Česnek v těhotenství

rozmary
27.8.10 17:55

česnek v těh.

Ahoj holky,myslíte že vadí miminkům česnek?Léčím si kvasinky,pomáhám tomu česnekem.Před chvilkou jsem se nacpala topinkama s Českým česnekem,ten má grády,malá v břiše řádí jak divá,tak nevím jestli jí tím nemůžu nějak uškodit,prý mají mnohem silnější chuťové buňky než po porodu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13755
27.8.10 18:25

Ublížit jí tím určitě nemůžeš, chuťové buňky citlivější mít může, ale česnek se k nim vůbec nedostane :lol: , tak buď v klidu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
27.8.10 18:39

Taky bych řekla, že to mimču nemůže ublížit, česnek je vpodstatě zdravá věc. Já jsem jen v těhu měla problémy se žlučníkem, takže bych si topinky s česnekem nedala, ale pokud to nevadí tobě, tak mimču určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.8.10 18:56

Já jsem česnek jedla dost, hlavně česnekovou pomazánku a tak. Jediný problém byl, že mě dost nafukoval, měla jsem pak vždycky břicho jak šutr - ale stálo to za to :lol: :lol: :lol: Z hlediska miminka by být problém neměl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
27.8.10 18:57

Mě je teda po česneku špatně :-) Určitě miminku neublíží, pokud ti chutná, tak si dej :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
27.8.10 18:59

Česnek v těhotenství a při kojení

Česnek v normálním množství v těhotenství nevadí. Není však doporučeno užívat česnek navíc jako potravinový doplněk. Velké množství v česneku obsažených látek může přispívat k nadměrnému naředění krve a tím ke zvýšení rizika krvácení. Při kojení platí stejná pravidla, navíc může velké množství česneku měnit chuť mateřského mléka a kojenec pak mléko odmítá.

Zkopírováno odtud: http://www.tehotenstviaz.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
27.8.10 19:04

Jéé, tak já česnekem v těhotenství jednu dobu byla posedlá :oops:. Trvalo to asi měsíc a půl. Každý den jsem měla topinku hooodně česnekovou a pak jsem to dovedla až k tomu, že jsem uprostřed noci vstávala, loupala česnek a baštila celý stroužek :oops:.
Měla jsem na něj chuť možná podvědome proto, že jsem měla vysoký tlak a česnek ho prý snižuje.
Tělo si řekne, co potřebuje.
Ale nevím, zda v takovém množství neškodí a co se považuje za „normální množství“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
27.8.10 19:04

Přiměřené množství česneku nevadí. Jen pozor, snižuje tlak, takže já ho třeba moc nemohla, mám už takhle nízkej a v těhu to bylo ještě horší :wink: . A nadýmá a mě po něm bolel žaludek, ale to je asi individuální :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
27.8.10 19:05

Já jsem ho neměla nějak moc,asi pět stroužků,byla to ale síla :wink: mám dneska den,neskutečný chutě na všechno v šílených kombinacích,od oběda jsem ještě snad nesklapla pusu,tak jsem zvědavá na následky,vlastně už to začínalo včera,tak doufám že mě to brzy pustí,nebo neprojdu dveřma :oops: :-)

• Citovat
  • Upravit
rozmary
27.8.10 19:07

No jejda,teď jsem se dočetla že to snižuje tlak,tak to není nic pro mě,já už jsem podle doktora v podstatě mrtvá :wink:

• Citovat
  • Upravit
12154
27.8.10 19:54

Já třeba syrový česnek nedám. Ani v těhotenství (už kvůli tomu nízkému tlaku), ale důležité bylo, že mi po něm bylo a je zle. Pálí mě žáha, ale jak svi*a. V bramboráku nebo v polívce (přejitý varem) mi neva, ale syrový nemám šanci. Jinak je to lék nad léky, pozlatit málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.10 20:06

To by člověk fakt nemohl jíst nic kdYby měl řešit každý detail ve stravování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.13 17:50
@radúna píše: Česnek v těhotenství a při kojení

Česnek v normálním množství v těhotenství nevadí. Není však doporučeno užívat česnek navíc jako potravinový doplněk. Velké množství v česneku obsažených látek může přispívat k nadměrnému naředění krve a tím ke zvýšení rizika krvácení. Při kojení platí stejná pravidla, navíc může velké množství česneku měnit chuť mateřského mléka a kojenec pak mléko odmítá.

Zkopírováno odtud: http://www.tehotenstviaz.cz/index.php?…

Zajímalo by mě co je to normální množství… je normální množství dát si česnek 1× za týden v množství cca 5 stroužků? Bez česněku nežiju! :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.9.15 17:41

Cesnek

Dobrý den, chtěla bych jen varovat před nadměrné konzumaci jak už tu bylo psáno. Jsem ve 14 tt a včera jsem na oslavě sporadala česnekovité pomazánky s domácím česnekem, který měl opravdu grady :-) a večer krvácení k nezastavení a jsem v nemocnici. Příčinu nezjistili, vše je OK. Dle mého je to tím česnekem.
Takže všeho s mírou ať nedopadnete jako já :-)
Mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
2.11.15 03:57

Proc_nejist_cibuli_cesnek

http://www.harekrsna.cz/…ibuli_cesnek 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek