Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@serenkaklucici Jéé tak to jsme na tom stejně, také mám v 7 měsíci 12kg nahoře
Když od té doby co jsem sem napsala nemyslím na nic jiného, než na ty langoše zase
Ale jak říkáš těch vánoc se také děsím
Na to sladké moc nejsem, ale už plánuju udělat kila salátu a jen pro sebe si beru 5kg vinných klobás
![]()
@Lucuna wow no já jsem právě na všechno, slané prokládám sladkým, jedině kysele moc nemusím, ptž trpím na pálení žáhy. Vánoce budou pro mě peklo, hlavně teda pečení cukroví, budu muset začít co nejpozději to pujde aby to vydrželo
S rvním synem jsem byla těhu taky přes Vánoce a tehdy mi jenom svátky daly 10kg, tak jsem zvedavá jak budu vypadat před porodem tentokrát
![]()
@serenkaklucici píše:
Někdo mi nedávno říkal, že česnek dráždí žlučník, jestli mi není po něm blbě
jiste, ze po vetsim mnozstvi cesnku je to velka zatez pro(oslabeny) zlucnik, to se uvadi vsude
Pokud ti je po cemkoliv blbe, nekonzumuj to! Tvoje telo ma zjevne intoleranci k dane potravine
@Roker Nemyslela jsem to tak, že by mi bylo blbě. Jasně že nebudu jíst něco co mi nedělá dobře, akorát toto jsem předtím nevěděla že tak pusobí, nenapadlo mě to ![]()
Prave proto jsem dal odkaz na to, proc po tisice let je česnek klasifikovan, jak je… Ja ho tedy konzumuji naplno, prave jako odpuzovac vsech svinstev…
Na druhou stranu, cesnek redi krev a to, ze funguje proti upirum, museli ypustit sami upiri, aby tu krev ridsi mohli snaze vysat ![]()
Ja mohu snist cehokoliv libovolne mnozstvi a zlucnik jsem nikdy nepocitil… Ale nezahravejme si s tim, telo a IS je velmi pruzny, pokud je trenovany, ale spousta lidi ma intoleranci na lepek a vedeme v rakovine tlusteho streva svetove… Ja si myslim, ze to je prave kombinace maso s knedlikem, to uz ve strevu az hnije treba 15 hodin… Pritom samotne maso by se vytravilo do 9 hodin… Konkretne tole pravil majitel restaurace Plevel (raw) v ano sefe a dostal 2 hvezdy
neco na tom bude, v tom dilu yli vsichni v pohode a stihli a jeste to nakonec chutnalo…
@rozmary píše:
Ahoj holky,myslíte že vadí miminkům česnek?Léčím si kvasinky,pomáhám tomu česnekem.Před chvilkou jsem se nacpala topinkama s Českým česnekem,ten má grády,malá v břiše řádí jak divá,tak nevím jestli jí tím nemůžu nějak uškodit,prý mají mnohem silnější chuťové buňky než po porodu
To já jsem posedlá.. Furt bramboráky s česnekem bych jedla ![]()
Po kontrole u lékaře v 16tt jsem měla tvrdou dělohu, okamžitá neschopenka a magnezium 6tabet denně, po týdnu večer se spustilo docela velké špinění, ráno už to bylo s krví, jela jsem na pohotovost a nechali si mě tam tři dny na lůžku, ale hlavní pointa, dnes jsem se utvrdila, že to mám vždy po česneku, poprvé jsem měla salát s řepy a s dobrou náloží česneku a dnes po medvědím čerstvém, kterým jsem taky nešetřila ![]()
@d_enizaa to je úplná blbost… Představ si, že bych ti řekla, že krvácím víc po snědených pomerančích, nutele, masu
![]()
A jestli opět krvácíš tak Dr.
@Petula306 kvůli česneku a cesnekove pomazance? Já myslím že v rozumném množství problém nebude ![]()
@Alkub no blbost to je..ale píše to tady - že má krvácení z česneku
![]()
V těhotenství jsem úplně bažila po česnekových jídlech. A nepotratila jsem a ještě museli porod vyvolávat.