Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, ted zacinam 9mesic a tak 3/4 tehotenstvi se pravidelne budim kolem jedny hodiny v noci, presunu se od pritele do obyvaku chvilku cucim do stropu a pak usnu, chudak pritel si mysli ze snim nechci lezet v jedny posteli ale delam to jen proto ze uz v loznici znova neusnu
mela jste to taky nektera? ja jen doufam ze az porodim tak to prestane, nebo myslite ze me budi takhle prcek? jako necejtim ho v noci kopat, je hodnej pres noc me vubec nebudi, budim se sama
jen porad nechapu ze fakt vzdy presne kolem 1hodiny ![]()
Market ja to mela taky tak akorat ja si pustila film na pocitaci a po dvou hodinach koukani jsem usla.
a taky tak pravidelny? ja se fakt jinak nevzbudim nez kolem ty jedny
az si rikam jestli me malej nepripravuje na to ze kolem jedny pojedem ![]()
Market, taky trpím v těhotenství nespavostí
Zkoušela jsem pít meduňku, efekt nic moc, ale tak pro dobrý pocit
Nejvíc mě vytáčel manžel, který mi pořád říkal, ať spím, dokud ještě můžu
Neboj, po porodu to fakt přejde a budeš spát, kde se bude dát ![]()
Přeju pohodový zbytek těhotenství, rychlý porod a zdravé a hodné miminko ![]()
Já cca od 3/4 těhu chodila spát v 1 h. Dříve jsem prostě neusla ani náhodou. Takže místo toho převalování a oddychování v posteli jsem raději vždycky zmizla do obýváku k telce a pak až v tu 1 h šla spát :-d
Mmch, voda mi praskla v 1.30 h ![]()
no to je to co si rikam ja, ze pojedu rodit kolem jedny
to aspon vim ze pritel bude doma a ne v praci ![]()
Ahoj, no já děsný, už od 5. měsíce - spím v polospánku, páč jsem zvyklá spát na bříše, což jaksi nemůžu…Pak když ležím na boku, tak se budím každý dvě hodiny, jsem přeleželá, jako když spím v autobuse. Manžel je ze mě taky nerv, prý do něj celou noc strkám… Když si pak jdu lehnout přes den, tak spím mnohem lépe, roztáhnu se na celou postel
. Snad to pak přejde, páč jsem zbitá, jak když štípu dříví a mám strašný! noční můry - máte to některá? Už si ani nepamatuju, kdy jsem naposledy spala bez snů ![]()
To já sebou melu dvě hodiny před spaním ze strany na stranu,pak jdu čůrat,pak se zase melu a když už zaberu tak chrním každej den do 9,někdy ještě dýl
až se nám to narodí to bude pěkná pecka,než se zase přeorientuju ![]()
No to mě tento problém začal v těhotenství, a pokračoval ještě dlouho poté. Když se malá narodila, prvních pár měsíců nespala snad vůbec. Trpěla na koliky. Nakonec jsem musela ve 4 měsíci přestat kojit - kvůli intoleranci na moje mléko. Malá poté začala spát dobře, zato já ne. Nejdřív jsem zkoušla různé tipy od známých - čaje, mléko s medem… ale nakonec mi pomohl až Benosen. Spím po něm sladce ![]()
Jsem ve 34 týdnu těhotenství,asi týden už nemůžu vůbec spát,začne se stmívat cca kolem osmé a mě se spát chce,jsem unavená. Ale nemůžu usnout,usnu max na hodinku,pak jsem vzhůru tak do čtyř a nakonec usnu a kolem osmé se zase budím. je to šílený,zkoušela jsem čaje,nejíst před spaním,nekoukat na TV…nic nezabírá.
Beruška69 píše:
No to mě tento problém začal v těhotenství, a pokračoval ještě dlouho poté. Když se malá narodila, prvních pár měsíců nespala snad vůbec. Trpěla na koliky. Nakonec jsem musela ve 4 měsíci přestat kojit - kvůli intoleranci na moje mléko. Malá poté začala spát dobře, zato já ne. Nejdřív jsem zkoušla různé tipy od známých - čaje, mléko s medem… ale nakonec mi pomohl až Benosen. Spím po něm sladce
Ten Benosen je dobrý, vzala jsem si ho asi 3× fakt mi to dost pomohlo. Měla jsem problémy se spaním až tak 3 měsíce po porodu a po změně času na letní. Kolem 5h ráno jsem krmila syna a pak jsem nemohla už spát, jelikož bylo světlo a prosvítalo mi to i přes žaluzie. Ještě jsem si dala tmavou deku na okno, aby nic neprosvítalo a taky mi to dost pomohlo.
no mě spíše dělá problém usínat v úplné tmě,teď v posledních dnech více než jindy.
já jsem 4tt + 5 a nespím už 10 dní, na břichu to nejde, bolí mě i dost prsa, noční můry, po tmě neusnu vůbec, co hodinu -dvě jsem vzhůru ráno od 4 až tak do 11 dopol. a pak usnu na 3-4hodky. Jsem už celkem dost unavená ale lehnout a spát nejde.
Taky se pridavam k nespavcum a nejhorsi jsou ty debilni zive sny. To my hlava nebere, jak se mi muzou zdat takove hovadiny ![]()
Mám stejné problémy jako vy…
Jsem na konci šesteho měsíce… Byla jsem zvykla spávat na břiše.. Zrovna třeba dneska: šla jsem spát kolem jedenacte, usla sem asi o pul noci, v jednu čurat a pak už sem neusla… Čekala sem az přitel pujde do prace a zapla pc
Ale nejvic mě dokáže naštvat, když usnu a za hodinu se vzbudim a musím jít čurat
Jinak naštěstí žádné noční mury…