Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ublížit jí tím určitě nemůžeš, chuťové buňky citlivější mít může, ale česnek se k nim vůbec nedostane
, tak buď v klidu ![]()
Taky bych řekla, že to mimču nemůže ublížit, česnek je vpodstatě zdravá věc. Já jsem jen v těhu měla problémy se žlučníkem, takže bych si topinky s česnekem nedala, ale pokud to nevadí tobě, tak mimču určitě ne.
Já jsem česnek jedla dost, hlavně česnekovou pomazánku a tak. Jediný problém byl, že mě dost nafukoval, měla jsem pak vždycky břicho jak šutr - ale stálo to za to
Z hlediska miminka by být problém neměl…
Mě je teda po česneku špatně
Určitě miminku neublíží, pokud ti chutná, tak si dej
![]()
Česnek v těhotenství a při kojení
Česnek v normálním množství v těhotenství nevadí. Není však doporučeno užívat česnek navíc jako potravinový doplněk. Velké množství v česneku obsažených látek může přispívat k nadměrnému naředění krve a tím ke zvýšení rizika krvácení. Při kojení platí stejná pravidla, navíc může velké množství česneku měnit chuť mateřského mléka a kojenec pak mléko odmítá.
Zkopírováno odtud: http://www.tehotenstviaz.cz/index.php?…
Jéé, tak já česnekem v těhotenství jednu dobu byla posedlá
. Trvalo to asi měsíc a půl. Každý den jsem měla topinku hooodně česnekovou a pak jsem to dovedla až k tomu, že jsem uprostřed noci vstávala, loupala česnek a baštila celý stroužek
.
Měla jsem na něj chuť možná podvědome proto, že jsem měla vysoký tlak a česnek ho prý snižuje.
Tělo si řekne, co potřebuje.
Ale nevím, zda v takovém množství neškodí a co se považuje za „normální množství“ ![]()
Přiměřené množství česneku nevadí. Jen pozor, snižuje tlak, takže já ho třeba moc nemohla, mám už takhle nízkej a v těhu to bylo ještě horší
. A nadýmá a mě po něm bolel žaludek, ale to je asi individuální ![]()
Já jsem ho neměla nějak moc,asi pět stroužků,byla to ale síla
mám dneska den,neskutečný chutě na všechno v šílených kombinacích,od oběda jsem ještě snad nesklapla pusu,tak jsem zvědavá na následky,vlastně už to začínalo včera,tak doufám že mě to brzy pustí,nebo neprojdu dveřma
![]()
No jejda,teď jsem se dočetla že to snižuje tlak,tak to není nic pro mě,já už jsem podle doktora v podstatě mrtvá ![]()
Já třeba syrový česnek nedám. Ani v těhotenství (už kvůli tomu nízkému tlaku), ale důležité bylo, že mi po něm bylo a je zle. Pálí mě žáha, ale jak svi*a. V bramboráku nebo v polívce (přejitý varem) mi neva, ale syrový nemám šanci. Jinak je to lék nad léky, pozlatit málo.
To by člověk fakt nemohl jíst nic kdYby měl řešit každý detail ve stravování
@radúna píše: Česnek v těhotenství a při kojeníČesnek v normálním množství v těhotenství nevadí. Není však doporučeno užívat česnek navíc jako potravinový doplněk. Velké množství v česneku obsažených látek může přispívat k nadměrnému naředění krve a tím ke zvýšení rizika krvácení. Při kojení platí stejná pravidla, navíc může velké množství česneku měnit chuť mateřského mléka a kojenec pak mléko odmítá.
Zkopírováno odtud: http://www.tehotenstviaz.cz/index.php?…
Zajímalo by mě co je to normální množství… je normální množství dát si česnek 1× za týden v množství cca 5 stroužků? Bez česněku nežiju!
![]()
Dobrý den, chtěla bych jen varovat před nadměrné konzumaci jak už tu bylo psáno. Jsem ve 14 tt a včera jsem na oslavě sporadala česnekovité pomazánky s domácím česnekem, který měl opravdu grady
a večer krvácení k nezastavení a jsem v nemocnici. Příčinu nezjistili, vše je OK. Dle mého je to tím česnekem.
Takže všeho s mírou ať nedopadnete jako já ![]()
Mějte se
Ahoj holky,myslíte že vadí miminkům česnek?Léčím si kvasinky,pomáhám tomu česnekem.Před chvilkou jsem se nacpala topinkama s Českým česnekem,ten má grády,malá v břiše řádí jak divá,tak nevím jestli jí tím nemůžu nějak uškodit,prý mají mnohem silnější chuťové buňky než po porodu