted´už i jako rodič).
Naopak třeba na francouzštinu jsme měli perfektní vyučující, to samé na ruštinu. Ale ta angličtina ta jim nějak nejde.