Cesta busem s prckem

27263
14.6.10 11:47

cesta busem s prckem

Ahoj,
potřebuju poradit. S malým cestuju normálně, jsme zvyklí na MHD, na vlak, ale absolutně nevím jak je to s linkovýma busama? Malýmu je necelý rok, předpokládám, že golfky mi da řidič do zavazadlovýho prostoru, ale co s malým, může mi normálně sedět na klíně? Je lepší koupit si místenku? Jedná se o cestu cca 1,5 h dlouhou. Nejspíš pojedu vlakem, ale zajímá mě i ten bus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21586
14.6.10 11:51

s místenkou záleží na tom, jak plný ten autobus bývá a jestli prodávají místenky. ne do všech autobusů je koupíš. osobně si myslím, že pohodlnější pro vás bude zabrat si dvě sedadla, aby si malý mohl lézt a měl víc prostoru. golfky ti určitě naloží do zavazadlového prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.6.10 11:56

Já si teda cestu autobusem s miminem neumím představit. Když si vezmeš, že bude nejspíš nepřipoutané… Vlak je podle mě bezpečnější a i ten kočár tam můžeš mít. Ale nevím, nemám zkušenosti, je to jen pocit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
14.6.10 12:06

Já zkusila cestu linkovým busem loni, to bylo malému necelých 14 měsíců - a zpětně přiznávám, že jsem to tedy podcenila, bohužel vlakem se nedalo, nejezdí tam…Jela jsem i s kočárkem, sporťákem, docela bytelným, do busu mi ho vzali na plošinku, dítě v něm, já vedle, abych kočárek držela, přece jen brzdy nejsou vše, že…no to byla moje představa. Realita trošku jiná - ač vybaveni hračkami a vším možným, prcek se rozhodl, že v kočárku nebude, jinak bude řvát, sedět na sedadle taky nechtěl, i když jsem měla jedno celé pro něj i s bezpečnostním pásem, prostě odmítal být připoutaný, na klíně mi to nepřipadalo moc bezpečné, navíc sebou dost šil..takže po dálnici jsme si hráli s přezkou pásu, hračky nezabraly, chodit po buse jsem mu samozřejmě zatrhla..pak byly naštěstí všude zastávky, takže seděl a koukal po lidech, ufff… cestu zpět prospal v kočárku a to už byla lahoda. Nicméně od té doby volím raději vlak :-)
No rada žádná, jen pro představu, jak to může být vše jinak :-)
Jinak dítě jelo zdarma, s kočárkem problém nebyl, sadadla jsme měli dvě, bylo docela volno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
14.6.10 12:09

Holky děkuju moc. No mě vlak taky přijde schůdnější, ale taky je bohužel dražší než bus. Nic méně zase si platím za to pohodlí.
Marťanko přesně tohle jsem potřebovala slyšet. Osobní zkušenost :) Děkuju
Takže je to jasný pojedeme vlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
14.6.10 12:21

Juj, nechtěla jsem tě nijak děsit :-) Mám extrémně živé a zvědavé dítě, a i když po Brně běžně jezdíme i 45-60 minut tramvají, ten bus mě tenkrát „dostal“ … zpocená až na zadku, celý autobus se bavil a snažil se dítko zabavit, no komedie jak vyšitá…

Doufám, že sem ještě někdo nějakými zkušenostmi přispěje a třeba se tu objeví nějaký zaručený fígl, kromě odvaru z makovic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.6.10 12:27

u nás 2,5 hodiny probíhají v pohodě nejlepší bude pokud pojedeš ve spacím čase.Jinak jestli je to dálkový bus -na ten kočár vznes dotaz ,někde mají ,že v dálkových kočáry nepřepravují ,ale když se zeptáš většinou tě neodmítnou ,některé společnosti jsou schopné zařídit po domluvě i dětskou sedačku .my jezdili s autosedačkou vajíčkem .Jinak v těch lepších busech jsou na některých sedadlech i 3 bodové pásy takže tam můžeš mít sedačku -nejlepší je vyptat se přímo u společnosti se ,kterou hodláš jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
14.6.10 12:28

Marťanko nevyděsila si mě neboj. Malej zatím sám od sebe nechodí pouze za ruce, takže tohodle se nebojím, spíš to, že by nebyl připoutanej, ovšem to ve vlaku taky není. No uvidím co mi kdo ještě napíše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
14.6.10 12:46
lleennttiillkkaa píše:
Ahoj,
potřebuju poradit. S malým cestuju normálně, jsme zvyklí na MHD, na vlak, ale absolutně nevím jak je to s linkovýma busama? Malýmu je necelý rok, předpokládám, že golfky mi da řidič do zavazadlovýho prostoru, ale co s malým, může mi normálně sedět na klíně? Je lepší koupit si místenku? Jedná se o cestu cca 1,5 h dlouhou. Nejspíš pojedu vlakem, ale zajímá mě i ten bus.

No nevím kam se chystáte, ale pokud je tam vlakové spojení jeďte vlakem.

Brácha měl v roce 2008 promoci v Brně, Kubovi byl čerstvě rok. DO golfek nechtěl, takže jsme měli 3kombinaci kočárku. Chtěli jsme si to ověřit i zarezervovat místo v buse.
Uvažovali jsme o Student agency, přímá linka Praha-Brno. NO a paní „spojovatelka“ nám řekla, že záleží na řidiči, zda nás nabere i s kočárem ! A to i když máš zakoupenou místenku, jízdenku no prostě vše zařízené, a pak nakonec řidič řekne, že vás nevezme!

Takže jsme tehdá raději jeli vlakem.Bylo to pohodlenější, pro KUbu víc „vzrušující“ nedokážu si to naše šídlo představit v plném autobuse např. v zácpě na dálnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.6.10 12:52

Ahoj Lentilko :mavam:
Já jsem s Adámkem cestovala linkovým autobuse běžně a často.Když byl mimino,bydleli jsme v zapadlé vesnici na druhém konci okresu a potřebovala jsem se s ním dostat do města k lékaři apod..Cesty trvaly asi hodinu,ale autobus měl často zastávku.Přímou čarou je cesta o polovinu kratší :mrgreen:

Snášeli jsme to dobře.Adámek byl i s kočárkem v autobuse,vedle ještě většinou další kočárek..

Je to ale o dítěti.Adámek byl ochotný sedět jak bonbonek a pozorovat..

Co se týče dálkových spojů,u nás se přepravují kočárky v zavazadlovém prostoru.Některé autobusy mají i bezpečnostní pásy..

Já bych v tom zase problém neviděla :nevim: Mnohem lepší než na nádraží i s kočárkem jet přes koleje.Myslím,že kočárek se přepravuje zvlášť ve vagonu jinde,co když bude dítě chtít spát atd..
Vlastně vůbec nevím,jak to vlakem probíhá.Za mě,jedině autobus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
14.6.10 13:14

Jedná se do trasu Tábor Praha a navečír zpět.
No ještě se dojdu poptat na autobusový nádraží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
14.6.10 13:44

Poptej se, jak je to s kočárky na tom konkrétním spoji - některé dálkové je neberou vůbec, některé do zavazadlového prostoru, některé dle uvážení řidiče; někdy jsou ochotni naložit i více než jeden, co bývá v přepravních podmínkách, jindy bohužel ne.

Jinak já mívala takhle malé děti v šátku na břiše a sedala si trochu bokem, aby se při případném přibrzdění nepráskli o sedadlo vpředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
14.6.10 14:32

já jezdím docela pravidelně s prckem trasu praha liberec :-) na klíně vydrří sedět no asi tak neklidně po půl hodce ale hračkami ho můžu zabavit :-) Dá se to :-) místenku si určitě raději kup!! děti do tří let cestují zdarma bez nároku na sedadlo! Ovšem jestli by jsi mu chtěla koupit sedadlo musí být v sedačce!!! podle nového zákona musí být cestující v autobuse připoutání tak nevím jak je to s malím prckem! zkus ti to někde zjistit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.12 19:04

3 kočárky v autobuse

Ahoj :pankac:
Mám dotaz. Zítra jedem k dr., kamarádka + její známá měli jet též, ale autem. Najednou to změnily, že pojedou s námi busem. Jenže, 3 kočáry v klasickém busu? Nemám na mysli ten nízkopodlažní kde místo je, ale ten klasický, kde je fakt malinko místa. Víte co myslím? No a my nastupujem až v další vesnici, takže, vlezem se vůbec? Máte s tím někdo zkušenosti? :cert: Fakt sem naštvaná, když můžou jinak, ale chtěj takhle.. :roll:

Díky za radu.

• Citovat
  • Upravit
14335
1.3.12 19:08

Nechci tě strašit, ale tam mají být pouze dva.. a záleží hodně na řidiči..Možná ti řekne, abys ho složila a dítě na ruky- tak jsem jednou jela já na podzim, 8 měsíční dítě, taky, deky pod ramena a složený kočár ve spodu autobusu..
Leda, že by to byly to malé kořárky - sportáky a kamarádky si je složily, aspoň jedna.. Švagrová tak chtěla jet autobusem a byl tam klasický kočár a prostě ji řidič řekl, že tam místo neni na klasický další a prostě odjel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí