Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Roker Nacpu se česnekem a cibulí a budu hrozně chlípná a pokud nedostanu, co chci, tak agresivní
![]()
To není teorie jako stehno, to je teorie stará několik tisíc let, neboť je to jedna ze zásad ajurvédy.
Nedávno jsem hledalao česneku v těhu informace, ptž jsem na něj měla šílené chutě a našla jsem článek, kde psali, že podle experimentálních studií je česnek v těhotenství velice prospěšný, jelikož podppruje a vyživuje placentu, zlepšuje její funkci a zabranuje předčasnému stárnutí a infarktum a taky příznivě ovlivnuje váhu miminka. Jelikož jsem měla prvího syna hypotrofického a špatnou placentu tak mě to i docela uklidnilo. Tak jsem zvědavá jak na tom bude druhý prďola
http://www.rehabilitace.info/…od-v-deloze/ Četla jsem toho víc tak pro příklad. ![]()
Příspěvek upraven 02.11.15 v 09:49
Fakt je, že tělo si samo řekne. Já miluju topinky s česnekem. Teď v těhotenství jsem na ně dostala chuť. Snědla jsem jednu topinku, chystala jsem si kousnout do druhé, najednou se mi zvednul žaludek a tak tak jsem doběhla na záchod. Takže přestože chuť by byla, dávat si je už nebudu, až po porodu a to zase budu kojit, takž si na ně asi pěkně počkám. ![]()
Jím česnek celé těhotenství.. česnekovou pomazánku bych mohla pořád.. a třeba bych se mohla i užrat langošů s vrstvou česneku a tatarky
![]()
@carola no já měla takové chutě že jsem si udělala doma česnekovou pomazánku a celou ji zbouchala. Měla jsem takové nutkavé chutě asi týden, manžel moc radost neměl, ale nemohla jsem si pomoct. Pak se to vystřídalo s chutěma na ryby. Prostě jsem jen poslouchala tělo
Ted mám zase pořád chutě na mozzarelu nebo cottage ![]()
Někdo mi nedávno říkal, že česnek dráždí žlučník, jestli mi není po něm blbě ![]()
@serenkaklucici píše:
@carola no já měla takové chutě že jsem si udělala doma česnekovou pomazánku a celou ji zbouchala. Měla jsem takové nutkavé chutě asi týden, manžel moc radost neměl, ale nemohla jsem si pomoct. Pak se to vystřídalo s chutěma na ryby. Prostě jsem jen poslouchala těloTed mám zase pořád chutě na mozzarelu nebo cottage
Ano ano, tělo si prostě samo řekne. Je zajímavé, jak člověk má jeden den na něco chuť, že téměř má pocit, že bez toho nemůže být a druhý den na to nemůže ani pomyslet, tedy alespoň já to tak mám. ![]()
@serenkaklucici Já bych je mohla pořád
ale už se snažim odolávat, protože jelikož mi za celé těhotenství nebylo ani jednou špatně (tuk tuk) tak jím pořád vše, no a té vyvážené stravě moc nedávám
A mít dvakrát do týdne olejem nasáklé langoše s česnekem a tatarkou tak to nic moc pro miminko teda
Jediné co je z toho zdravé je ten česnek
![]()
@Lucuna Mě bylo první 3měsíce dost špatně, ale pak to přešlo a začalo peklo
Taky té zdávé stravě moc nedávám, i když ty první měsíce sem jedla jenom jablka, ted je to hotové obžerství a moje váha mi to dává jasně najevo
V 7. měsící 12kg hore, tak se tež snažím už krotit, ještě když jsou předemnou Vánoce ![]()
@carola Jj, ted bych třeba rybu nepozřela ![]()