Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím Vás o radu. Mé mamce nyní zjistitli akutní hepatitidu B. Já byla testována rámci těhu ve 12tt, ale myslím, že další testy se dělají až ke konci těhu. Můj gyndař je nyní na dovolené a zastupující je lékařka, od které jsem odešla pro jeji neschopnost. Nevíte, kolik stojí odběr mimo poradnu gynekologa a nebo mám počkat těch 10 dní než se doktor vrátí? Ráda bych měla klid v duši, s mamkou jsem do styku přišla, spíš mám strach z přenosu slinami - pusa na rozloučenou, popř. kdyby bylo špatně umyté nádobí apod. Děkuji za pomoc.
adela27 píše:
Ahoj holky, prosím Vás o radu. Mé mamce nyní zjistitli akutní hepatitidu B. Já byla testována rámci těhu ve 12tt, ale myslím, že další testy se dělají až ke konci těhu. Můj gyndař je nyní na dovolené a zastupující je lékařka, od které jsem odešla pro jeji neschopnost. Nevíte, kolik stojí odběr mimo poradnu gynekologa a nebo mám počkat těch 10 dní než se doktor vrátí? Ráda bych měla klid v duši, s mamkou jsem do styku přišla, spíš mám strach z přenosu slinami - pusa na rozloučenou, popř. kdyby bylo špatně umyté nádobí apod. Děkuji za pomoc.
A neresi to hygiena? Ja teda nevim, jak je to u Becka, ale v praci jsme meli A a hnali nas trikrat povinne na krev. Nemuzes zajit za obvodakem? Mne ty papiry na krev psal on.
No, žloutenka typu A, je jakoby nazývána žloutenka „špinavých rukou“, takže je lehce přenosná a řeší to hygiena, ostatní B a C se přenáší tělními tekutinami - sliny, sperma, infikovaná jehla - v nemocnicích, od fetujících, poševní sekret, tu nikdo neřeší, to je Tvá záležitost.. Praktická mě odkázala na gynekologa nejdříve, ale ten bude za 10 dní až. ![]()
adela27 píše:
No, žloutenka typu A, je jakoby nazývána žloutenka „špinavých rukou“, takže je lehce přenosná a řeší to hygiena, ostatní B a C se přenáší tělními tekutinami - sliny, sperma, infikovaná jehla - v nemocnicích, od fetujících, poševní sekret, tu nikdo neřeší, to je Tvá záležitost.. Praktická mě odkázala na gynekologa nejdříve, ale ten bude za 10 dní až.
Ja vim, jaky je v ni rozdil (a hlavne mi teda taky prijde hodne prenosna), ale musim rict, ze teda praktickou nechapu… poslat na krevni test prece muze i ona.
http://www.klinlab.cz/…_07_2006.pdf
Tady jsem nasla cenik, je starsi, ale aspon orientacni cena by to byt mohla.
Jinak ja bych sla zas otravovat obvodacku, pokud opravdu nechces jit za tou druhou gynekolozkou.
Pripadne bych si zavolala na hygienu.
Já ty doktory taky nechápu, buď vyšetření neudělají a nebo si člověka přehazují jako teplý brambor. Už 2× jsem chtěla test na toxoplazmozu, a neudělají mi ho, pokud se plod nebude vyvíjet špatně.. tak to už by mi bylo k ničemu, tak jsem si dneska jela sama za sebe na toxo a inf.mononukleozu, měla ji má sestra akutně a říkali, že dám za ty dva testy 5000,–
. Od začátku mám problémové těhu - hematom, zvracela jsem do 18tt i několikrát denně, tak všichni kroutí hlavou, že mi to neudělá gynekolog. Zavolám obvodní teda znova v pondělí, jak se věci mají. Díky za ceník, ta cena odpovídá podle toho co na mě dneska vybalili.
Ahoj,
me tenhle test delala obvodacka pred pul rokem. Proste jsem prisla, ze jsem prisla do styku s clovekem, ktery ma tuto chorobu potvrzenu. Udelala mi hned druhy den testy a nic za to nechtela.
S.
adela27 píše:
Já ty doktory taky nechápu, buď vyšetření neudělají a nebo si člověka přehazují jako teplý brambor. Už 2× jsem chtěla test na toxoplazmozu, a neudělají mi ho, pokud se plod nebude vyvíjet špatně.. tak to už by mi bylo k ničemu, tak jsem si dneska jela sama za sebe na toxo a inf.mononukleozu, měla ji má sestra akutně a říkali, že dám za ty dva testy 5000,–. Od začátku mám problémové těhu - hematom, zvracela jsem do 18tt i několikrát denně, tak všichni kroutí hlavou, že mi to neudělá gynekolog. Zavolám obvodní teda znova v pondělí, jak se věci mají. Díky za ceník, ta cena odpovídá podle toho co na mě dneska vybalili.
To te chapu, ja bych si ten test na hepatitidu vydupala.
Pokusím se dupat, jak nejvíc umím..mě tohle doprošování tak mrzí, těhotným by to měli dělat bez řečí… člověk si platí pojištění, k lékaři jde když je to nezbytně nutné a nebo v těhu. Chjo.
Máte někdo se zkušeností s pozitivním HBsAg na žloutenku v těhotenství?